ΚΕΔΕ: Παράπονα Δημάρχων για τη συνταγματική αναθεώρηση

Δήμοι, Σημαντικά   | 23/01/2019 | 14:54

Ολοκληρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, οι εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ για τη Συνταγματική αναθεώρηση. Ο πρόεδρος κ. Γ. Πατούλης κάλεσε τους δημάρχους όλης της χώρας να καταθέσουν τις απόψεις τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα για την ύπαρξη της οποίας βέβαια -όπως τόνισαν όλοι οι δήμαρχοι ανεξαιρέτως- δεν ενημερώθηκαν από τη κυβέρνηση. Παράπονο όλων των δημάρχων, πως η τοπική αυτοδιοίκηση δεν κλήθηκε ποτέ να συμμετάσχει στη συσταθήσα επιτροπή για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι θέσεις και οι προτάσεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια του σημερινού συνεδρίου και αλλά και αυτές που θα κατατεθούν διαδικτυακά, θα αξιολογηθούν από την επιτροπή συνταγματικής αναθεώρησης με επικεφαλής τον κ. Καμίνη και στη συνέχεια θα κατατεθούν στα κόμματα και στη Βουλή.

Αύριο Πέμπτη οι δήμαρχοι  θα μεταβούν στη Βουλή εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατουλης ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου της στη Θεσσαλονίκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση τόνισε ότι απαιτείται ένα Σύνταγμα λιτό κατανοητό και ουσιαστικό που να διασφαλίζει την αποκέντρωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας  δήλωσε « Δεν υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι επικίνδυνη και εθνικά επιζήμια. Καλώ τους βουλευτές να αντιληφθούν την ιστορική τους ευθύνη.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λ. Κυριζογλου στην ομιλία του τόνισε ότι το συνέδριο της Αυτοδιοίκησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση «δυστυχώς διεξάγεται μέσα σ’ ένα κλίμα έντασης αλλά και ανησυχίας και αγανάκτησης του λαού για την εμμονή της κυβέρνησης στην ψήφιση, την κύρωση από τη Βουλή της κακής, επαχθούς και ετεροβαρούς, σε βάρος της πατρίδος μας συμφωνίας των Πρεσπών (στΠ), χωρίς μάλιστα να του δίδεται η δυνατότητα για άσκηση του δημοκρατικού του δικαιώματος να εκφραστεί μέσω ενός δημοψηφίσματος. Η κυβέρνηση προχώρησε στην υπογραφή της στΠ ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας, χωρίς να συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς να συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, χωρίς να συζητηθεί στην Βουλή πριν την υπογραφή της, παρά την αντίθεσή της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Χωρίς να υπάρχει εθνική συναίνεση».

Ο κ. Κυρίζογλου αναφερόμενος στην προτεινόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση υπογράμμισε: Επισημαίνεται ότι Συνταγματική Αναθεώρηση περιορίζεται, σε ό,τι αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε μια παράγραφο (§2) του άρθρου 102 του Συντάγματος, αποτελώντας έτσι μια λίαν πενιχρή συνεισφορά στην επιζητούμενη αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μολονότι δεν υπάρχει καμία πτυχή του δημοσίου βίου και καμία περιοχή της Χώρας, που να μην άπτεται των άμεσων ή έμμεσων ενδιαφερόντων και να μην βρίσκεται εντός της θεματικής ή χωρικής αρμοδιότητας των 325 δήμων της Χώρας.

Με συντομία, γιατί θα ακολουθήσουν διακεκριμένοι εισηγητές και θα υπάρξει και διάλογος, προτείνουμε, για την ήδη δρομολογηθείσα συνταγματική αναθεώρηση, αυτή να συμπεριλάβει, ως προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο το άρθρο 101 (όπου την κατά το «αποκεντρωτικό σύστημα» οργάνωση του Κράτους θα πρέπει, επιτέλους, να διαδεχθεί η «αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση»), όσο και το άρθρο 102, όπου, μεταξύ άλλων, θα πρέπει:
(α) να πρυτανεύουν οι αρχές του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, ιδιαιτέρως δε της εγγύτητας και της επικουρικότητας,
(β) να κατοχυρώνεται αδιάστικτα τόσο η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, όσο και η συνακόλουθη απόλυτη υποχρέωση του Κράτους να σέβεται, να τιμά και να εφαρμόζει απαρέγκλιτα (χωρίς «αστερίσκους», εξαιρέσεις και δικαιολογίες) όλα τα καθήκοντα και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την κατοχύρωση αυτή,
(γ) να ανοίγουν οι ορίζοντες για τη φορολογική αποκέντρωση.

Ο λεγόμενος «Κλεισθένης» (Ν. 4555/2018) δεν συνιστά μεταρρύθμιση, δεν αλλάζει το μοντέλο διακυβέρνησης της Χώρας στη λειτουργία και του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Περιορίζεται στην αλλα του εκλογικού συστήματος ανάδειξης των αιρετών της Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού, το οποίο (εκλογικό σύστημα) θα οδηγήσει σε ακυβερνησία και σε αδυναμία εφαρμογής προγράμματος δημοτικής δράσης. Παραπέμπονται στο μέλλον, χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συνδέονται με το εγχείρημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης αλλά και τη δημοσιονομική ανάκαμψη της χώρας. Τα συμπεράσματα δικά σας. Η Ελληνική Αυτοδιοίκηση πάντοτε ήταν μπροστά από το κεντρικό κράτος. Είχε και έχει θέσεις. Με λίγα λόγια, αυτό που θέλουμε και προτείνουμε είναι: «Περισσότερη δημοκρατία με περισσότερη αποκέντρωση, με περισσότερους πόρους και αρμοδιότητες στην Αυτοδιοίκηση».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παρασκευόπουλος σημείωσε στην τοποθέτηση του ότι «το φάσμα των αυτοδιοικητικών θεμάτων που μπορούν να συζητηθούν στην επιτροπή είναι περισσότερα από τα αρχικώς προταθέντα». Είπε ότι η «Αναθεώρηση που γίνεται δεν είναι ριζοσπαστική αλλά βελτιωτική των υπαρκτών άρθρων»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γ.Μαραγκου είπε ότι τα ζητήματα που μένουν ανοιχτά είναι το έλλειμμα στις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου των δήμων , η στελέχωση των οικονομικών τους υπηρεσιών. Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα οργανώσει σημείωσε η κ. Μαραγκού συναντήσεις με την ΚΕΔΕ του Δήμους και το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης στη δική του παρέμβαση υπογράμμισε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι κορυφαία στιγμή της πολιτικής ζωής δεν είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι εξελίχθηκε και έχει εκφράσει τις επιφυλάξεις του.

Ο κ. Μπουτάρης είπε ακόμη ότι η διασφάλιση της αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης σημαίνει περισσότερη δημοκρατία. Τάχθηκε υπέρ της δημοσιονομικής αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης ενώ μίλησε για τον αναγκαίο επιτελικό ρόλο του κράτους.

Γ. Καμίνης: Να απλουστευθεί η διαδικασία αναθεώρησης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρέπει να απλουστευθεί η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του συνεδρίου Γ. Καμίνης. «Έχει γίνει μεγάλη κατάχρηση στην ασυλία των βουλευτών. Είμαι υπέρ της πλήρης εξίσωσης των υπουργών με τους υπόλοιπους πολίτες», ανέφερε.

Ως πρόβλημα χαρακτήρισε το άρθρο που αναφέρει πως η διοίκηση διαρθρώνεται και σε περιφερειακό επίπεδο και ότι η Περιφερειακή διοίκηση έχει αποφασιστική αρμοδιότητα. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε φόρους ακίνητης περιουσίας που πρέπει να επιβάλουν οι δήμοι προκειμένου να απογαλακτιστούν από το κράτος. «Το συμβούλιο αυτοδιοίκησης θα εκπροσωπεί την τοπική αυτοδιοίκηση και θα αποφασίζει για την κατανομή των φόρων».

Για το νέο εκλογικό σύστημα ανέφερε πως πρέπει να καταργηθεί το κόλλημα που υπάρχει να πρέπει οι δήμαρχοι να παραιτούνται από το αξίωμα τους για να συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές.

Γ. Καραγιάννης: Υποχωρητική η Συμφωνία των Πρεσπών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την βεβαιότητα πως ο Δήμαρχος Λαγκαδά και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Καραγιάννης θα έχει μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, καλώντας τον στο βήμα των ομιλητών.

Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως «δεν μπορώ ως Μακεδόνας να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι πέρυσι ήμασταν ο πρώτος φορέας που έλαβα μια σκληρή απόφαση – ψήφισμα σε σχέση με όσα αποφασίζονταν τότε για το σκοπιανό, μια θέση που στηρίξαμε με δική μας φωνή στα συλλαλητήρια και αύριο, θα είμαστε παρόντες έξω από τη Βουλή κατά της ψήφιση αυτής της υποχωρητικής κατά την άποψή μου Συμφωνίας.

 

Είναι μια εβδομάδα αποφάσεων στη Βουλή και ο καθένας θα πρέπει να αναμετρηθεί με τη συνείδησης του». Αναφορικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο αυτές οι θέσεις θα εισακουστούν από την κυβέρνηση.

«Αυτονόητη η φορολογική αποκέντρωση»

Η προηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση επέφερε σημαντικές αλλαγές στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όμως, αξιοποιήθηκαν ελάχιστα μέχρι σήμερα», υπογράμμισε ο κ. Καραγίαννης. «Αν θα τρέξει η Συνταγματική Αναθεώρηση το επόμενο διάστημα, η πρώτη προτεραιότητα για εμάς είναι να αποσαφηνιστεί ο ρόλος της Τοπικης αυτοδιοίκησης σε σχέση με την κεντρική και αποκεντρωμένη διοίκηση όσο και σε σχέση με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Η οικονομική διάσταση της αναθεώρησης μας αφορά όλους. Είναι αυτονόητο, πως δεν νοείται συζήτηση για ουσιαστική και θεσμική αναβάθμιση της τοπικης αυτοδιοικησης χωρίς να έχει επιλυθεί το ζήτημα της οικονικικης αυτοτελιας των ΟΤΑ. Μια γενναία φορολογική αποκέντρωση, είναι το λιγότερο αυτονόητο», τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

02:0026/08

Η αποκάλυψη που έκανε ο Πέτρος Λαγούτης Lifestyle

01:3026/08

Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος στο Μεξικό Διεθνή

00:3026/08

Αυτή είναι η επικρατέστερη για παρτενέρ του Πέτρου Πολυχρονίδη στον «Τροχό της Τύχης» Lifestyle

23:5825/08

G7-Μέρκελ: Να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία για τη μείωση εντάσεων σε σχέση με το Ιράν Διεθνή

23:5025/08

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

23:4025/08

Σοκ στη Φθιώτιδα από την αυτοκτονία 53χρονου Ελλάδα

23:3025/08

Τζέφρι Πάιατ-Τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στον Κώστα Μπακογιάννη Ελλάδα

23:2025/08

Με νίκη ξεκίνησε τη Super League ο ΠΑΟΚ Αθλητισμός

23:1125/08

Θεσσαλονίκη-Έπεσε σε φωταγωγό πολυκατοικίας Θεσσαλονίκη

23:1025/08

G7: Οι συνομιλίες με τον ΥΠΕΞ του Ιράν ήταν «θετικές» και «θα συνεχιστούν» Διεθνή

23:0525/08

Μηχανική βλάβη σε σκάφος στην Πέρδικα Ελλάδα

23:0125/08

Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες: «Φιλία, αγάπη, συναδέλφωση», το μήνυμα στην Τελετή Έναρξη... Αθλητισμός

22:5025/08

Εργασίες στη Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου «Μακεδονία» Θεσσαλονίκη

22:3925/08

Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στον Πυργετό Ελλάδα

22:3025/08

Πέντε νεκροί από σύγκρουση ελικοπτέρου με μικρό αεροσκάφος (ΦΩΤΟ) Διεθνή

22:1925/08

G7-Ζαρίφ: Προσκλήθηκα στο Μπιαρίτς με τη «σύμφωνη γνώμη» των ΗΠΑ Διεθνή

22:0925/08

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή των Φαρσάλων Ελλάδα

22:0025/08

SUP για το πρωθυπουργικό ζεύγος στα Χανιά (ΦΩΤΟ) Ελλάδα

21:5025/08

Η Χεζμπολάχ καταγγέλλει ισραηλινή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος Διεθνή

21:3925/08

Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων- Που υπάρχουν καθυστερήσεις (ΦΩΤΟ) Θεσσαλονίκη

21:3025/08

Φθιώτιδα: 30χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος Κοινωνία

21:2125/08

Γενική απεργία για τις Ισπανίδες καμαριέρες ΕΕ

21:1025/08

Λάρισα-Φωτιά σε βιοτεχνία Ελλάδα

21:0025/08

Αυξήσεις μισθών με μείωση εισφορών – Τα σχέδια του υπουργείου Οικονομία ,Σημαντικά

20:5225/08

G7: Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία κατέληξαν σε μια «κατ΄αρχήν» εμπορική συμφωνία Διεθνή

20:4425/08

Kλιμάκωση στο Χονγκ Κονγκ: H αστυνομία κάνει χρήση αντλιών νερού και πυροβολεί (ΦΩΤΟ) Διεθνή

20:3225/08

Σοκ- Παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και εγγόνι Ελλάδα ,Σημαντικά

20:3025/08

Βαρκελώνη: Η αστυνομία μοιράζει εφεδρικά ρούχα στους λουόμενους ΕΕ

20:2325/08

Ο Αμβρόσιος αποχαιρέτισε το ποίμνιο του Αιγίου: «Για εσάς έγινα ολοκαύτωμα» Ελλάδα

20:1525/08

Ολονύχτια διακοπή νερού στη Θεσσαλονίκη- Δείτε αναλυτικά Θεσσαλονίκη

20:0825/08

Ν. Χαρδαλιάς: Ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση και εκπαίδευση του πληθυσμού Πολιτική

20:0125/08

Βαρεμένος: Ο Καραμανλής, αντί απολογίας, επιμένει στη μηδενιστική και τοξική πολιτική Πολιτική

19:5425/08

Πιερία: Βυθίστηκε σκάφος στους Αμμόλοφους Κοινωνία

19:4825/08

Τροχαίο στην Εγνατία- Φωτιά σε χόρτα Θεσσαλονίκη

19:4725/08

Παρολίγον τραγωδία στις Πρέσπες-Αναποδογύρισε βάρκα Ελλάδα

19:4025/08

Σκουρλέτης-Δεν έχουμε ανάγκη μόνο από οπαδούς, παρακολουθητές Κόμματα ,Πολιτική

19:3325/08

Εκκενώθηκε παραλία μετά τον εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στη θάλασσα Διεθνή ,ΕΕ

19:3125/08

Ορκίστηκε δήμαρχος ο Κώστας Μπακογιάννης (VIDEO-ΦΩΤΟ) Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

19:2625/08

Ο Τραμπ μετανιώνει που δεν αύξησε περισσότερο τους δασμούς στις εισαγωγές των κινεζικών... Διεθνή

19:1925/08

Συνελήφθη διεθνώς καταζητούμενος Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

19:1225/08

Πήγε να πετάξει τα σκουπίδια και τον παρέσυρε αυτοκίνητο (VIDEO) Ελλάδα

19:0425/08

Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν να βοηθήσουν τις χώρες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην... Διεθνή

18:5725/08

Ο Ρεπουμπλικάνος Γουόλς υποψήφιος για το χρίσμα εν όψει των προεδρικών του 2020 Διεθνή

18:5025/08

Τραγικό τροχαίο: Νεκρός 16χρονος – Οδηγούσε η μητέρα του Κοινωνία

18:4325/08

Ραγκούσης: Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει το «άνοιγμα» σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα Κόμματα ,Πολιτική

18:3625/08

Κάρπαθος: Ανασύρθηκε η σορός του ενός εκ των δύο δυτών Ελλάδα ,Σημαντικά

18:2925/08

Φονικό στη Μόρια Ελλάδα

18:2225/08

Ο Κιμ επέβλεψε τη δοκιμή εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων Διεθνή

18:1525/08

Καράογλου: Ο τουρισμός και ο πολιτισμός προωθούν τους δεσμούς συνεργασίας Θεσσαλονίκη ,Πολιτική

18:0825/08

Πυρκαγιές στον Αμαζόνιο: Η Κολομβία ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας Διεθνή

18:0025/08

120 δόσεις: 215 εκατ. στα κρατικά ταμεία – Βελτιώσεις στη ρύθμιση το Σεπτέμβριο Οικονομία ,Σημαντικά

17:5225/08

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο (Χάρτης) Ελλάδα

17:4525/08

«Έρχεται» η συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ – Οι κυβερνητικές προτεραιότητες Πολιτική ,Σημαντικά

17:3825/08

G7-Τζόνσον: H Βρετανία εκτός ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου Διεθνή ,ΕΕ

17:3125/08

Στη Μπιαρίτς ο Ιρανός ΥΠΕΞ – Δε θα έχει συνομιλίες με Τραμπ Διεθνή

17:2425/08

Φλαμπουράρης: Οι προϋποθέσεις επιτυχούς ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Κόμματα ,Πολιτική

17:1625/08

Συνελήφθησαν για παράνομη διακίνηση μεταναστών Κοινωνία

17:0925/08

Πέτσας: Ανοιχτή η κυβέρνηση για ευρύτερες συναινέσεις, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου Κόμματα ,Πολιτική

17:0225/08

Γεραπετρίτης: Αισιόδοξος για τη μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων Κόμματα ,Πολιτική

16:5425/08

Λάρισα- Σε εξέλιξη πυρκαγιά Ελλάδα

16:4725/08

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στο Μουρίκι – Υπό μερικό έλεγχο στη Νέα Κίο Ελλάδα

16:4025/08

Κεγκέρογλου: Αντιφατικά τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης Κόμματα ,Πολιτική

16:3325/08

Κατρούγκαλος: Υπέρ και κατά της εξωτερικής πολιτικής Κόμματα ,Πολιτική

16:2325/08

Ορκίστηκε εκ νέου δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης ο Λάζαρος Κυρίζογλου (ΦΩΤΟ) Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

16:1625/08

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Κύθηρα Ελλάδα

16:0925/08

Μηχανική βλάβη σε υδροπτέρυγο – Επιστρέφει στον Πειραιά Ελλάδα

15:4525/08

Εντός του 2019 το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού Πολιτική ,Σημαντικά

15:1425/08

Νεκροί εντοπίστηκαν οι δυο δύτες που αγνοούνταν στην Κάρπαθο Κοινωνία

14:4925/08

Silver Alert: Εντοπίστηκε σώα η 75χρονη που είχε εξαφανιστεί από τη Θεσσαλονίκη Κοινωνία

14:2925/08

Ο πάπας κάνει έκκληση για δέσμευση της διεθνούς κοινότητας για την κατάσβεση των πυρκαγ... Διεθνή

14:0325/08

Φωτιές στην Ηλεία- Χειροπέδες στον… serial εμπρηστή Κοινωνία ,Σημαντικά

13:5525/08

Τρένο χτύπησε με αγελάδες στην ανατολική Γαλλία Διεθνή

13:3325/08

84η ΔΕΘ: Τρεις προτάσεις για τον πρωθυπουργό Άρθρα

13:3025/08

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν: Όταν βρούμε αέριο θα κάνουν… ουρές Διεθνή ,Σημαντικά

13:0725/08

Αυξημένη η κίνηση στο δρόμο για Χαλκιδική Κοινωνία

12:4825/08

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σάμο Κοινωνία

12:2725/08

Το ντέρμπι του… Μπέου και το «ποτέ» της Ξάνθης Αθλητισμός

11:5825/08

Με χαρτοφυλάκιο… κλιματικής αλλαγής η Φώφη Γεννηματά στις 9 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ Πολιτική ,Σημαντικά

11:2225/08

Ωραιόκαστρο: Μέσα διασκέδαζαν και έξω τους… έκλεβαν Θεσσαλονίκη

11:0625/08

Λάρισα: Εκείνοι διασκέδαζαν και οι κλέφτες τους «άνοιγαν» τα αυτοκίνητα Κοινωνία

10:4825/08

Τραγωδία στην Καβάλα: Ένας 72χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην παραλία Δήμοι

10:3225/08

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα συνάψουν «γρήγορα» εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία μετά το Brexit Διεθνή

10:1425/08

Τοπική αυτοδιοίκηση και νέες προκλήσεις Άποψη ,Άρθρα

10:0525/08

Ο Τραμπ, το καλό κλίμα της G7 και οι διαρροές στο… twitter Διεθνή

09:5625/08

Παύλος Χρηστίδης: Υπεύθυνη η αντιπολιτευτική στάση του ΚΙΝΑΛ Πολιτική

09:4725/08

Μια 81χρονη Ελληνίδα windsurfer στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες Lifestyle ,Σημαντικά

09:3125/08

Κύθνος: 42χρονος ψαροντουφεκάς έχασε την ζωή του στη θάλασσα Κοινωνία

09:1225/08

Συναγερμός στα Κύθηρα- Καλύτερη η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της Σάμου Ελλάδα

09:0325/08

Θρίλερ στην Κάρπαθο: Αγνοούνται δύο δύτες που βούτηξαν στα 45 μέτρα Κοινωνία

08:5525/08

Το… βοδινό κρέας και η σόγια ευθύνονται για τις καταστροφές στον Αμαζόνιο Διεθνή

08:4125/08

15χρονος Αφγανός σκότωσε με μαχαίρι συνομήλικό του Κοινωνία

08:3625/08

34χρονος ξεψύχησε στην άσφαλτο Θεσσαλονίκη

08:2825/08

Γεμίζουν τον κρατικό κορβανά οι 120 δόσεις Οικονομία ,Σημαντικά

08:2125/08

Καταστροφή στο Αμαζόνιο: Κάηκαν 9.500.000 στρέμματα στη Βολιβία Διεθνή ,Σημαντικά