Γ. Οικονόμου: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε παγκόσμιο πόλο επενδύσεων

Γ. Οικονόμου: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε παγκόσμιο πόλο επενδύσεων

«Η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση παγκοσμίως στον δείκτη ελκυστικότητας επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αναλογικά με το ΑΕΠ της», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Με σχέδιο ισχυρή πολιτική βούληση & σταθερό οικονομικό περιβάλλον η Ελλάδα μετατρέπεται σε παγκόσμιο πόλο επενδύσεων», συμπληρώνει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

 

Η Ελλάδα -σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσίευσε ο διεθνής οίκος Ernst & Young- βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως στον δείκτη ελκυστικότητας επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αναλογικά με το ΑΕΠ της. Επίσης, βρίσκεται στην 16η θέση -την υψηλότερη που έχει καταλάβει ποτέ- στον γενικό δείκτη ελκυστικότητας επενδύσεων σε ΑΠΕ μεταξύ 40 κορυφαίων οικονομιών του κόσμου, σημειώνοντας άνοδο πέντε θέσεων (από την 21η στην 16η θέση) από την έκδοση του Απριλίου.

Η μελέτη κάνει ειδική αναφορά στο νέο νομοθετικό πλαίσιο της Ελλάδας για τις ΑΠΕ, σημειώνοντας ότι ευνοεί τις νέες επενδύσεις και επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης των νέων έργων και επισημαίνοντας ότι στον πρόσφατο διαγωνισμό του Σεπτεμβρίου, δημοπράτησε συνολική ισχύ 538 MW.

Επιπλέον, αναφέρεται στην ψήφιση του πρώτου νόμου της χώρας που θεσπίζει το πλαίσιο για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων και έχει ως στόχο να προσθέσει τουλάχιστον 2GW αιολικής ενέργειας έως το 2030. Τέλος, η μελέτη σημειώνει πως η Ελλάδα προσελκύει ισχυρό ενδιαφέρον στις ΑΠΕ από ξένους μεγάλους επενδυτές.

Τα στοιχεία αυτά, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αποτελούν μια ακόμα επιβεβαίωση της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η χώρα μας για την παραγωγή καθαρής ενέργειας και τη θωράκιση της ενεργειακής μας ασφάλειας. Πηγές υπογραμμίζουν ότι με σημαντικές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, ισχυρή πολιτική βούληση και σταθερό οικονομικό περιβάλλον, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παγκόσμιο πόλο επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σκυλακάκης: Η κυβέρνηση κάνει μεγάλη παρέμβαση για τους συνταξιούχους

Σκόπελος: Στους 12 καλύτερους νησιωτικούς προορισμούς του κόσμου για το 2023 για τους Βρετανούς

Κρήτη: Τραυματισμένος γύπας εγκλωβίστηκε στο Ρέθυμνο (ΦΩΤΟ)

Ν. Κεραμέως για συμφωνία ΕΚΠΑ – Yale: Εξέθεσε τον εαυτό του ο κ. Γαβρόγλου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top