Επίτιμος Διδάκτορας του ΔΙΠΑΕ ο Γιάννης Μπουτάρης: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Επίτιμος Διδάκτορας του ΔΙΠΑΕ ο Γιάννης Μπουτάρης: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με πλήθος κόσμου και με «βροχή» χειροκροτημάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή (26/5) η τελετή αναγόρευσης του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης και ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες οινολόγους και οινοποιούς, Γιάννη Μπουτάρη σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Ρεπορτάζ: Ελένη Μητσάλη 

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μπουτάρη ξεκίνησε με την προσφώνηση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, Αθανάσιου Καΐση. «Σήμερα η μέρα είναι εντελώς ξεχωριστή διότι για πρώτη φορά το πανεπιστήμιο μας, το οποίο μέχρι σήμερα είχε περιοριστεί στην απονομή του τίτλου με επιτίμου διδάκτορα μονό σε ανθρώπους οι οποίοι είπαν επιδείξει υψηλή ακαδημαϊκότητα. Σήμερα επιτελούμε μία προσωπικότητα η οποία έχει πέρα από την ακαδημαϊκότητα να επιδείξει και ορισμένα άλλα στοιχεία», τόνισε ο κ. Καΐσης.

Στην συνέχεια ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας & Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου, Ευάγγελος Χρήστου εκφώνησε τον έπαινο του τιμώμενου, υπογραμμίζοντας ότι «η διαδικασία αναγόρευσης ενός επιστήμονα σε επίτιμο διδάκτορα είναι μια στιγμή ιδιαίτερα ξεχωριστή. Σήμερα τιμάμε τον Ιωάννη Μπουτάρη για την προσφορά του στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, στην πόλη της Θεσσαλονίκης και το Έθνος. Προσφορά η οποία έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Καθώς επίσης και για την προσφορά του στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης με «όχημα» το πολυπολιτισμικό παρελθόν της. Σήμερα τιμάμε έναν σπουδαίο άνθρωπο, μεταρρυθμιστή που ανανέωσε την πόλη μας και άλλαξε την νοοτροπία της».

Ο Γιάννης Μπουτάρης, στην πρώτη του ομιλία ως επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου, ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνατε. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική τιμή για μένα. Πρέπει βέβαια να σας πω ότι είμαι Επίτιμος Πρόεδρος στο Πανεπιστήμιο της Αττικής για τα θέματα της οινολογίας. Αλλά, η δική σας η τιμή με συγκινεί ιδιαίτερα, αυτήν την τιμή του να γίνω μέλος των τμημάτων που ασχολούνται με τον τουρισμό».

Να σημειωθεί, πως σε αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή του κ. Γιάννη Μπουτάρη το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλον, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΔΙΠΑΕ: 48ωρη κατάληψη του τμήματος Γεωπονίας – Φοιτητές και καθηγητές διεκδικούν επαγγελματικά δικαιώματα (ΦΩΤΟ)

ΔΙΠΑΕ: Προτάσεις από φοιτητές με επίκεντρο την Κυκλική Οικονομία του νερού (ΦΩΤΟ)

Μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο το Εργαστήριο Εικονικής Πραγματικότητας στο ΔΙΠΑΕ Σίνδου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top