“Εργοτάξιο” η Θεσσαλονίκη – Υπομονή για τους οδηγούς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

“Εργοτάξιο” η Θεσσαλονίκη – Υπομονή για τους οδηγούς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Σε ένα… μεγάλο εργοτάξιο έχει μετατραπεί η Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα, με αρκετά έργα να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε κεντρικές κυκλοφοριακές αρτηρίες και τους οδηγούς να “οπλίζονται” με υπομονή.

Μπουλντόζες, φαγάνες, κομπρεσέρ και άλλα σκαπτικά μηχανήματα και εργαζόμενοι που δουλεύουν από νωρίς το πρωί, βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης προκειμένου να ολοκληρώσουν εργασίες που είτε αφορούν το δίκτυο ύδρευσης, είτε την εγκατάσταση τηλεπικοινωνιών, έργα διαγραμμίσεων κλπ. Με τις μηχανές να “έχουν πάρει μπροστά”, δε λείπουν και τα κυκλοφοριακά προβλήματα, με την υπομονή των οδηγών να δοκιμάζεται σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά τις ώρες αιχμής.

Ενδεικτικά, στο κομμάτι του δρόμου που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Δημητρίου στο ύψος του Καυτανζογλείου αλλά και λίγο πιο μακριά στην απέναντι μεριά του νοσοκομείου Ιπποκράτειου, επί της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή, και στα δύο σημεία οι οδηγοί αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μία λωρίδα κυκλοφορίας λιγότερη λόγω των εργασιών ενώ η διέλευση γίνεται με ιδιαίτερα χαμηλές ταχύτητες.

Παράλληλα, θέσεις στάθμευσης, οι οποίες χαρακτηρίζονται “πολύτιμες” στο κεντρικό πολεοδομικό συγκρότημα, εκ των πραγμάτων χάνονται μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, ενώ την ίδια ώρα,  δημιουργείται “πονοκέφαλος” και στις επιχειρήσεις που δυσκολεύονται να ανεφοδιαστούν με προϊόντα καθώς τα φορτηγά δε μπορούν να πραγματοποιήσουν στάσεις για φορτοεκφόρτωσεις, όπως για παράδειγμα επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το γεγονός πως τα έργα ξεκίνησαν μετά την άρση του περιορισμού μετακινήσεων και το άνοιγμα των καταστημάτων, προκάλεσε αρκετά παράπονα από τους κατοίκους οι οποίοι αναρωτιούνται γιατί αυτά δεν έγιναν την περίοδο που η κυκλοφορία ήταν ιδιαίτερα μειωμένη, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. Μάλιστα, η απουσία πινακίδων που να αναφέρουν πότε ξεκινούν και πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες σε κάθε σημείο, είναι κάτι που επιβαρύνει την κατάσταση και λειτουργεί αρνητικά.

Δείτε φωτογραφίες του GRTimes.gr από τις εργασίες:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ