Κοζάνη: Ξεκινά τώρα η σύσκεψη με τον Χρυσοχοΐδη

Κοζάνη: Ξεκινά τώρα η σύσκεψη με τον Χρυσοχοΐδη

Ξεκινά η σύσκεψη με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr. Κεντρικό ζήτημα στη σύσκεψη είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή όσον αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χρήστος Τσεβεκίδης, ο οποίος μετέχει στη σύσκεψη μιλά στο GRTimes.gr αναφέροντας ότι “δεν ξέρουμε τι θα ακούσουμε σήμερα”.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Στη σύσκεψη θα μετέχουν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης και ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας, οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, οι διοικητές του Μαμάτσειου και του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, ο ιατρός συντονιστής του ΕΟΔΥ της Περιφέρειας, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας, ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

“Η κατάσταση είναι στο κόκκινο στην περιοχή μας, ο κ. Χρυσοχοΐδης έκρινε μόνος του ότι πρέπει να επισκεφθεί την περιοχή και οι υπόλοιποι μετέχοντες ειδοποιηθήκαμε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, κ. Χρήστος Τσεβεκίδης στο GRTimes.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η Κοζάνη, ενημερώνεται για την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής μόνο απ’ τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και τα ΜΜΕ, καθώς δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση σε τοπικό επίπεδο για την επιδημιολογική κατάσταση.

“Δεν έχουμε ιδέα τι θα συζητηθεί σήμερα, ή τι μέτρα αναμένονται να παρθούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πορεία της πανδημίας είναι ανοδική στην περιοχή και δεν αποκλείεται ένα πιο αυστηρό lockdown, αλλά όλα θα τα ξέρουμε μετά το τέλος της σύσκεψης”, αναφέρει ο κ. Τσεβεκίδης, μερικά δευτερόλεπτα πριν μπει στην αίθουσα της σύσκεψης.

Υπενθυμίζεται ότι το GRTimes είχε σκιαγραφήσει την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της Κοζάνης, με τον κ. Τσεβεκίδη να αναφέρει ότι το ιικό φορτίο στο Δήμο Εορδαίας είναι μεγάλο, ενώ το 80% των κατοίκων της Δεσκάτης νοσεί.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Real Fm 107,1 και στη Μαρία Σαμολαδά, είχε τονίσει ότι η ενημέρωση προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία της ιχνηλάτησης μπορεί να καθυστερήσει 4 -5 μέρες, μία καθυστέρηση, την οποία χαρακτηρίζει “κρίσιμη”.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top