Λοιμωξιολόγοι: Βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της Θεσσαλονίκης

Λοιμωξιολόγοι: Βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της Θεσσαλονίκης

Βελτιώθηκε ελαφρά η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης, η οποία ωστόσο παραμένει σε “βαθύ κόκκινο”, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes – Δεν θίχτηκε το θέμα των sms, των διαδημοτικών μετακινήσεων και της εστίασης στην σημερινή επιτροπή.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη 

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes από μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, βελτιώνεται σταδιακά η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνεδρίαση των 32 του Υπουργείου Υγείας με κεντρικό ζήτημα την επικαιροποίηση του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την ανάλυση των λυμάτων η οποία μάλιστα έδειξε ότι στην περιοχή κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο, ότι αυτή η μικρή βελτίωση δεν είναι αρκετή ώστε η Θεσσαλονίκη να βγει από το επίπεδο του “βαθύ κόκκινου” – Πολύ αυξημένου κινδύνου. Την Τετάρτη του Πάσχα, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου, για να επικαιροποιήσουν τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, ότι στη συνεδρίαση της επιτροπής, σύμφωνα με τις ίδιες ασφαλείς πληροφορίες, δεν τέθηκε το ζήτημα της κατάργησης του SMS, των διαδημοτικών μετακινήσεων και της εστίασης, με τους ειδικούς να μην εισηγούνται τίποτα στην κυβέρνηση για τα συγκεκριμένα θέματα.

Παρ’ όλα αυτά, σήμερα στις 18:00, αναμένονται νέες ανακοινώσεις από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά γύρω από αυτά τα ζητήματα, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι το σενάριο κατάργησης του SMS απομακρύνεται.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ