Elias: Δύσκολη νύχτα για Εύβοια, Θεσσαλία, Φθιώτιδα – Αγωνία στον Βόλο- Πλημμύρισε το υπόγειο του νοσοκομείου (VIDEO)

Elias: Δύσκολη νύχτα για Εύβοια, Θεσσαλία, Φθιώτιδα – Αγωνία στον Βόλο- Πλημμύρισε το υπόγειο του νοσοκομείου (VIDEO)

Η κακοκαιρία Elias σαρώνει μεγάλο μέρος της χώρας και η νύχτα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη στη βόρεια Εύβοια, τη Θεσσαλία, τη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα, καθώς πολλές περιοχές τους, έχουν πλημμυρίσει και γίνονται συνεχώς εκκενώσεις οικισμών.

UPDATE 00.24: Ο… εφιάλτης επέστρεψε στη Θεσσαλία, που ακόμα μετρά της πληγές της από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel και οι κάτοικοι της ζουν ξανά ώρες αγωνίας, ειδικά στον Βόλο. Οι εικόνες τις οποίες καταγράφουν οι πολίτες είναι συγκλονιστικές.

Η κατάσταση στον Βόλο -όπου συνεχίζονται τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα- είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 800 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 330 απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή σημεία.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Βόλου, καθώς επίσης και στις Αλυκές και στην Αγριά.

Μόνο στον Βόλο επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 50 οχήματα με τη συμβολή επίσης της 2ης, της 7ης και της 8η ΕΜΑΚ, ενώ με βάρκες, ερπυστριοφόρα και hummer συνδράμει ο στρατός.

Σύμφωνα με το in.gr, τα υπόγεια του Νοσοκομείου Βόλου έχουν γεμίσει με νερά.


Την ίδια στιγμή,  το 80% του Βόλου έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πολλές περιοχές δεν έχουν νερό,

Επίσης, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά στην Αγριά Βόλου.

Δύσκολες και οι επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), τα έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Πέμπτης (28.09.2023) στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας Elias

Εικόνες που κόβουν την ανάσα, στο Βόλο – «Έσπασε» ο Κραυσίδωνας

Τεράστιες είναι οι πλημμύρες στο Βόλο, όπου ο περιφερειακός δρόμος δεν είναι προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στον κόμβο προς την Αγριά, όπου οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια, τα φερτά υλικά είναι πολλά και έχει διακοπεί κάθε κυκλοφορία.

Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίζονται και μέσα στην πόλη του Βόλου, καθώς η ποσότητα νερού στους δρόμους είναι μεγάλη με τους οδηγούς να αδυνατούν να μετακινηθούν.

Ο Κραυσίδωνας έχει “σπάσει”, με αποτέλεσμα τεράστιοι τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης.

Διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου σημειώθηκε αργά το απόγευμα και το πρόβλημα παραμένει. Νοικοκυριά στον Βόλο, τη Νέα Ιωνία, το Διμήνι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει η αποκατάσταση της ζημιάς.

 

Κλειστό το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας την Πέμπτη στον Βόλο

«Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Μαγνησίας, αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες με φυσική παρουσία σε όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου στην πόλη του Βόλου την Πέμπτη 28/09/2023.

Οι εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές και διοικητικές διαδικασίες συνεχίζονται», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Πνίγεται» ξανά η Λάρισα

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους τριών οικισμών της Λάρισας. Αρχικά στους οικισμούς Αρμένι και Νίκη Λάρισας, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάρισα λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αρμένι και Νίκη απομακρυνθείτε προς #Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας – Βόλου λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Πριν λίγο εστάλη μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους του οικισμού Κάμπος Λάρισας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάρισα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Κάμπος απομακρυνθείτε προς Λάρισα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στους κατοίκους των περιοχών Ανωχώρι, Κατωχώρι, Βασιλή, Υπέρεια, Μικρό Ευύδριο, Μεγάλο Ευύδριο, Πυργάκια, Πολυνέρι, Σταυρός προκειμένου να απομακρυνθούν προς Φάρσαλα λόγω πλημμυρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ανωχώρι, Κατωχώρι, Βασιλή, Υπέρεια, Μικρό Ευύδριο, Μεγάλο Ευύδριο, Πυργάκια, Πολυνέρι, Σταυρός απομακρυνθείτε προς Φάρσαλα λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Συναγερμός σε Φθιώτιδα και Καρδίτσα

Στα σύνορα Φθιώτιδας – Καρδίτσας, εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Σοφιάδα και Πετριλιά, από όπου απομακρύνθηκαν περίπου 80 πολίτες. Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112 για να κατευθυνθούν προς Νέο Μοναστήρι.

Στη Φθιώτιδα η κακοκαιρία ανέβασε επικίνδυνα τη στάθμη του Σπερχειού ποταμού και στη Λαμία οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα 112 να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

 

 

Μήνυμα του 112 για εκκένωση εστάλη και στους κατοίκους του οικισμού Αμπελώνα, στον Παλαμά Καρδίτσας. Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Παλαμά ζητά με ανακοίνωση του, την απομάκρυνση από υπόγειους χώρους και σπίτια που είναι επικίνδυνα, καθώς ανεβαίνουν τα νερά σε όλους τους ποταμούς που διαρρέουν την περιοχή. Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι για απομάκρυνση από ισόγειους χώρους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να επιδεικνύουν ψυχραιμία, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, Αστυνομίας, Τροχαίας, Πυροσβεστικής, Πολιτικής Προστασίας, Δήμου και να ακολουθούν τις οδηγίες του προειδοποιητικού μηνύματος «112».

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και να είναι μάλιστα σε επιφυλακή ώστε αν χρειαστεί να μετακινηθούν άμεσα σε γειτονικά τους ψηλότερα σπίτια ή και στα σημεία που έχουν οριστεί σε κάθε οικισμό.

“Χτυπήθηκε” και η Βόρεια Εύβοια

Πλημμύρες καταγράφηκαν και στη Βόρεια Εύβοια, από την Αιδηψό μέχρι και το Αλιβέρι, με ανθρώπους στο Κυμάσι Μαντουδίου να αναγκάζονται να ανέβουν σε ψηλότερους ορόφους και ταράτσες για να αποφύγουν τα λασπόνερα που εισέβαλαν στα σπίτια τους ορμητικά. Το γήπεδο του Μαντουδίου ισοπεδώθηκε από τα ορμητικά λασπόνερα, ενώ και σε άλλα σημεία σε όλη την Εύβοια σημειώθηκαν ανάλογες καταστροφές.

Στις Ροβιές, κόπηκαν δρόμοι και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια, ενώ εκτεταμένες είναι οι ζημιές και στη Λίμνη.

Κλειστός παραμένει ο δρόμος από τα Ψαχνά προς Προκόπι και Μαντούδι και ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους.

Με πληροφορίες από newsit.gr ,  ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κακοκαιρία Elias: Ποια είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Καιρός: Ακόμη 20 ώρες κακοκαιρίας σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα

Κραυγή αγωνίας στον Βόλο που «πνίγεται» από το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top