Φοιτητές ιατρικής ΑΠΘ: Nα επιστρέψουμε σε κλινικές – νοσοκομεία (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Φοιτητές ιατρικής ΑΠΘ: Nα επιστρέψουμε σε κλινικές – νοσοκομεία (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Σε διαμαρτυρία έξω από το κτήριο που στεγάζεται η 3η – 4η Υγειονομική Περιφέρεια στη Θεσσαλονίκη, προχώρησαν σήμερα το απόγευμα φοιτητές ιατρικής του ΑΠΘ, ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας τους και να επιστρέψουν άμεσα στα νοσοκομεία και στα εργαστήρια, καθώς παραμένουν κλειστά εδώ και έναν χρόνο.

Παράλληλα, ζήτησαν να ληφθεί μέριμνα για καθολικό, μαζικό και δωρεάν εμβολιασμό όλων των κλινικών φοιτητών, που θα επιτρέψει την επανέναρξη της κλινικής τους άσκησης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει σχέδιο που θα αφορά την αναπλήρωση των χαμένων κλινικών και εργαστηριακών ωρών. “Θέλουμε εργαστήρια, καθηγητές, βιβλία, όχι διαγραφές και αστυνομία”, έγραφαν μεταξύ άλλων στα πλακάτ που κρατούσαν στα χέρια, με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα με την επέμβαση της αστυνομίας εντός του ΑΠΘ.

Τα μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ, ζήτησαν να λάβουν απαντήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την επαναλειτουργία των κλινικών και τι προβλέπετε για τους εμβολιασμούς των φοιτητών – καθώς πρόκειται για θέμα ασφάλειας αλλά και για “εισιτήριο” για την επιστροφή τους στα νοσοκομεία.

“Οι φοιτητές εδώ και έναν χρόνο βρισκόμαστε έξω από τον φυσικό χώρο σπουδών μας, τις κλινικές και τα νοσοκομεία, πράγμα που μας αποξενώνει δραματικά από το αντικείμενό μας”, ανέφερε το μέλος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου ιατρικής, Γιώργος Μεταξάς, τονίζοντας ότι ζητούν να ληφθούν όλα τα μέτρα, όπως είναι οι προσλήψεις προσωπικού, η χρηματοδότηση και ό,τι είναι απαραίτητο για να επαναλειτουργήσουν οι σχολές με ασφάλεια.

 

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας των φοιτητών, είχαν σύντομη συνάντηση με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη, στον οποίον μετέφεραν τα αιτήματά τους και σύμφωνα με τους φοιτητές τους ενημέρωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη να διατηρηθούν κάποιες κλινικές “covid – free” προκειμένου να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν εκεί την άσκησή τους.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top