Έφτασε στην πλατεία Αριστοτέλους το 17 μέτρων Χριστουγεννιάτικο δέντρο (VIDEO)

Έφτασε στην πλατεία Αριστοτέλους το 17 μέτρων Χριστουγεννιάτικο δέντρο (VIDEO)

Στην πλατεία Αριστοτέλους βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το ύψους 17 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα αποτελέσει και το επίκεντρο του εορταστικού διάκοσμου στο κέντρο της πόλης.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης 

Όπως έγραψε νωρίτερα το GRTimes, το ύψους 17 μέτρων δέντρο, ήρθε από το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής.

Αναμένεται να στολιστεί με περίπου 100.000 λαμπιόνια LED τα οποία είναι χαμηλής κατανάλωσης, με τον στολισμό να υπολογίζεται ότι θα κρατήσει περίπου 5 ημέρες.

Ο δε φωτισμός του δέντρου φέτος, αναμένεται να είναι ιδιαίτερος, καθώς ο στολισμός της πλατείας και του δέντρου θα έχουν εναλλαγές στον φωτισμό δημιουργώντας ένα παιχνιδιάρικο μοτίβο.

Εκτός από το μεγάλο έλατο, στο κέντρο της πόλης αναμένεται να εγκατασταθούν περίπου 300 με 400 μικρά και μεγάλα έλατα από διάφορους παραγωγούς.

Να σημειωθεί, ότι η φωταγώγηση του δέντρου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα

Όπως είπε η αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, «Με την εγκατάσταση του χριστουγεννιάτικου δέντρου ξεκινάνε οι γιορτές και για το δήμο Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του οποίου τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει πολλά στον στολισμό, με στόχο και φέτος η πόλη να γίνει ένας χριστουγεννιάτικος προορισμός για όλο τον κόσμο».

Σημείωσε πως ο στολισμός είναι πολύ σημαντικός γιατί ενισχύει το πνεύμα των εορτών, βοηθάει την αγορά και την οικονομική κίνηση και κάνει τη Θεσσαλονίκη να προβάλλεται σε όλο τον κόσμο.

Δείτε τι δήλωσε αναλυτικά η κ. Καραγιάννη, στο βίντεο που ακολουθεί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκίνησε το ταξίδι του για την Πλ. Αριστοτέλους το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Από το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής το Χριστουγεννιάτικο έλατο που θα στηθεί στην Πλ. Αριστοτέλους

Δήμος Θεσσαλονίκης: Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Δημαρχείο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top