Η Pfizer πρώτη εταιρεία στο Thess INTEC- νέες επενδύσεις

Η Pfizer πρώτη εταιρεία στο Thess INTEC- νέες επενδύσεις

Η Pfizer είναι η πρώτη εταιρεία που θα εγκατασταθεί στο τεχνολογικό πάρκο Thess INTEC, όπως δήλωσε ο CEO του ομίλου Άλμπερτ Μπουρλά στον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου, τονίζοντας ότι στόχος είναι η δημιουργία στη Θεσσαλονίκη, του μεγαλύτερου ερευνητικού κέντρου της πολυεθνικής στην Ευρώπη.

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Σε συνάντηση που είχανε εχθές το βράδυ σε φιλικό, οικογενειακό κλίμα, οι δύο άντρες, συνοδευόμενοι μάλιστα και από τις συζύγους τους, ο κ. Μπουρλά εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους ρυθμούς ανάπτυξης του κέντρου βιοτεχνολογίας που δημιούργησε η Pfizer στη Θεσσαλονίκη, και το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού, αλλά και της χώρας μας για συμμετοχή σε αυτό. Μάλιστα, για το hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη για 30 διοικητικές θέσεις έχουν σταλεί 1.650 βιογραφικά.

Στόχος της Εταιρείας είναι, ως το τέλος του έτους να απασχολεί 200 άτομα, ενώ 2021 θα συνεχίσει αυξητικά προσλαμβάνοντας επιπλέον 100. Σε πλήρη ανάπτυξη στο Digital Center της Pfiezer θα απασχολούνται ως 500 άτομα, υψηλής εξειδίκευσης

Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό την ικανοποίηση του από τη μέχρι σήμερα λειτουργία του Κέντρου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπουρλά είχε προηγούμενα εκφράσει στον πρωθυπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη όπως και στον Αμερικανό Πρέσβη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top