Μετρό Θεσσαλονίκης: Το σκεπτικό του δικαστηρίου για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το σκεπτικό του δικαστηρίου για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου

Ποιο είναι το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης σχετικά με τα αρχαία στο σταθμό του Μετρό, επί της οδού Βενιζέλου; Το δικαστήριο δεν εξέδωσε προσωρινή διαταγή για την άμεση παύση των εργασιών, που ζήτησαν πολίτες.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Οι ίδιοι υπέβαλαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να σταματήσει η απόσπαση των αρχαίων και ισχυρίζονται πως προσβάλλεται η προσωπικότητα τους.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι: «Δεν υφίσταται προσβολή προσωπικότητας επειδή η διενέργεια των εργασιών στηρίζεται σε νομίμως ειλημμένες αποφάσεις της διοίκησης (του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου). Η νομιμότητα αυτών των αποφάσεων κρίθηκε από την ολομέλεια του ΣτΕ».

Η σχετική αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής υποβλήθηκε στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που ζήτησαν 304 πολίτες αντιδρώντας στην απόσπαση των αρχαίων από τις κατασκευάστριες εταιρείες για την ολοκλήρωση του έργου.

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής εν όψει της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων, τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων οι πολίτες σκοπεύουν να σταματήσουν οι σχετικές εργασίες από τις κατασκευάστριες εταιρείες Αττικό Μετρό ΑΕ και Άκτωρ ΑΤΕ, επειδή θεωρούν ότι προσβάλλεται η προσωπικότητα τους. Ισχυρίζονται ότι οι πράξεις είναι άδικες και παράνομες.

Φωτογραφία αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετρό Θεσσαλονίκης: Δικαστικό «όχι» για την παύση των εργασιών στο σταθμό Βενιζέλου

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στην κρίση της Δικαιοσύνης οι εργασίες για τα αρχαία της Βενιζέλου

85η ΔΕΘ: Η απάντηση Μητσοτάκη στο GRTIMES για το Μετρό Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για τα αρχαία στον σταθμό Βενιζέλου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μετρό- σταθμός “Βενιζέλου”: Προσφυγές, τακτικισμοί και νέες καθυστερήσεις

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ