Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο οι ανακοινώσεις για τις ποινές

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο οι ανακοινώσεις για τις ποινές

Το δικαστήριο  θα ανακοινώσει αύριο στις 12.00 το μεσημέρι τις ποινές για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Αύριο, Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών.

Είχε προηγηθεί, νωρίτερα σήμερα, η πρόταση της Εισαγγελέως, η οποία εισηγήθηκε κάθειρξη 13 ετών για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά και λοιπούς, δηλαδή τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης.

Η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης 7 χρόνων για τους πρώην βουλευτές της Χ.Α. για τους οποίους δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ για εκείνους που το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά, τέσσερις συνολικά, Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Μιχάλη Αρβανίτη και Νικόλαο Μίχο, η εισαγγελική πρόταση ήταν κάθειρξη 5 χρόνια.

Αν η πρόταση της εισαγγελέως για τους τέσσερις πρώην βουλευτές με τα ελαφρυντικά γίνει δεκτή, η ποινική τους μεταχείριση θα είναι ευνοϊκότερη από τα λοιπά πολιτικά στελέχη και πάντως δεν θα έχουν κίνδυνο να πάνε φυλακή.

Σε ό,τι αφορά τους συνεργούς του Γιώργου Ρουπακιά στη δολοφονία Φύσσα, η εισαγγελέας πρότεινε ποινές κάθειρξης 8 ετών. Ποινές από 10 ως 7 πρότεινε για τους μετέχοντες στη βίαιη επίθεση κατά των Αιγύπτιων ψαράδων, ενώ μικρότερες ποινές, από κάποιους μήνες ως και έξι χρόνια, πρότεινε για τις λοιπές εγκληματικές δράσεις της Χ.Α.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ