Διάρρηξη στο «Καπάνι»: Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο καταστηματάρχης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Διάρρηξη στο «Καπάνι»: Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο καταστηματάρχης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο καταστηματάρχης που του διέρρηξαν το ιχθυοπωλείο που διατηρεί στην αγορά «Καπάνι» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (30/1). «Φαύλος κύκλος όσο υπάρχει η ατιμωρησία» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, Χρήστο Νικολόπουλο.

«Πάλι καλά τελικώς βρήκαμε την ταμειακή μηχανή λίγο παραπέρα, δίχως να υποστεί ζημιά, οπότε μειώθηκε κατά πολύ η ζημιά μετά την διάρρηξη» τόνισε στο GRTimes.gr ο ιδιοκτήτης του ιχθυοπωλείου που διέρρηξαν σήμερα στην αγορά «Καπάνι» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Νικολακόπουλος: «Μόλις ανακαινισθεί η αγορά θα μειωθούν τα περιστατικά – Φαύλος κύκλος όσον υπάρχει ατιμωρησία

Για την κατάσταση που επικρατεί με τις κλοπές στην ιστορική αγορά «Καπάνι» μίλησε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου:

«Οι μικροκλοπές είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην αγορά και συνήθως δεν καταγγέλλονται, διότι μέσα στα καταστήματα δεν υπάρχουν αντικείμενα μεγάλης αξίας. Ωστόσο, στο περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα, λόγω ότι περιείχε η κλοπή και φορολογικό στοιχείο, δηλαδή ταμειακή μηχανή, θα έπρεπε να γίνει καταγγελία, διότι δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αλλιώς το ιχθυοπωλείο».

Όσον αφορά τη φύλαξη στο «Καπάνι», ο κ. Νικολακόπουλος συμπλήρωσε πως δεν έχει προσληφθεί κάποια εταιρεία security, επειδή δεν υπάρχουν εγνωσμένης αξίας πράγματα μέσα στα καταστήματα. «Τώρα που θα ανακαινισθεί η αγορά, θα υπάρξει και περισσότερος φωτισμός, όποτε πιστεύω πως θα μειωθούν αυτά τα περιστατικά. Θεωρώ ότι οι κλοπές γίνονται από τα άτομα που κυκλοφορούν πέριξ της αγοράς ή που κινούνται τα πρωινά μέσα σε αυτή. Η Αστυνομία πέρα από κάποια περιπολία δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό. Το βασικότερο στοιχείο είναι η ατιμωρησία. Πολλές φορές τους συλλαμβάνουν, στη συνέχεια το δικαστήριο τους αφήνει ελεύθερους μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη, κι όταν είναι να πραγματοποιηθεί δεν εμφανίζονται ποτέ, με αποτέλεσμα να ξανά συμβαίνουν τα ίδια. Είναι ένας φαύλος κύκλος όσο υπάρχει ατιμωρησία».

Να σημειωθεί, πως οι δράστες αφαίρεσαν όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία ο ιδιοκτήτης την ταμειακή μηχανή και τα 200 ευρώ που είχε μέσα – ωστόσο όπως αναφέρθηκε παραπάνω, βρέθηκε η ταμειακή αργότερα-, καθώς και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, που έκοβε τα τιμολόγια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν ιχθυοπωλείο στο Καπάνι – Πήραν την ταμειακή μηχανή και κέρματα! (VIDEO)

Θεσσαλονίκη – Θεοφάνια: Αυξημένη η κίνηση στο Καπάνι – Ψάρια για κάθε «τσέπη» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη η κίνηση στο Καπάνι – “Την τιμητική” τους έχουν κρεατικά και ξηροί καρποί (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: «Χαμός» στο Καπάνι για τα τελευταία ψώνια (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Νικολόπουλος: Στο μισό τα ενοίκια στο Καπάνι, αλλά δεν ξανανοίγουν τα κλειστά καταστήματα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Θεσσαλονίκη: Η ακρίβεια «πνίγει» το Καπάνι-«Λουκέτο» στο 22% των καταστημάτων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top