Μεταμεσονύκτιο… παρασκήνιο στα “στρατηγεία” Ζέρβα, Νοτοπούλου, Ορφανού

Μεταμεσονύκτιο… παρασκήνιο στα “στρατηγεία” Ζέρβα, Νοτοπούλου, Ορφανού

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Στολάκης

Το… μαρτύριο της σταγόνας πέρασαν κυριολεκτικά στα εκλογικά τους κέντρα χθες οι τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Γιώργος Ορφανός και Κατερίνα Νοτοπούλου οι οποίοι με κομμένη την ανάσα παρακολουθούσαν κάθε ψήφο που καταμετρούνταν στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών.

Δίπλα τους βρίσκονταν οι στενοί τους συνεργάτες και υποψήφιοι των συνδυασμών τους.

Το «ντέρμπι» της δεύτερης θέσης εξελισσόταν όσο περνούσαν οι ώρες σε θρίλερ για γερά νεύρα.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας βρισκόταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο εκλογικό του κέντρο στην οδό Τσιμισκή με συνεργάτες, φίλους και υποστηρικτές. Όταν η πληροφόρηση που δεχόταν από τα εκλογικά τμήματα του είχε πλέον εξασφαλίσει την επικράτησή του στη δεύτερη θέση έφυγε για το γραφείο του στην Λεωφόρο Νίκης. Εκεί ξεκουράστηκε για περίπου μια ώρα και ετοιμάστηκε ώστε να βρεθεί ξανά στο εκλογικό του κέντρο. Νωρίτερα, στις 2 ο κ. Ζέρβας έκανε δηλώσεις.

Ο Γιώργος Ορφανός προτίμησε να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το πολιτικό του γραφείο στην οδό Τσιμισκή μαζί με συγκεκριμένους συνεργάτες του. Δεν εμφανίστηκε καθόλου στο εκλογικό του κέντρο, όπου από νωρίς το απόγευμα είχαν καταφτάσει υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον». Το εκλογικό κέντρο, στο οποίο βρισκόταν η σύζυγος του Μερόπη και η κόρη του Ηρώ έκλεισε στις 3 τα ξημερώματα. Μέχρι στιγμής ο κ. Ορφανός δεν έχει κάνει καμία δήλωση, και σύμφωνα με πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Τέλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την εναλλαγή της από την δεύτερη στην τρίτη στην τεταρτη και ξανά στην τρίτη θέση από το γραφείο που διατηρεί στο εκλογικό της κέντρο στην οδό Αγίας Σοφίας. παρέα με φίλους, υποστηρικτές, στελέχη και ψηφοφόρους. Στο «στρατηγείο» Νοτοπούλου υπάρχει μεν απογοήτευση για το αποτέλεσμα αλλά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι τόσος κόσμος «στήριξε μια νέα γυναίκα» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά συνεργάτες της. Όταν η διαφορά του δεύτερου από τον τρίτο μεγάλωσε η κ. Νοτοπούλου και οι συνεργάτες της εγκατέλειψαν το εκλογικό. Από το γραφείο της πάντως, τις ώρες που εξελισσόταν το θρίλερ πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος και ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μέχρι στιγμής η κ. Νοτοπούλου δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν από τους αντιπάλους της.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top