Κτήριο… υγειονομική “βόμβα” στον Εύοσμο – Τι λέει ο δήμος (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κτήριο… υγειονομική “βόμβα” στον Εύοσμο – Τι λέει ο δήμος (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Μπάζα, σκουπίδια, ακόμα και… έπιπλα, βρίσκονται πεταμένα έξω από εγκαταλελειμμένο κτήριο στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, το οποίο βρίσκεται μια “ανάσα” από τον περιφερειακό.

Σε παράνομη χωματερή και σε εστία μόλυνσης έχει μετατραπεί εγκαταλελειμμένο κτήριο που στεγαζόταν παλαιότερα επιχείρηση και βρίσκεται άνωθεν του περιφερειακού στην περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, με σωρεία μπαζών και απορριμμάτων να βρίσκονται πεταμένα στον εξωτερικό χώρο αλλά και σε χώρο πρασίνου πλάι και πίσω από την κεντρική είσοδο.

Πλαστικές συσκευασίες, άδεια μπουκάλια από αλκοόλ, λάστιχα, σακούλες με απορρίμματα, μπάζα, μέχρι και οικιακά είδη όπως έπιπλα και στρώματα, συνθέτουν την αποκρουστική εικόνα που συναντούν όσοι διέρχονται από την παράπλευρη οδό Ακαδήμου, ενώ λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, πάνω και μέσα στα σκουπίδια γίνεται… “πάρτι” από ζωύφια και ιπτάμενα έντομα.

Στους τοίχους του οικήματος, το οποίο δεν φέρει εξωτερική περίφραξη με αποτέλεσμα να μπορεί να εισέλθει οποιοσδήποτε σε αυτό, υπάρχουν παντού συνθήματα γραμμένα με σπρέι ενώ περπατώντας προς την είσοδό του, βρίσκονται πεταμένα ρούχα και ίχνη που “μαρτυρούν” ότι κάποιοι το χρησιμοποιούν ως καταφύγιο.

Από τη μεριά του ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, όπως αναφέρει στο GRTimes.gr, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Χρήστος Δεμερτζής, μόνο τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχει καθαρίσει τουλάχιστον δέκα φορές το συγκεκριμένο σημείο, το οποίο, ωστόσο, γρήγορα επανήλθε στην πρότερη κατάσταση αφού στην τοποθεσία που βρίσκεται είναι δύσκολο να υπάρχει συνεχείς αστυνόμευση που θα λειτουργούσε αποτρεπτικά προς όσους θέλουν να αποθέσουν μπάζα και απορρίμματα.

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο ζήτημα της υγειονομικής “βόμβας” που δημιουργείται ξανά και ξανά και απασχολεί κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής και έπειτα από αναφορές ότι το κτήριο έχει μετατραπεί σε στέκι περιθωριακών ατόμων και χρήστες ναρκωτικών, σύμφωνα με τον κ. Δεμερτζή, ο δήμος ενημέρωσε την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να δράσουν από κοινού. Επίσης, θα αναζητηθεί ο ιδιοκτήτης προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την τοποθέτηση περίφραξης.

Άμεσα ο δήμος θα προχωρήσει ξανά σε καθαρισμό του σημείου, όπως υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του GRTimes.gr από το εγκαταλελειμμένο κτήριο: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top