ΚΕΔΕ: Παράπονα Δημάρχων για τη συνταγματική αναθεώρηση

ΚΕΔΕ: Παράπονα Δημάρχων για τη συνταγματική αναθεώρηση
Δήμοι, Σημαντικά   | 23/01/2019 | 14:54

Ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, οι εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ για τη Συνταγματική αναθεώρηση. Ο πρόεδρος κ. Γ. Πατούλης κάλεσε τους δημάρχους όλης της χώρας να καταθέσουν τις απόψεις τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα για την ύπαρξη της οποίας βέβαια -όπως τόνισαν όλοι οι δήμαρχοι ανεξαιρέτως- δεν ενημερώθηκαν από τη κυβέρνηση. Παράπονο όλων των δημάρχων, πως η τοπική αυτοδιοίκηση δεν κλήθηκε ποτέ να συμμετάσχει στη συσταθήσα επιτροπή για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι θέσεις και οι προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια του σημερινού συνεδρίου και αλλά και αυτές που θα κατατεθούν διαδικτυακά, θα αξιολογηθούν από την επιτροπή συνταγματικής αναθεώρησης με επικεφαλής τον κ. Καμίνη και στη συνέχεια θα κατατεθούν στα κόμματα και στη Βουλή.

Αύριο Πέμπτη οι δήμαρχοι  θα μεταβούν στη Βουλή εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατουλης ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου της στη Θεσσαλονίκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση τόνισε ότι απαιτείται ένα Σύνταγμα λιτό κατανοητό και ουσιαστικό που να διασφαλίζει την αποκέντρωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας  δήλωσε « Δεν υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια. Καλώ τους βουλευτές να αντιληφθούν την ιστορική τους ευθύνη.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λ. Κυριζογλου στην ομιλία του τόνισε ότι το συνέδριο της Αυτοδιοίκησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση «δυστυχώς διεξάγεται μέσα σ’ ένα κλίμα έντασης αλλά και ανησυχίας και αγανάκτησης του λαού για την εμμονή της κυβέρνησης στην ψήφιση, την κύρωση από τη Βουλή της κακής, επαχθούς και ετεροβαρούς, σε βάρος της πατρίδος μας συμφωνίας των Πρεσπών (στΠ), χωρίς μάλιστα να του δίδεται η δυνατότητα για άσκηση του δημοκρατικού του δικαιώματος να εκφραστεί μέσω ενός δημοψηφίσματος. Η κυβέρνηση προχώρησε στην υπογραφή της στΠ ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας, χωρίς να συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς να συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, χωρίς να συζητηθεί στην Βουλή πριν την υπογραφή της, παρά την αντίθεσή της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Χωρίς να υπάρχει εθνική συναίνεση».

Ο κ. Κυρίζογλου αναφερόμενος στην προτεινόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση υπογράμμισε: Επισημαίνεται ότι Συνταγματική Αναθεώρηση περιορίζεται, σε ό,τι αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε μια παράγραφο (§2) του άρθρου 102 του Συντάγματος, αποτελώντας έτσι μια λίαν πενιχρή συνεισφορά στην επιζητούμενη αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μολονότι δεν υπάρχει καμία πτυχή του δημοσίου βίου και καμία περιοχή της Χώρας, που να μην άπτεται των άμεσων ή έμμεσων ενδιαφερόντων και να μην βρίσκεται εντός της θεματικής ή χωρικής αρμοδιότητας των 325 δήμων της Χώρας.

Με συντομία, γιατί θα ακολουθήσουν διακεκριμένοι εισηγητές και θα υπάρξει και διάλογος, προτείνουμε, για την ήδη δρομολογηθείσα συνταγματική αναθεώρηση, αυτή να συμπεριλάβει, ως προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο το άρθρο 101 (όπου την κατά το «αποκεντρωτικό σύστημα» οργάνωση του Κράτους θα πρέπει, επιτέλους, να διαδεχθεί η «αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση»), όσο και το άρθρο 102, όπου, μεταξύ άλλων, θα πρέπει:
(α) να πρυτανεύουν οι αρχές του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, ιδιαιτέρως δε της εγγύτητας και της επικουρικότητας,
(β) να κατοχυρώνεται αδιάστικτα τόσο η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, όσο και η συνακόλουθη απόλυτη υποχρέωση του Κράτους να σέβεται, να τιμά και να εφαρμόζει απαρέγκλιτα (χωρίς «αστερίσκους», εξαιρέσεις και δικαιολογίες) όλα τα καθήκοντα και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την κατοχύρωση αυτή,
(γ) να ανοίγουν οι ορίζοντες για τη φορολογική αποκέντρωση.

Ο λεγόμενος «Κλεισθένης» (Ν. 4555/2018) δεν συνιστά μεταρρύθμιση, δεν αλλάζει το μοντέλο διακυβέρνησης της Χώρας στη λειτουργία και του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Περιορίζεται στην αλλα του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των αιρετών της Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού, το οποίο (εκλογικό σύστημα) θα οδηγήσει σε ακυβερνησία και σε αδυναμία εφαρμογής προγράμματος δημοτικής δράσης. Παραπέμπονται στο μέλλον, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συνδέονται με το εγχείρημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης αλλά και τη δημοσιονομική ανάκαμψη της χώρας. Τα συμπεράσματα δικά σας. Η Ελληνική Αυτοδιοίκηση πάντοτε ήταν μπροστά από το κεντρικό κράτος. Είχε και έχει θέσεις. Με λίγα λόγια, αυτό που θέλουμε και προτείνουμε είναι: «Περισσότερη δημοκρατία με περισσότερη αποκέντρωση, με περισσότερους πόρους και αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παρασκευόπουλος σημείωσε στην τοποθέτηση του ότι «το φάσμα των αυτοδιοικητικών θεμάτων που μπορούν να συζητηθούν στην επιτροπή είναι περισσότερα από τα αρχικώς προταθέντα». Είπε ότι η «Αναθεώρηση που γίνεται δεν είναι ριζοσπαστική αλλά βελτιωτική των υπαρκτών άρθρων»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ.Μαραγκου είπε ότι τα ζητήματα που μένουν ανοιχτά είναι το έλλειμμα στις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου των δήμων , η στελέχωση των οικονομικών τους υπηρεσιών. Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα οργανώσει σημείωσε η κ. Μαραγκού συναντήσεις με την ΚΕΔΕ του Δήμους και το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης στη δική του παρέμβαση υπογράμμισε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι κορυφαία στιγμή της πολιτικής ζωής δεν είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι εξελίχθηκε και έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις του.

Ο κ. Μπουτάρης είπε ακόμη ότι η διασφάλιση της αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης σημαίνει περισσότερη δημοκρατία. Τάχθηκε υπέρ της δημοσιονομικής αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης ενώ μίλησε για τον αναγκαίο επιτελικό ρόλο του κράτους.

Γ. Καμίνης: Να απλουστευθεί η διαδικασία αναθεώρησης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρέπει να απλουστευθεί η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του συνεδρίου Γ. Καμίνης. «Έχει γίνει μεγάλη κατάχρηση στην ασυλία των βουλευτών. Είμαι υπέρ της πλήρης εξίσωσης των υπουργών με τους υπόλοιπους πολίτες», ανέφερε.

Ως πρόβλημα χαρακτήρισε το άρθρο που αναφέρει πως η διοίκηση διαρθρώνεται και σε περιφερειακό επίπεδο και ότι η Περιφερειακή διοίκηση έχει αποφασιστική αρμοδιότητα. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε φόρους ακίνητης περιουσίας που πρέπει να επιβάλουν οι δήμοι προκειμένου να απογαλακτιστούν από το κράτος. «Το συμβούλιο αυτοδιοίκησης θα εκπροσωπεί την τοπική αυτοδιοίκηση και θα αποφασίζει για την κατανομή των φόρων».

Για το νέο εκλογικό σύστημα ανέφερε πως πρέπει να καταργηθεί το κόλλημα που υπάρχει να πρέπει οι δήμαρχοι να παραιτούνται από το αξίωμα τους για να συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές.

Γ. Καραγιάννης: Υποχωρητική η Συμφωνία των Πρεσπών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την βεβαιότητα πως ο Δήμαρχος Λαγκαδά και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Καραγιάννης θα έχει μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, καλώντας τον στο βήμα των ομιλητών.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως «δεν μπορώ ως Μακεδόνας να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι πέρυσι ήμασταν ο πρώτος φορέας που έλαβα μια σκληρή απόφαση – ψήφισμα σε σχέση με όσα αποφασίζονταν τότε για το σκοπιανό, μια θέση που στηρίξαμε με δική μας φωνή στα συλλαλητήρια και αύριο, θα είμαστε παρόντες έξω από τη Βουλή κατά της ψήφιση αυτής της υποχωρητικής κατά την άποψή μου Συμφωνίας.

 

Είναι μια εβδομάδα αποφάσεων στη Βουλή και ο καθένας θα πρέπει να αναμετρηθεί με τη συνείδησης του». Αναφορικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο αυτές οι θέσεις θα εισακουστούν από την κυβέρνηση.

«Αυτονόητη η φορολογική αποκέντρωση»

Η προηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση επέφερε σημαντικές αλλαγές στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όμως, αξιοποιήθηκαν ελάχιστα μέχρι σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Καραγίαννης. «Αν θα τρέξει η Συνταγματική Αναθεώρηση το επόμενο διάστημα, η πρώτη προτεραιότητα για εμάς είναι να αποσαφηνιστεί ο ρόλος της Τοπικης αυτοδιοίκησης σε σχέση με την κεντρική και αποκεντρωμένη διοίκηση όσο και σε σχέση με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Η οικονομική διάσταση της αναθεώρησης μας αφορά όλους. Είναι αυτονόητο, πως δεν νοείται συζήτηση για ουσιαστική και θεσμική αναβάθμιση της τοπικης αυτοδιοικησης χωρίς να έχει επιλυθεί το ζήτημα της οικονικικης αυτοτελιας των ΟΤΑ. Μια γενναία φορολογική αποκέντρωση, είναι το λιγότερο αυτονόητο», τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12:3815/11

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις 17 Νοεμβρίου Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:2915/11

Χατζηδάκης: Η ΛΑΡΚΟ είναι εκτός ελέγχου! Ελλάδα ,Οικονομία ,Πολιτική

12:2015/11

Thess INTEC: Στο 1,5 δισ. η επένδυση σε βάθος 20ετίας Θεσσαλονίκη ,Οικονομία ,Σημαντικά

12:1315/11

Δ.Θεσσαλονίκης: Άσκηση ετοιμότητας εν όψει χειμώνα (ΦΩΤΟ-VIDEO) Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

12:0715/11

Μητσοτάκης-Μέρκελ: Τηλεφώνημα με κλειστές τις πόρτες ΕΕ ,Ελλάδα ,Πολιτική

11:4815/11

Εργασίες σε Διαβατά, Ωραιόκαστρο και Σταυρούπολη Β.Ελλάδα ,Περιφέρειες

11:3315/11

Κινητοποιήσεις από σπουδαστές στα δημόσια ΙΕΚ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

11:1815/11

Euro 2020: Η Ελλάδα και η βροχή των γκολ! Αθλητισμός

11:1015/11

Καραμανλής: Aμερικανικό consortium για το Αλεξανδρούπολη – Μαύρη Θάλασσα Οικονομία ,Πολιτική ,Σημαντικά

11:0215/11

Στεφάνι στο Πολυτεχνείο από την Βουλή των Ελλήνων Ελλάδα ,Πολιτική

10:5615/11

Πατούλης: 4 νέοι αντιπεριφερειάρχες στο επιτελείο του Ελλάδα ,Περιφέρειες

10:4715/11

Αχαΐα: Μετανάστες αρνήθηκαν να μείνουν σε μοναστήρι Ελλάδα ,Κοινωνία

10:3715/11

Διακοπή νερού στον Εύοσμο Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

10:2515/11

Νομική μορφή για την Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

10:0415/11

Δράμα: Εξαπάτησε ηλικιωμένο με τα αναδρομικά του Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

09:5615/11

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η ημερίδα των αστυνομικών «No Plastic Area» Θεσσαλονίκη ,Περιβάλλον

09:4715/11

Σέρρες: Καταγγελία δανειολήπτη για τράπεζα Ελλάδα ,Κοινωνία

09:3815/11

Απίθανος Αντετοκούνμπο – Έφτασε λίγο πριν το 40αρι! Αθλητισμός ,Διεθνή

09:2915/11

ΟΑΣΑ: Χιλιάδες πρόστιμα για εισιτηριοδιαφυγή Ελλάδα ,Κοινωνία

09:2015/11

ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης: Άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων Διάφορα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

09:1215/11

Αγγελοπούλου: Σημαντικότερο το 2021 από το 2004 Ελλάδα ,Πολιτισμός

08:5715/11

Ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Βολιβία Διεθνή

08:4515/11

Περιστέρι: Έκρηξη σε ΑΤΜ Ελλάδα ,Κοινωνία

08:3415/11

Μάνδρα Αττικής: 2 χρόνια από τις φονικές πλημμύρες Ελλάδα ,Κοινωνία

08:1615/11

Στα δίχτυα της ΑΑΔΕ κύκλωμα φοροδιαφυγής Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

08:0815/11

Χιλή: Δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος Διεθνή

08:0015/11

Θεσσαλονίκη: Από Νοέμβριο…Χριστούγεννα (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

07:4915/11

Θεσσαλονίκη: Πορείες σήμερα από Κύπριους φοιτητές Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4015/11

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στο ΥΜΑΘ Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3215/11

Στην Ημαθία ο Πρωθυπουργός Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Πολιτική

07:2415/11

Τροχαίο για τον Άγγελο Αναστασιάδη (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

07:1315/11

Στον Πειραιά μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά Ελλάδα ,Κοινωνία

06:3015/11

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

06:0015/11

Θεσσαλονίκη: Συνέδριο του «Εν Έργω» – 3η Πράξη Δημοκρατίας Θεσσαλονίκη ,Περιφέρειες

05:3015/11

Το ετήσιο Tax Forum στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Οικονομία

05:0015/11

Τι προσφέρει το καρότο στην υγεία μας Υγεία

04:3015/11

Ο Μύλος Ξωτικών στα Τρίκαλα για 9η χρονιά! Δήμοι ,Ελλάδα ,Πολιτισμός

04:0015/11

H κομμένη σκηνή του Joker και ο λόγος που δεν προβλήθηκε Διεθνή

03:3015/11

Ζωικό βασίλειο: Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες Επιστήμη

03:0015/11

Γιατί φερόμαστε πιο άσχημα στους δικούς μας ανθρώπους; Διάφορα

02:3015/11

Ξέρετε πόσα κουταλάκια ζάχαρη καταναλώνετε την ημέρα; Υγεία

02:0015/11

«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» σε Λάκκωμα και Μουδανιά Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

01:3015/11

Πρόγραμμα ταινιών σε αίθουσες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

01:0015/11

Έναρξη Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Βριλησσίων Δήμοι ,Ελλάδα ,Κοινωνία

00:3015/11

Θέατρο Αυλαία: Masterclass υποκριτικής Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός

00:0015/11

Δράσεις εθελοντισμού ενεργών πολιτών στηρίζει το Υπουργείο Τουρισμού Ελλάδα

23:5014/11

Βολιβία: Η νέα κυβέρνηση αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως πρόεδρο της Βενεζουέλας Διεθνή

23:4214/11

Μπορίσοφ: Το παρελθόν πάντα αποτελεί τροχοπέδη Βαλκάνια

23:4014/11

Κροατία: Στις 22 Δεκεμβρίου οι προεδρικές εκλογές Διεθνή

23:3014/11

Ηράκλειο: Σύλληψη για μπαλωθιές σε εκδήλωση Ελλάδα ,Κοινωνία

23:3014/11

Συνάντηση Παυλόπουλου – Αγγελοπούλου Ελλάδα

23:3014/11

Κάλεσμα Ζάεφ για επενδύσεις στη χώρα του Βαλκάνια

23:2014/11

Για 5η συνεχή χρονιά το We care For You Week ένωσε όλους τους ανθρώπους της ΑΧΑ Επιχειρήσεις

23:1014/11

Ημερίδα: «Οι αναπτυξιακές υποδομές και το περιβάλλον στην Δ. Θεσσαλονίκη» Θεσσαλονίκη

23:0014/11

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βενετία Διεθνή

22:5014/11

Σεμινάριο με θέμα «το θετικό παιδί και εμείς» Θεσσαλονίκη

22:4814/11

Καλιφόρνια: Μαθητής λυκείου σκόρπισε τον θάνατο – Ανήμερα των γενεθλίων του Διεθνή

22:4514/11

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Πολυτεχνείου Ελλάδα ,Κοινωνία

22:4014/11

Βέλγιο: Ο πρώτος θάνατος στη χώρα από χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου Διεθνή

22:3314/11

Τζακ ποτ στο Τζόκερ Κοινωνία

22:2414/11

Κ. Μητσοτάκης: Να κυματίσει η σημαία της Ευρώπης σε Τίρανα και Σκόπια Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

22:1014/11

Συνάντηση Πάιατ – Ζάεφ Βαλκάνια

22:0014/11

Φυλακές Κορυδαλλού: Νέα έφοδος- Τι εντόπισαν οι αρχές Ελλάδα ,Κοινωνία

21:5014/11

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπορίσοφ: Τι συζητήθηκε Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

21:4014/11

Ινδονησία: Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι Διεθνή

21:3314/11

Ο Κ. Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit (VIDEO) Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

21:3014/11

Στήριξη Θεοχάρη σε όσους συνεργάζονταν με την «Thomas Cook» Τουρισμός

21:2014/11

Τέλος η ταλαιπωρία για τις άδειες οδήγησης Ελλάδα

21:1014/11

Φρουζής: Mε στοχοποίησαν για να κατηγορηθούν πολιτικά πρόσωπα Πολιτική

21:0014/11

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων Βαλκάνια

20:5014/11

Καλιφόρνια: Μαθητής άνοιξε πυρ στο σχολείο του Διεθνή

20:4014/11

Σέρρες: Στο νοσοκομείο αγοράκι που δέχτηκε επίθεση από σκυλιά Ελλάδα ,Κοινωνία

20:3014/11

Βρούτσης: Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για πώληση ασφαλιστικών οφειλών σε funds Οικονομία

20:2014/11

Novartis: Ο Άρειος Πάγος θα ζητήσει την κατάθεση Φρουζή Πολιτική

20:1514/11

Πρόσκληση Ζάεφ σε Μητσοτάκη για επίσημη επίσκεψη Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

20:1014/11

Πιτ μπουλ επιτέθηκε και τραυμάτισε…τους διαρρήκτες Ελλάδα ,Κοινωνία

20:0014/11

Γεννηματά για ΔΕΗ: Η ΝΔ προετοιμάζει αδιαφανείς προσλήψεις «ημετέρων» Ενέργεια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ