Έτσι θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους – Τι ισχύει μέχρι τις 31 Αυγούστου

Έτσι θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους – Τι ισχύει μέχρι τις 31 Αυγούστου

Πέντε μέρες άδεια για τους στρατεύσιμους προκειμένου να εμβολιαστούν ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση του τρόπου λειτουργίας στο εξής των δομών της Υγείας, αλλά και των χώρων ψυχαγωγίας, στον απόηχο του χθεσινού μηνύματος του πρωθυπουργού.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν τη δέουσα κατανόηση και αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης και διασκέδασης. «Η εικόνα της πανδημίας άλλαξε, τα ημερήσια κρούσματα αυξάνονται διαρκώς», τόνισε.

Έστειλε μήνυμα σε όσους ασχολούνται με τον τουρισμό και τα επαγγέλματα γύρω από αυτόν: «Ζήτημα καίριο να μη δοθεί η εντύπωση ότι χάνεται η μάχη της πανδημίας στην Ελλάδα. Ως προς την οικονομία, είναι τεράστιας σημασίας να δίνει η Ελλάδα την εικόνα συγκροτημένης χώρας που ελέγχει την πανδημία», υπογράμμισε.

Ως προς τους χώρους ψυχαγωγίας και τα κέντρα διασκέδασης ανακοίνωσε: έως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες. «Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καθημένων. Ο ιός δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο».

Από τις 16 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα θα είναι μόνο για εμβολιασμένους. Θα μπορούν να συμπληρώνουν το 85% της χωρητικότητάς τους.

Ειδικά για τους κλειστούς χώρους διασκέδασης, επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη έως 85% της επιφάνειας με τους προβλεπόμενους όρους για την τήρηση των αποστάσεων και τα μέτρα προφύλαξης.

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που αφορούν σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέγουν να καθίστανται είτε οικειοθελώς αμιγείς είτε μικτοί χώροι.

«Ό,τι είναι κλειστό είναι αποκλειστικά για εμβολιασμένους», υπογράμμισε.

Για τους αθλητικούς αγώνες και τα γήπεδα σημείωσε πως θα γίνονται μόνο με θεατές σε αμιγείς χώρους, χωρητικότητα στο 80% του συνόλου, 5% ανήλικοι με τεστ.

Για τους αμιγείς χώρους οι ανήλικοι θα μπορούν να μπαίνουν με σελφ τεστ και δήλωση γονέα ότι το έχουν κάνει.

Σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση για τον εμβολιασμό των εργαζομένων.

«Οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις που έχουν στο παρελθόν εμβολιαστεί και όσοι εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται, θα λαμβάνουν πέντε ημέρες άδεια», σημείωσε ακόμη. Δεν υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, είναι προαιρετικός, διευκρίνισε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top