Η Θεσσαλονίκη αποκτά “Μαραθώνιο Πόλης” – Σύμφωνο συνεργασίας παρουσία Μενδώνη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Η Θεσσαλονίκη αποκτά “Μαραθώνιο Πόλης” – Σύμφωνο συνεργασίας παρουσία Μενδώνη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το δικό της Μαραθώνιο Πόλης – μετά το μοναδικό στη χώρα Olympic Day Run – αποκτά η Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Σύμφωνο συνεργασίας με το Ολυμπιακό Μουσείο για την συνδιοργάνωση του “Thessaloniki City Marathon” υπέγραψε σήμερα το απόγευμα ο δήμος Θεσσαλονίκης, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη. Το σύμφωνο συνεργασίας αποτελεί τη διεύρυνση της πολύχρονης δημιουργικής σύμπλευσης των δύο φορέων, με σκοπό τη διάδοση των Ολυμπιακών αξιών και την ανάδειξη της πόλης και της χώρας σε παγκόσμιο Ολυμπιακό και Τουριστικό Κέντρο.

Πριν την υπογραφή του Συμφώνου, η κα. Μενδώνη ξεναγήθηκε στην ανανεωμένη και μόνιμη έκθεση του μουσείου ενώ εξέφρασε την χαρά της που βρίσκεται στο συγκεκριμένο χώρο καθώς χθες ήταν η ημέρα της ολυμπιακής οικογένειας και των Ολυμπιακών Αγώνων. “Οπότε η σημερινή μου επίσκεψη έχει ένα είδος φόρου τιμής σε όλη αυτήν την τεράστια οικογένεια που τόσα πολλά έχει προσφέρει όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στον πολιτισμό. Το ολυμπιακό ιδεώδες αφορά και τους δύο αυτούς τομείς”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Είμαι εδώ για να αποδείξω το ενδιαφέρον του υπουργείου Πολιτισμού και της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο μουσείο. Όπως όλα τα μουσεία επλήγη και αυτό από την πανδημία, αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα κυρίως οικονομικά, καθώς οι δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις του για σχεδόν έναν χρόνο ήταν ανύπαρκτες, εξαιτίας των μέτρων που ελήφθησαν για την πανδημία”, συμπλήρωσε η κα. Μενδώνη.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ανέφερε ότι η Θεσσαλονίκη έχει ένα εξαιρετικό προνόμιο από το 2004 το Ολυμπιακό Μουσείο. “Πέρα από τα εκθέματα του, πέρα από τις δραστηριότητες του, είναι πραγματικά μια πηγή όχι μόνο αθλητικού πλούτου αλλά ουσιαστικά και μια εξαιρετική δυνατότητα εξωστρέφειας της πόλης μας”, σημείωσε. Σχετικά με το Μνημόνιο Συνεργασίας, ανέφερε ότι ουσιαστικά αποσκοπεί στην ανάδειξη του Ολυμπισμού που θα συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης, στην προβολή και την ανάπτυξή της.

“Η πανδημία φαίνεται ότι βρίσκεται στο τέλος της, τα μουσεία ανοίγουν, το Ολυμπιακό Μουσείο ανοίγει και μάλιστα με ασφάλεια. Με χαρά την πρώτη μέρα της λειτουργίας του υποδεχόμαστε την υπουργό Πολιτισμού, την κ. Λίνα Μενδώνη αλλά και τον δήμαρχο της πόλης μας τον κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα. Νομίζω ότι συμπίπτει και με το ευχάριστο γεγονός ότι εχθές ήταν διεθνής Ολυμπιακή Ημέρα. Η παρουσία της υπουργού είναι σημαντική γιατί θα δει και τον ανακαινισμένο χώρο του μουσείου, τη μεγάλη έκθεση, και κυρίως η παρουσία του δημάρχου μας όπου μαζί θα υπογράψουμε το μνημόνιο συνεργασίας για μια μεγάλη θεσμική πρωτοβουλία που παίρνουμε που είναι το Olympic Day Run”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιος Αγγελούδης.

“Επανερχόμαστε στην κανονικότητα και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε δυναμικά για την επόμενη χρονιά. Το Olympic Day Run είναι προγραμματισμένο για τις 25 Σεπτεμβρίου και πρόκειται για ένα πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός το οποίο παίρνει στα χέρια της η ολυμπιακή οικογένεια αλλά ο οικοδεσπότης μας είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης”, τόνισε.

 

“Έχοντας και τη χαρά να έχουμε τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Olympic Day Run εγκαινιάζουμε σήμερα και ανακοινώνουμε έναν νέο θεσμό όχι μόνο για την πόλη, αλλά καινοτόμο και για τη χώρα. Είναι άλλη μία πρωτιά για το Ολυμπιακό Μουσείο”, ανέφερε η Διευθύντρια εκ μέρους του Ολυμπιακού Μουσείου, Κυριακή Ουδατζή.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη στην έδρα του Ολυμπιακού Μουσείου από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού, εκ μέρους του δήμου Θεσσαλονίκης και τον Στέλιο Αγγελούδη, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και την Δρ. Κυριακή Ουδατζή, διευθύντρια εκ μέρους του Ολυμπιακού Μουσείου, με την επίσημη παρουσία της υπουργού και πλήθος παρευρισκομένων.  Το Σύμφωνο αφορά την από κοινού διοργάνωση του “Thessaloniki CITY MARATHON”, του πρώτου “Μαραθωνίου Πόλης” της χώρας, του νέου θεσμού που ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα αναδείξει την ιστορία, αλλά και την πολιτιστική και αθλητική δυναμική της πόλης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ