Η πόλη που βρίσκεται στα «χέρια» των πολιτών το καλοκαίρι (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η πόλη που βρίσκεται στα «χέρια» των πολιτών το καλοκαίρι (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ένα «έθιμο» που κρατάει εδώ και πολλά χρόνια βιώνουν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης από την 1η Ιουνίου στην παραλιακή της, όπου κατά τους θερινούς μήνες η λεωφόρος μετατρέπεται σ’ έναν τεράστιο πεζόδρομο για μικρούς και μεγάλους.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

«Είναι μία συνήθεια πολλών ετών για την πόλη μας. Έχουμε διαφοροποιηθεί, κλείνει ο δρόμος της παραλιακής και γίνεται πεζόδρομος, όπου μικροί και μεγάλοι πραγματοποιούν ατελείωτες βόλτες καθημερινά» τονίζει στο GRTimes.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης.

Οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης έχουν την ευκαιρία να χαρούν τη συγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση από τις 8:00 μ.μ. έως τη 01:00 π.μ., όπου απαγορεύεται ρητά η διέλευση και στάθμευση οχημάτων και δίκυκλων σε καθημερινή βάση. Με αυτό τον τρόπο οι πολίτες μπορούν να περπατήσουν και ν’ απολαύσουν τη βραδινή τους βόλτα δίπλα στο κύμα χωρίς την ενοχλητική παρουσία των αυτοκινήτων.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προσθέτει στη συνομιλία του με το GRTimes.gr ότι το άνοιγμα της παραλιακής έδωσε στον κόσμο τη δυνατότητα να ξεφεύγει σε καθημερινό βαθμό από την μονοτονία της καραντίνας, ενώ καθιέρωσε και δύο – τρία σημεία συνάντησης για τους νέους, δίνοντας επιπλέον ζωή στο παραλιακό μέτωπο.

Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση κατοχυρωμένη με το ΦΕΚ 5177/23-11-2020 έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου και έχει διάρκεια έως τη 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, καταργείται άτυπα, μόνο όταν βρέχει, για να αποσυμφορίζεται η πόλη από την κυκλοφορία.

«Στόχος του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι να προωθεί τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και κινητικότητα. Υπάρχει ποδηλατοδρόμος κατά μήκος της παραλιακής οδού, ενώ βρίσκεται υπό λειτουργία skate park για τους έφηβους. Έχουν προστεθεί χώροι άθλησης, όπως γήπεδα Μπιτς βόλεϊ και χάντμπολ, ενώ έχει δημιουργηθεί κι ένα «θεατράκι» για μελλοντικές εκδηλώσεις» αναφέρει ο κ. Ζαμπούκης.

Τέλος, μηδαμινά είναι τα προβλήματα και οι αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί από τους πολίτες, μιας και είναι μία εθιμοτυπία που την έχει συνηθίσει ο κόσμος και την εκμεταλλεύεται σε καθημερινή βάση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ