«Μαύρα» Χριστούγεννα «βλέπουν» οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης

«Μαύρα» Χριστούγεννα «βλέπουν» οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις των ξενοδόχων στη Θεσσαλονίκη, όπου οι πληρότητες των καταλυμάτων για την περίοδο των Χριστουγέννων δεν ξεπερνούν μέχρι στιγμής το 30%.

Ελάχιστες είναι οι κρατήσεις αυτή την περίοδο, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέα Μανδρίνου στο GRTimes.gr η Θεσσαλονίκη έχει γίνει στόχος των ΜΜΕ λόγω κορωνοϊού, με αποτέλεσμα οι εκδρομείς να μην τη προτιμούν ως χειμερινό προορισμό. «Η Θεσσαλονίκη έχει γίνει στόχος των ΜΜΕ, με αποτέλεσμα οι εκδρομείς να μην μας προτιμούν λόγω έξαρσης της πανδημίας. Καθημερινά γίνεται λόγος για πολλαπλά κρούσματα και ελάχιστες έως μηδαμινές κλίνες. Πώς να επισκεφτεί κάποιος τη Θεσσαλονίκη μετά;»

Την ίδια ώρα, τις καθημερινές, η πληρότητα των ξενοδοχείων φτάνει γύρω στο 10-15%, ενώ το Σαββατοκύριακο «ακουμπάει» το 30%. «Στο γενικό πλαίσιο δεν υπάρχουν κρατήσεις, δεν υπάρχει τίποτα. Ουσιαστικά, όλοι περιμένουν τις τελευταίες τρεις με πέντε μέρες πριν τα Χριστούγεννα, για να σημειωθούν νέες κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης» συμπληρώνει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων.

Μέχρι τον Νοέμβριο η κατάσταση ήταν θετική σύμφωνα με τον κ. Μανδρίνο. Στη συνέχεια, υπήρξε τεράστια πτώση, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν τα νούμερα του περασμένου Μαΐου – Ιουνίου. «Η συγκεκριμένη κατάσταση μας έχει κουράσει αρκετά. Γνωρίζουμε πώς λειτουργεί το κράτος. Ούτε ζητάμε κάτι, ούτε «απλώνουμε» το χέρι. Απλώς, οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται στον «αέρα» αυτή την περίοδο. Όσοι μπορούν οικονομικά να σταθούν, δεν θα κλείσουν, αλλιώς για να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις, θα χρειαστεί να μειωθούν τα έξοδα, όπως να μειωθεί το προσωπικό που απασχολείται».

Τα προβλήματα

Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη περίοδο, είναι από την μία οι χαμηλές «πτήσεις» στις κρατήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων και από την άλλη, η αύξηση του ενεργειακού κόστους. «Βλέπουμε στο βάθος, διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία προοπτική. Περιμένουν την έκθεση της AGROTICA στη ΔΕΘ σε περίπου 1,5 μήνα. Οι εκθέσεις έχουν δείξει ότι βοηθούν αρκετά στην αύξηση των κρατήσεων για τα καταλύματα της Θεσσαλονίκης» προσθέτει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μανδρίνος: «Σκληρός» ο χειμώνας για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Ξενοδόχοι Θεσσαλονίκης: SOS για το ενεργειακό κόστος-«Μας έσωσαν οι Βαλκάνιοι»

Θεσσαλονίκη: Η ΔΕΘ δίνει πληρότητες στα ξενοδοχεία – τιμές από 30 ως 370 €

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ