Κατερίνη: Αγρότες απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους το κέντρο της πόλης-Τα αιτήματά τους

Κατερίνη: Αγρότες απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους το κέντρο της πόλης-Τα αιτήματά τους

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Συγκέντρωση συμβολικής διαμαρτυρίας έλαβε χώρα σήμερα (1/12) το μεσημέρι στο κέντρο της Κατερίνης, όπου αγρότες της Πιερίας με τα τρακτέρ τους στάθμευσαν για περίπου μία ώρα στο κέντρο της πόλης.

Οι πολλαπλές αυξήσεις σε καύσιμα, ζωοτροφές, πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα έχουν φέρει τους αγρότες σε αδιέξοδο σύμφωνα με τα όσα τονίζει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης, Γιώργος Χαρισόπουλος. «Σήμερα, πραγματοποιήσαμε μία συμβολική διαμαρτυρία για όλα τα προβλήματα που μας ταλανίζουν ως Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης. Η διαμαρτυρία διήρκησε περίπου μία ώρα, διότι δεν θέλαμε να αναστατώσουμε το κόσμο με τα τρακτέρ μας».

«Έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τις αυξήσεις των λιπασμάτων. Από εκεί που αγοράζαμε το κιλό 12-13 ευρώ, τώρα έχει τριπλασιαστεί σχεδόν η τιμή του, φτάνοντας στα 40 ευρώ περίπου. Μία οικογένεια που ζει από την γεωργία, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει την τωρινή περίοδο, με αυτές τις αυξήσεις τιμών. Όσον αφορά τον ΕΛΓΑ, κάθε χρόνο μειώνεται η αποζημίωση. Φέτος έπεσε στο 15%. Ένας καπνοπαραγωγός έπαιρνε αποζημίωση 10.000 χιλιάδων ευρώ πριν λίγα χρόνια και τώρα φτάνει τα 2.000 ευρώ με το ζόρι».

Στη συνέχεια τη «σκυτάλη» πήρε ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας «Άγιος Φιλάρετος», Νίκος Τσερτικίδης. «Συμμετείχαμε κι εμείς γιατί έχουμε παρόμοια προβλήματα. Η αύξηση του πετρελαίου από την μία, η τάση για πτώση της αξίας του μελιού από την άλλη. Ήρθαμε να συμπαρασταθούμε στον Αγροτικό Σύλλογο Κατερίνης με τη συμβολική διαμαρτυρία που διοργάνωσε στο κέντρο της πόλης. Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε ατελείωτα χιλιόμετρα για να μεταφέρουμε τα μελίσσια, ώστε να εξασφαλίζουμε ένα εισόδημα για τις οικογένειές μας. Με τις τιμές των καυσίμων, υλικών και εφοδίων να έχουν αυξηθεί αρκετά, δυσκόλεψαν κατά πολύ το επάγγελμα».

Τέλος, οι δύο πρόεδροι έστειλαν μέσω του GRTimes.gr ένα κοινό μήνυμα:

«Ζωή χωρίς δυνατό αγρότη δεν υπάρχει. Εφόσον, ένα κράτος δεν έχει ισχυρή γεωργία, είναι αδύναμο. Εμείς αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε, πρόσθεσε ο κ. Χαρισόπουλος, ενώ τα εξής συμπλήρωσε ο κ. Τσερτικίδης, «Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν τα προβλήματά μας και να δώσουν λύσεις. Για τους αγρότες και τους μελισσοκόμους είναι θέμα επιβίωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δίχως ελπίδα αγρότες-παραγωγοί στον Τύρναβο–Έχασαν το 90% των καλλιεργειών

ΥπΑΑΤ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους νέους αγρότες

Χαλκιδική: Οι μουσικοί που βγάζουν ελαιόλαδο των 60 ευρώ το κιλό

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ