Καραμανλής: Ρωτήστε όσους κάνουν προσφυγές αν θα καθυστερήσει το μετρό Θεσσαλονίκης

Καραμανλής: Ρωτήστε όσους κάνουν προσφυγές αν θα καθυστερήσει το μετρό Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Από την απόφαση του ΣτΕ, η οποία αναμένεται να γίνει επισήμως γνωστή τις επόμενες ημέρες, θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του Μετρό Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2023, όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε σήμερα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

“Αφού δούμε την απόφαση με προσοχή, την οποία αναμένουμε τις επόμενες ημέρες, θα μπορέσει η κυβέρνηση επισήμως να πει αν και κατά πόσο μεταβάλλεται αυτό το χρονοδιάγραμμα” ανέφερε ο κ. Καραμανλής, τονίζοντας ότι: “Η πραγματικότητα είναι ότι σε αυτή τη πόλη, το έργο αυτό συζητιέται 15 χρόνια. Είναι το μόνο έργο Μετρό στην Ευρώπη που έχει μπει σε τρία ευρωπαϊκά προγράμματα. Το αν έχουμε ή δεν θα έχουμε καθυστέρηση να το ρωτήσετε σε αυτούς που έκαναν προσφυγές. Διότι, έγινε μια προσφυγή που δε θα έπρεπε να γίνει, κατά την ταπεινή μου άποψη, καθυστέρησε η απόφαση γιατί λόγω covid, όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρχαν πολλά προβλήματα και τα δικαστήρια, με απλά λόγια, ήταν κλειστά”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι: “Πρέπει να αφήσουμε τις αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, και να καταλάβουμε ότι εμείς θέλουμε ένα Μετρό που να έχει και τον σταθμό Βενιζέλου, ένα Μετρό που θα αναδείξει την αρχαία κληρονομιά αλλά θα είναι και ένα Μετρό, το οποίο θα μπορεί να λειτουργεί και να εξυπηρετεί τις ανάγκες της πρωτεύουσας των Βαλκανίων. Επομένως, πρέπει να αφήσουμε τις αντιπαραθέσεις, να κάτσουμε κάτω όλοι και να δούμε πως μπορούμε να εκκινήσουμε, επιτέλους, το έργο αυτό για να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων”.

Αναλυτικά όσα είπε:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ