Κορωνοϊός: Ο «κατακλυσμός» ειδήσεων αυξάνει τον φόβο

Κορωνοϊός: Ο «κατακλυσμός» ειδήσεων αυξάνει τον φόβο
Στράτος Λούβαρης

Ο «κατακλυσμός ειδήσεων» λόγω του κορωνοϊού αυξάνει το άγχος και την ανησυχία», τονίζει μιλώντας στο GRTimes.gr, ο Ψυχίατρος, Επιμελητής Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής ΑΠΘ και Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, Δρ. Γεώργιος Φλώρος.

Όπως επισημαίνει μάλιστα «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει αυτό που έχει ονομάσει «infodemic» δηλαδή μια «πανδημία πληροφορίας». Έχουμε έναν «ποταμό» πληροφοριών, που είναι η μεγάλη διαφορά από κάθε άλλη κατάσταση. Μέχρι τώρα για παράδειγμα, αν γινόταν ένας πόλεμος, φυσιολογικά υπήρχε μια «συσκότιση» και δεν μπορούσε να μάθει κάποιος τόσα πολλά πράγματα και να έχει τη δυνατότητα να ψάχνει συνεχώς νέες πληροφορίες. Τώρα, βρισκόμαστε σε αυτή την ιδιάζουσα κατάσταση, όπου ζούμε μια «καταστροφή σε slow motion», έχουμε παράλληλα πληροφορίες από όλο τον κόσμο από πάρα πολλές πηγές και δημιουργείται ένας «κατακλυσμός» ειδήσεων. Ερχόμαστε λοιπόν αντιμέτωποι με όλη αυτή την «πλημμύρα» και μπορεί να νιώθουμε από ένα σημείο και μετά περισσότερο στρες και άγχος, αν δεν περιορίσουμε την τεράστια πηγή πληροφοριών».

Όπως υπογραμμίζει στη συνέχεια, «ενώ η πρώτη μας αντίδραση είναι να ψάξουμε πληροφορίες για το τι συμβαίνει και μέσα από τη γνώση που θα έχουμε να αποβάλλουμε το άγχος, αυτό δεν συμβαίνει καθώς υπάρχουν πολλές πηγές ενημέρωσης και όχι συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «τί θα γίνει;», «πότε θα τελειώσει η πανδημία;» κλπ». Αυτό που προτείνει ο κ. Φλώρος, είναι ο πολίτης να ενημερώνεται από έγκυρες πηγές πληροφόρησης, όπως είναι ο Δημόσιος Οργανισμός Υγείας, αποφεύγοντας έτσι την παραπληροφόρηση και τα fake news, αλλά και από αξιόπιστα δημοσιογραφικά δίκτυα.

«Ο κορωνοϊός έχει «σβήσει» κατά κάποιον τρόπο όλες τις άλλες ειδήσεις (αθλητικές, πολιτιστικές κλπ.), ωστόσο, αυτό που είναι ιδιαιτέρα σημαντικό, είναι να μην παρακολουθεί κάποιος συνεχώς τηλεόραση και εκπομπές που μιλούν για τον ιό, να μην αναπαράγει συνεχώς ειδήσεις στα κοινωνικά δίκτυα οι οποίες είναι αρνητικές, γιατί έτσι, διαδίδει την «ανεπιβεβαιότητα», με συνέπεια να ακολουθεί το άγχος και ο φόβος», τονίζει.

Εγκλεισμός, χρήση του διαδικτύου και εθισμός

Όλο και περισσότερο χρόνο αφιερώνουν οι άνθρωποι το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο λόγω του κορωνοϊού και των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί, όπως αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ερωτώμενος για το αν υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που είναι εθισμένοι στο διαδίκτυο -μετά το τέλος της πανδημίας – και κατά πόσο είναι φυσικό να έχει αυξηθεί η χρήση του στη συγκεκριμένη κατάσταση που βιώνουμε, ο κ. Φλώρος αναφέρει πως «είναι πολύ φυσιολογικό με την απαγόρευση κυκλοφορίας ο άνθρωπος να νιώθει κάποιες στιγμές ένα στρες εγκλεισμού διότι είμαστε κοινωνικά όντα και αναζητούμε την επικοινωνία. Οπότε, η επικινδυνότητα του εθισμού έγκειται στο να προσπαθήσουμε να αντικαταστήσουμε αυτό το οποίο μας λείπει, μια αίσθηση δηλαδή ελευθερίας και κοινωνικών επαφών, πλήρως με το διαδίκτυο και να το κάνουμε αυτό πάρα πολλές φορές μέσα στην ημέρα».

Ενώ όπως τονίζει στη συνέχεια, «σίγουρα μετά το πέρας της πανδημίας που βιώνουμε -που εύχομαι να είναι σύντομα- θα υπάρχει μία «δίψα» των ανθρώπων να βγουν έξω και να συναναστραφούν κοινωνικά, οπότε αν κάποιος στη μετάβαση δει ότι μετά από δύο-τρεις μέρες ξανά γυρίζει στη ρουτίνα που είχε σαν «έγκλειστος» πλέον θα μιλάμε για κάτι ανησυχητικό. Γι’αυτό είναι σημαντικό να έχουμε κρατήσει, ενώ είμαστε σε αυτή τη κατάσταση, μία λογική χρήση του διαδικτύου για να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα μετά».

Όσον αφορά τον χρόνο που «ξοδεύει» κάποιος στο διαδίκτυο, ο κ. Φλώρος αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνει διαχωρισμός για να μετρηθεί, ως προς το τι κάνει κάποιος στο διαδίκτυο, αν δηλαδή το χρησιμοποιεί ως εργαλείο ή για να αλλάξει την συναισθηματική του κατάσταση.

«Το κριτήριο του πόση ώρα είμαι ενεργητικά στο διαδίκτυο είναι δύσκολο να τεθεί από την στιγμή που μπορεί ταυτόχρονα να είναι πηγή ενημέρωσης, διασκέδασης, μουσικής, ταινιών, οδηγιών μαγειρικής, κοκ. Μπορούμε όμως να βάλουμε ένα χρονικό όριο στο πόσο χρόνο χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο για τη διασκέδασή μας (κοινωνικά δίκτυα, gaming κλπ.) και να μην είναι άνω του ενός τρίτου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε αυτόν τον χρόνο, δεν περιλαμβάνεται η στιγμή που θα κάτσει κάποιος να δει μια ταινία με την οικογένειά του ή κάποιο επιμορφωτικό βίντεο για παράδειγμα, αλλά αφορά το κομμάτι καθαρά της διασκέδασης» τονίζει.

Κορωνοϊός: Πως θα «ξεκολλήσουν» τα παιδιά απ’το διαδίκτυο

Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να φτιάξουν ένα πρόγραμμα μέσα στην ημέρα για τα παιδιά τους και να μην αφήσουν τον χρόνο τους αδόμητο, καθώς έτσι θα υποφέρουν τόσο οι ίδιοι όσο και εκείνα, τονίζει ο κ. Φλώρος.

«Θα πρέπει δηλαδή τα παιδιά ξεκινώντας την ημέρα τους να έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα λέει για παράδειγμα ότι: Παρακολουθώ την εξ’αποστάσεως διδασκαλία, κάνω τα μαθήματά μου, στη συνέχεια ένα διάλειμμα, τρώω με την οικογένειά μου μαζί στο τραπέζι, διαβάζω, έχω ένα χρόνο διασκέδασης, ένα χρόνο επικοινωνίας με τους φίλους μου, ελεύθερο χρόνο που θα κάνω ό,τι θέλω μόνος μου κλπ.» εξηγεί.

Ο ίδιος επισημαίνει πως «αναπόφευκτα αν οι γονείς αφήσουν τα παιδιά τους χωρίς πρόγραμμα θα δημιουργηθούν αυτόματα πολλές κενές ώρες, θα υπάρχει μία πίεση από το παιδί που θα βαρεθεί, και ο γονιός πολλές φορές θα υποκύψει – καθώς έχει και άλλες ανησυχίες – και θα του επιτρέψει να περάσει τις ώρες του στο κινητό, τον υπολογιστή ή το τάμπλετ».

Όσον αφορά τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο για τα παιδιά και αν αυξάνονται περισσότερο τώρα που έχουν περισσότερο χρόνο για να βρίσκονται σε αυτό, ο κ. Φλώρος αναφέρει πως «οι γονείς αυτή την στιγμή έχουν μια μεγάλη ευκαιρία για να έχουν καλύτερη εποπτεία για το τι κάνει το παιδί στο διαδίκτυο και αυτό θα έχει, πιστεύω, ενδιαφέρον για τους ίδιους».

«Αυτό που θα ωφελήσει ιδιαίτερα είναι να κάνουμε αυτό το χρονικό διάστημα του «εγκλεισμού» όσο γίνεται πιο εποικοδομητικό και να προσπαθήσουμε να ωφεληθούμε από αυτό. Γι’αυτό πιστεύω πως θα έπρεπε να μπει ένας χρονικός περιορισμός ως προς τις ώρες που ξοδεύουν τα παιδιά σε video games, για παράδειγμα, όπως αυτός που θα είχαν στις διακοπές. Αξιοποιώντας έτσι τις διαθέσιμες ώρες, οι γονείς θα μπορούσαν να μάθουν και κάποια πρακτικά πράγματα στους εφήβους ώστε να γίνουν αυτόνομοι μελλοντικά. Όπως π.χ. να μαγειρεύουν, να τακτοποιούν, να φροντίζουν τα πράγματά τους κ.α. Έτσι, θα έχουν αποκομίσει κάτι από την παρούσα κατάσταση», επισημαίνει.

Ερωτώμενος για την εξ’αποστάσεως εκπαίδευση που παρακολουθούν πλέον τα παιδιά για να αναπληρώσουν τα μαθήματα που χάνονται με τα κλειστά σχολεία, ο κ. Φλώρος αναφέρει πως «είναι μια «λύση ανάγκης» και ελπίζω πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το υπουργείο Παιδείας θα βρει την ευκαιρία να γίνει αυτή η λύση πιο περιεκτική και συνεκτική γιατί πάλι θα τη χρειαστούμε του χρόνου κάποια στιγμή. Εκ των πραγμάτων, αυτή την ώρα και με την πίεση του χρόνου, έχει γίνει μια προσπάθεια να συνεχιστεί το ήδη υπάρχον ωρολόγιο πρόγραμμα με αυτά τα μέσα, το οποίο φυσικά δεν είναι και το καλύτερο. Οπότε, θα είναι καλό από τώρα να γίνει όσον το δυνατόν πιο δημιουργικό και με την αξιοποίηση των καινούργιων τεχνικών που μπορεί κάποιος να μάθει τις επιστήμες πολύ καλά με τη χρήση του διαδικτύου», τονίζει.

 

 

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15:3001/06

ΦΚΘ: «Thessaloniki Goes to Cannes» Διεθνή ,Κοινωνία

15:2001/06

Τσιόδρας: Πρώτος καλεσμένος της Ελ. Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης ΕΕ ,Ελλάδα ,Υγεία

15:1601/06

Intrasoft: Ειδικές προσαρμογές στο σύστημα Profits Επιχειρήσεις

15:1001/06

Εβδομάδα για την προστασία του περιβάλλοντος ξεκινάει η ΟΝΝΕΔ Ελλάδα ,Κοινωνία ,Περιβάλλον

15:0401/06

Πως έγινε η επιστροφή στα δημοτικά σχολεία Κοινωνία ,Παιδεία ,Σημαντικά

15:0001/06

Le Figaro: Η Ακρόπολης είναι οπλισμένη για ένα τουρισμό συμβατό με τον κορωνοϊό Διεθνή ,Ελλάδα

14:5001/06

ΕΟΦ: Ποια αντισηπτικά απαγορεύτηκαν Κοινωνία ,Υγεία

14:4201/06

Ελεύθεροι με όρους οι δύο αντιεξουσιαστές Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία ,Σημαντικά

14:4001/06

Ζωγράφισαν τον Τραμπ να παίζει γκολφ με τα ονόματα νεκρών από κορωνοϊό Διεθνή

14:4001/06

Βόλος: Χτύπησε τη μητέρα του επειδή δεν του έδινε χρήματα Ελλάδα ,Κοινωνία

14:3601/06

Ζέρβας: Θέλω ο δήμος Θεσσαλονίκης να παίρνει άριστα σε όλους τους τομείς Δήμοι ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

14:3201/06

Κορωνοϊός: Στους 178 οι νεκροί στην Ελλάδα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:3001/06

Γκιουλέκας: Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου Ελλάδα ,Πολιτική

14:2701/06

Σεισμός ανοιχτά της Καλύμνου Ελλάδα ,Κοινωνία

14:2001/06

Πέτσας: Μνημόνια υπήρχαν επί Τσίπρα, επί Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

14:1701/06

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την υγειονομική κάλυψη των νησιών Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

14:1001/06

Gov.gr: Νέα σποτ για υπ. δήλωση και άυλη συνταγογράφηση (ΒΙΝΤΕΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

14:0701/06

Πέτσας: Μείωση εισφορών – Αύξηση επικουρικών (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

14:0701/06

Συλλήψεις για διακίνηση φυτοφαρμάκων Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

14:0001/06

Ανάλυση του αγώνα Κολωνία – Λειψία Αθλητισμός

13:4501/06

Κεραμέως: Δεν μπορεί να υπάρχει κανονικότητα χωρίς ανοιχτά σχολεία Ελλάδα ,Παιδεία ,Πολιτική

13:4401/06

ΕΥΑΘ: Ξεκίνησε το έργο του αγωγού της Αραβησσού (ΦΩΤΟ) Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

13:3001/06

Η Μαλακάσα η πρώτη ελεγχόμενη δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

13:1501/06

Γεραπετρίτης: Συγκροτημένο σχέδιο για τουρισμό και αγορά Ελλάδα ,Πολιτική

13:1201/06

Μητσοτάκης: Ήταν δύσκολη εξίσωση η αντιμετώπιση του κορωνοϊού Ελλάδα ,Παιδεία ,Πολιτική

13:0001/06

Τέλος ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας Ελλάδα ,Κοινωνία

12:5001/06

Ο Κ. Μακεδόνας τραγουδάει από τον Λευκό Πύργο (ΒΙΝΤΕΟ) Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:4101/06

«Πρασινίζει» το Διοικητήριο Θέματα GR Times ,Περιβάλλον ,Πολιτική

12:4001/06

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία έχει ανάγκη από αγίους Ελλάδα ,Κοινωνία

12:3601/06

Άστεγοι κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα Θέματα GR Times ,Κοινωνία

12:3001/06

Ενημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Σ. Πέτσα (VIDEO) Ελλάδα ,Πολιτική

12:2001/06

Βορίδης: Λύση στην ασφάλιση των εργατών γης Αγροτικά ,Αγροτική Οικονομία ,Ελλάδα

12:1001/06

Γεωργιάδης: Μη τσιμπάτε σε ό,τι κάνει ο Ερντογάν Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

12:0001/06

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Έκπτωση στα εισιτήρια για Αθήνα -Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Κοινωνία

11:5801/06

ΕΛΑΣ: Προσοχή σε νέο ψευδεπίγραφο e-mail! Ελλάδα ,Κοινωνία

11:5501/06

Σεισμός ανοιχτά της Πύλου Ελλάδα ,Κοινωνία

11:5001/06

Καλλιθέα: 5 ύποπτες για την επίθεση με βιτριόλι Ελλάδα ,Κοινωνία

11:4001/06

Άρπαξε 3.250 ευρώ παριστάνοντας υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

11:2901/06

ΗΠΑ: Σφοδρές συγκρούσεις με νεκρούς, τραυματίες και 4.100 συλλήψεις Διεθνή

11:1001/06

Βίντεο ντοκουμέντο: Αστυνομικοί χτυπούσαν τον Φλόιντ μέσα στο περιπολικό Διεθνή

11:0501/06

Στοίχημα Δευτέρας: Λογικά πονταρίσματα σε Δανία και Λευκορωσία Αθλητισμός

11:0001/06

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας ο Κ. Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Παιδεία ,Πολιτική

10:5401/06

Επιδείνωση καιρού με καταιγίδες και χαλάζι Ελλάδα

10:4501/06

Στο χειρουργείο η Μάρθα Καραγιάννη Lifestyle ,Ελλάδα

10:3001/06

Ηγουμενίτσα: Κοριτσάκι πνίγηκε στα κάγκελα της κούνιας της Ελλάδα ,Κοινωνία

10:1501/06

Η ώρα των αυξήσεων για τις επικουρικές! Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

10:0001/06

Δήμος Δέλτα: Βανδαλισμοί και κλοπές σε παιδικές χαρές (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Δήμοι

09:4501/06

Πέθανε ο καλλιτέχνης Christo Διεθνή ,Πολιτισμός

09:3901/06

Νέα ντοκουμέντα της καταστροφής στην ακτή Ν. Ηράκλειας Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Κοινωνία

09:3301/06

ΕΣΘ: Κλειστά τα καταστήματα τη Δευτέρα 8/6 Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

09:3001/06

Ζαχαράκη: Μειωμένο ωράριο για γονείς και στον ιδιωτικό τομέα (BINTEO) Ελλάδα ,Παιδεία ,Πολιτική

09:1501/06

Τηλεδιάσκεψη επιχειρηματιών με την Άννα Ευθυμίου Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

09:0001/06

Κορωνοϊός: Πάνω από 1 εκατ. κρούσματα σε Λ. Αμερική και Καραϊβική Διεθνή ,Κορωνοϊός

08:5101/06

Θεσ/νίκη: Διακοπή νερού στην Τούμπα Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

08:4501/06

Covid-19-ΗΠΑ: Φόβοι για αναζωπύρωση λόγω διαδηλώσεων Διεθνή

08:3001/06

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Μαλακάσα Ελλάδα ,Κοινωνία

08:1501/06

Ποιες επιχειρήσεις επανεκκινούν από σήμερα Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

08:0401/06

Ν.Ιωνία: Μολότοφ σε αστυνομικό τμήμα Ελλάδα ,Κοινωνία

08:0001/06

ΗΠΑ: Δακρυγόνα μπροστά στον Λευκό Οίκο – Φυγάδευσαν τον Τραμπ(BINTEO) Διεθνή

07:5201/06

Θεσ/νίκη: Προσαγωγές για τη νέα επίθεση αντιεξουσιαστών Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:4501/06

ΟΑΣΘ: Στα 0,90 ευρώ το εισιτήριο από σήμερα Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θεσσαλονίκη

07:3901/06

Θεσ/νίκη: Τροχαίο με τρία οχήματα στο κέντρο Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3001/06

Τέσσερις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:2001/06

Τα ΦΕΚ της τελευταίας στιγμής- κλειστά τα 8 στα 10 ξενοδοχεία Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Τουρισμός

07:1001/06

Επιστροφή στα θρανία για μαθητές σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, ειδικά σχολεία Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

07:0001/06

Ο καιρός σήμερα, Δευτέρα, σε όλη τη χώρα Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

00:0501/06

Συλλήψεις για την παρέμβαση Ρουβίκωνα στο Μαξίμου Κοινωνία

23:5931/05

369.086 άνθρωποι πέθαναν από κορωνοϊό έως σήμερα Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:4831/05

Θεσσαλονίκη: Αναρχικοί κρέμασαν πανό στα Κάστρα (ΦΩΤΟ) Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

23:4531/05

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών Κοινωνία ,Παιδεία

23:3031/05

Μείωση θανάτων από κορωνοϊό σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία Διεθνή ,Κορωνοϊός

23:1531/05

Νέο ωκεανογραφικό για το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών Κοινωνία

23:1231/05

Θεσσαλονίκη: Νέοι βανδαλισμοί από ομάδα αγνώστων (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ) Θεσσαλονίκη ,Σημαντικά

23:0031/05

«Η Ελλάδα παρακολούθησε με πόνο ψυχής το δράμα της Ιταλίας» Διεθνή ,Κορωνοϊός

22:4531/05

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν επιτρέπονται πισωγυρίσματα σε ζητήματα δικαιωμάτων Κόμματα

22:3031/05

Το μήνυμα της Μισέλ Ομπάμα για τη δολοφονία Φλόιντ Διεθνή

22:2831/05

Και δεύτερος νεκρός από κορωνοϊό σήμερα Κορωνοϊός ,Υγεία

22:1531/05

Κιλκίς: Σύλληψη για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

22:1031/05

Ντόναλντ Τραμπ: Ανοίγει «πόλεμο» με την οργάνωση ANTIFA Διεθνή

22:0031/05

Σκόπια: Αναζωπύρωση της επιδημίας του κορωνοϊού Βαλκάνια ,Κορωνοϊός

22:0031/05

Κορωνοϊός: 66χρονη γυναίκα κατέληξε στο «Σωτηρία» Κορωνοϊός ,Υγεία

21:5131/05

Ποιες επιχειρήσεις δεν ανοίγουν αύριο Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός

21:4531/05

Τουρκία: Αίτημα για έρευνες πετρελαίου κοντά σε ελληνικά νησιά Διεθνή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ