Κόντρα Νοτοπούλου και αντιδημάρχων Θεσσαλονίκης στο δρόμο προς τις κάλπες

Κόντρα Νοτοπούλου και αντιδημάρχων Θεσσαλονίκης στο δρόμο προς τις κάλπες

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

Μια… άτυπη «κόντρα» φαίνεται πως υπάρχει ανάμεσα στην υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου και τα στελέχη της σημερινής διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, τα οποία είτε αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα είτε επέλεξαν να διεκδικήσουν την ψήφο των συμπολιτών τους εκ νέου με άλλο ψηφοδέλτιο πλην της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, σήκωσε το γάντι που του πέταξε η κ. Νοτοπούλου και απάντησε στην πρώην υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης και πρώην υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, στο περιθώριο του πολυσυνεδρίου Money Show στη Θεσσαλονίκη.

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό, χωρίς να μιλά για το έργο της διοίκησης του δήμου στην ανάδειξη της πόλης. «Σε ό,τι αφορά στη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό, η Κατερίνα Νοτοπούλου είπε πως έχει γίνει πολλή δουλειά στο κομμάτι του τουρισμού και από το Υπουργείο και από την Περιφέρεια και αυτό το βλέπουμε από τους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη. «Το θέμα είναι πως φτιάχνεις μια πόλη που έχει πλέον υποδομές να υποδεχτεί αυτό τον τουρισμό» τόνισε, σύμφωνα με όσα αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.

Απαντώντας στην κ. Νοτοπούλου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Πεγκας, μέσω του GRTimes.gr σχολιάζει: «Δεν είναι σωστά ενημερωμένη η κ. Νοτοπούλου για τη δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Με πολλή χαρά να της ετοιμάσουμε κάποιο υπόμνημα για να αποκτήσει γνώση των πραγμάτων που έχουν γίνει. Όπως είπα αν δεν υπήρχαν οι τοπικές αρχές, αν δεν υπήρχε η δικιά μας πρωτοβουλία ως διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και η σύμπραξη με όλους τους επαγγελματίες της πόλης, θα είμαστε μια πόλη σαν την Λάρισα που θα περνούσαμε ωραία μεταξύ μας και θα ήταν ωραία για να ζεις, αλλά δεν θα είμαστε τουριστικός προορισμός. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους και φυσικά Κάτι τέτοιο δεν ευθύνεται στο υπουργείο, δεν οφείλεται στο κράτος αλλά στις δημοτικές αρχές και την ιδιωτική πρωτοβουλία» αναφέρει ο κ. Πέγκας.

Λίγες ώρες αργότερα και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου μέσω facebook απάντησε στην Κατερίνα Νοτοπούλου και τους συνεργάτες της με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος για τον πολιτισμό της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί». «Αυτό που μας κρατάει και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε είναι γιατί δεν έχουμε το θάρρος και την δύναμη να παραδεχθούμε το έργο κάποιου άλλου και να δεσμευτούμε να το προχωρήσουμε να το δυναμώσουμε! Θέλει πράγματι δύναμη και μεγαλείο ψυχής και αυτό είναι αριστερή πράξη! Και βέβαια σε μια παρουσίαση προγράμματος για τον Δήμο θα ήθελα να ακούσω, εγω, οχι την Υπουργό αλλά αυτούς τους ελεύθερους δημιουργικούς ανθρώπους που ζουν στην πόλη και που ποτέ δεν ήταν- όπως ακούστηκε από κάποιον δεν θυμάμαι ποιος- η πόρτα μου κλειστή, μάλλον όμως δεν τους γνωρίζετε για να σας το πουν.

Μακάρι να καταλάβετε τι έγινε σ’ αυτήν την πόλη και να τα προχωρήσετε, ξέρετε ανήκω στον χώρο και επαγγελματικά οπότε θα παρακολουθώ και θα επιμένω να στέκομαι απέναντι με αλήθειες» σχολίασε μεταξύ άλλων η κ. Χρυσίδου.

Πάντως από την πλευρά της, η κ. Νοτοπούλου δεν έχει απαντήσει ακόμα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top