Έκκληση Ζέρβα στην κυβέρνηση να ανοίξει το λιανεμπόριο (VIDEO)

Έκκληση Ζέρβα στην κυβέρνηση να ανοίξει το λιανεμπόριο (VIDEO)

Το περαιτέρω άνοιγμα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εορτών του Πάσχα, ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας από την κυβέρνηση όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Στις δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας επισήμανε ότι έκανε έκκληση στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών να μεταφέρει στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό το αίτημα τόσο του ιδίου όσο και του εμπορικού κόσμου της πόλης να ανοίξει σε μεγαλύτερο βαθμό το λιανεμπόριο, με ελεγχόμενη κινητικότητα, έτσι ώστε ενόψει των εορτών τα καταστήματα να μπορέσουν να ανακουφιστούν έστω λίγο οικονομικά και οι πολίτες να κάνουν τις αγορές τους όπως πρέπει.

«Πρέπει και εμείς να αποφασίζουμε και να υποδεικνύουμε έξυπνες λύσεις, ώστε και οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής να τηρούνται και η αγορά να κινείται, αλλά και οι συμπολίτες μας να μπορούν να βρίσκουν μια διέξοδο και να μην έχουμε όλες αυτές τις δύσκολες εικόνες που βλέπουμε καθημερινά στην πόλη μας και σε άλλες πόλεις» είπε χαρακτηριστικά.

Το συγκεκριμένο αίτημα υπέβαλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και σε επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Παράλληλα έθεσε και το θέμα σταδιακού ανοίγματος της εστίασης μετά τις γιορτές του Πάσχα σε περίπτωση που τα δεδομένα το επιτρέψουν.

Ο Στέλιος Πέτσας εξάλλου απαντώντας επισήμανε ότι πρόκειται για ένα λογικό αίτημα το οποίο και ο ίδιος, μαζί με τον υφυπουργό Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη, θα μεταφέρει στην κυβέρνηση έτσι ώστε να τεθεί και στους ειδικούς.

Όπως έχει δείξει το παράδειγμα των τελευταίων ημερών, όπου ανοίγουμε με κανόνες είναι προτιμότερο από μια άναρχη κινητικότητα» σημείωσε συμφωνώντας με τον κύριο Ζέρβα ότι το άνοιγμα δραστηριοτήτων πρέπει να γίνεται με ελεγχόμενη κινητικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Στη Θεσσαλονίκη ο Στ. Πέτσας – Συνάντηση με Τζιτζικώστα (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ