Κουνέλια οι πρώτες στολές του Καρναβαλιού της Ξάνθης!–Ενθουσιασμός για την παρέλαση μετά από 3 χρόνια (ΦΩΤΟ)

Κουνέλια οι πρώτες στολές του Καρναβαλιού της Ξάνθης!–Ενθουσιασμός για την παρέλαση μετά από 3 χρόνια (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Σε ρυθμούς Καρναβαλιού «χορεύει» μετά το πέρας των Χριστουγέννων η πόλη της Ξάνθης, με τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης να έχουν ξεκινήσει την ενημέρωση για την διάθεση των καρναβαλικών στολών της μεγάλης παρέλασης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Τεράστιος είναι ο ενθουσιασμός που επικρατεί στις τάξεις των καρναβαλιστών της Ξάνθης, όπου μετά από τρία χρόνια η μεγάλη αυτή εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός θα ανακτήσει την «χαμένη» της αίγλη μετά από μια σχεδόν τριετία, η οποία σημαδεύτηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

Έτσι, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού έφερε σε δημόσια θέα την πρώτη στολή που θα συμμετάσχει στο Καρναβάλι, ενώ εντός ημερών αναμένεται και άλλοι σύλλογοι να ανακοινώσουν μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσής που διαθέτουν, τις στολές που θα φορέσουν φέτος.

Αναμένουμε περισσότερους από αυτούς που είχαν δηλώσει συμμετοχή το 2020

«Το Καρναβάλι αναβιώνει και πάλι, έπειτα από το 2019. Οι στολές – κουνέλι είχαν δοθεί για να φορεθούν το 2020, ωστόσο επειδή οι προηγούμενες εκδηλώσεις είχαν αναβληθεί, οι στολές παρέμειναν σε αυτούς που τις αγόρασαν. Εμείς περιμένουμε να συμμετάσχουν οι περισσότεροι από εκείνους, αλλά έχουμε βγάλει εξτρά στολές για να τις προμηθευτεί όποιος επιθυμεί. Συνολικά έχουν δοθεί γύρω στις 300 στολές και αναμένουμε άλλες 50 περίπου» τόνισε γεμάτη ενθουσιασμό στο GRTimes.gr η εκπρόσωπος του Σώματος Ελληνισμού Οδηγισμού Ξάνθης , Εύα Σακκοπούλου.

Παράλληλα, η ίδια πρόσθεσε πως «ελπίζουμε ότι η φετινή επιστροφή θα είναι δυναμική, διότι ο κόσμος που έκλεισε ξενοδοχεία και αγόρασε στολές για να συμμετάσχει τα τελευταία δύο χρόνια στο Καρναβάλι της Ξάνθης, έχασε πολλά χρήματα λόγω των ακυρώσεών τους. Περιμένουμε όσο τίποτα άλλο την παρέλαση και είμαστε σίγουροι πως οι επισκέπτες της πόλης θα το ευχαριστηθούν με την ψυχή τους!»

Να σημειωθεί, ότι οι καρναβαλιστές θα παρελάσουν για το 2023 με τις στολές του 2020 και με την ίδια θεματολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Λαϊκά δρώμενα σε χωριά της Δράμας και της Ξάνθης: Τριήμερο με «Αράπηδες», «Μπαμπούγερα», «Αρκούδες» και «Μπάμπω»

Premia: Αγορά ακινήτου στην Ξάνθη, για φοιτητικές εστίες

STEAMing the Future: Παρουσιάστηκε στην Ξάνθη το νέο δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκρός 71χρονος σε τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Άγρια ληστεία με τραυματισμό του ιδιοκτήτη σε παντοπωλείο στην Ξάνθη

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκρός στρατιωτικός στο γραφείο του – Τι συνέβη

Στρατός Ξηράς: Διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων ελληνικών και αμερικανικών μονάδων στην Ξάνθη

Ξάνθη: Σχολικό πείραμα της ομάδας TiS του 2ου Λυκείου ταξίδεψε σε πύραυλο πάνω από τη Γη (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top