ΕΚΑΒ για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Υπέρ του εμβολίου, χωρίς καταπάτηση των δικαιωμάτων μας

ΕΚΑΒ για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Υπέρ του εμβολίου, χωρίς καταπάτηση των δικαιωμάτων μας

Αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ με την υπερψήφιση της νέας ρύθμισης από Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ για την επέκταση των κατηγοριών στις οποίες καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και πιο συγκεκριμένα στο προσωπικό του ΕΚΑΒ, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα για τη σοβαρότητα της νόσου και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

«Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, αλλά χωρίς να καταπατούνται οι ελευθερίες του κάθε ανθρώπου. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει με έναν πιο «απλό» τρόπο του εργαζόμενους στον υγειονομικό τομέα να εμβολιαστούν και από εκεί και πέρα ο καθένας να κάνει τις επιλογές του» τονίζει στο GRTimes.gr ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Χρήστος Αγγελίδης.

Επιπλέον, ο κ. Κοντοζαμάνης, επισήμανε ότι παρατείνονται για επιπλέον τρεις μήνες, οι τρίμηνες συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού που θα προσληφθεί στη θέση εκείνων που δεν θα εμβολιαστούν. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί προβληματισμοί από την μεριά της Ομοσπονδίας για τη συγκεκριμένη κίνηση.

Το πρόβλημα που θα ταλανίσει το επόμενο διάστημα και κατά βάση μετά την 1η του Σεπτέμβρη που θα ενεργοποιηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς επισήμως είναι η αντικατάσταση του προσωπικού, με άτομα που θα μονιμοποιηθούν στη συνέχεια, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα, όπως προσθέτει στο GRTimes.gr o κ. Αγγελίδης. «Η αναστολή είναι ένα μέτρο πίεσης, το οποίο θα δημιουργήσει ένα γενικότερο πρόβλημα στον κλάδο. Καλά θα ήταν, αυτοί που θα αντικαταστήσουν τους συναδέλφους που θα βρεθούν σε αναστολή, να μονιμοποιηθούν κιόλας, αλλιώς θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων γενικότερα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ δεν είναι στα άμεσα σχέδια της ομοσπονδίας να πραγματοποιηθεί κάποια κινητοποίηση, διότι δεν θα υπήρχε αντίκτυπο από τη συγκεκριμένη κίνηση.

Το μήνυμα που στέλνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού του ΕΚΑΒ είναι να επανεξεταστεί το θέμα, ώστε με περισσότερη και πιο «σωστή» πειθώ, να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί και όχι να χρησιμοποιήσει κατασταλτικά μέτρα, όπως τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, διότι «με αυτή την απόφαση, θα έρθουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα» τονίζει η Ομοσπονδία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και για το προσωπικό του ΕΚΑΒ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ