Νέος Πρόεδρος της ΚΕΕΕ ο Γιάννης Μασούτης

Νέος Πρόεδρος της ΚΕΕΕ ο Γιάννης Μασούτης

Νέος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) εξελέγη ο Γιάννης Μασούτης, πρόεδρος του ΕΒΕΘ και μέχρι πρότινος Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ.

Όπως είχε ήδη διαρρεύσει και είχε νωρίτερα σήμερα το πρωί γράψει το GRTimes.gr, 7 μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ, έθεσαν θέμα απομάκρυνσης του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του προέδρου, όπερ και εγένετο. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου στο εξής θα είναι απλό μέλος της Δ.Ε., ενώ νέος πρόεδρος είναι ο κ. Γιάννης Μασούτης. Πέραν της αλλαγής αυτής που αφορά τη θέση του προέδρου, δεν υπήρξαν άλλες αλλαγές στην 11μελή Διοικητική Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι την πρόταση μομφής και το αίτημα απομάκρυνσης του κ. Χατζηθεοδοσίου από τη θέση του προέδρου, είχαν καταθέσει οι πρόεδροι του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μασούτης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ιωάννης Βουτσινάς, των Επιμελητηρίων Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης, Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης και Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

Η ψηφοφορία για το “Μασούτης versus Χατζηθεοδοσίου” έληξε στο 7-0 καθώς, όπως και αναμενόταν, την πρόταση μομφής δεν υποστήριξαν τρία μέλη της Δ.Ε., Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, όπως και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας , Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, αποχώρησαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας του αιτήματος απομάκρυνσης του έως σήμερα προέδρου.

Δήλωση του Παύλου Ραβάνη

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας και Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Παύλος Ραβάνης, ο οποίος δεν μετείχε στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής, δήλωσε μεταξύ άλλων:

“Μετά τους λόγους που αναφέρθηκαν, ως αιτίες, για την αντικατάσταση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στην σημερινή συνεδρίαση της Ένωσης και αφού αποχώρησα πριν την λήξη της συνεδρίασης και την ψηφοφορία, διαπίστωσα και δηλώνω, ότι οι προβληθέντες λόγοι, είναι ανυπόστατοι, προσχηματικοί και αβάσιμοι. Δεν έχουν δε, σχέση, με τους νόμιμους προβλεπόμενους λόγους για να στοιχειοθετηθεί η παύση ή η αντικατάσταση του Προέδρου, καθώς δεν ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων του” και συμπλήρωσε:

“Η κίνηση αυτή, γίνεται για αμιγώς πολιτικές σκοπιμότητες, κατευθυνόμενες, χωρίς αιτιολόγηση, με την επίκληση ανύπαρκτων και ανυπόστατων λόγων.”

Η κόντρα για το “Εurofresh Fruits”

Σύμφωνα με πρόεδρο Επιμελητηρίου, μέλους της Δ.Ε. της ΚΕΕΕ, που ψήφισε υπέρ της απομάκρυνση Χατζηθεοδοσίου, υπήρξε μεγάλη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που ο κ. Χατζηθεοδοσίου, χωρίς να ενημερώσει τη Διοικούσα Επιτροπή, αποφάσισε να αποχωρήσει η ΚΕΕΕ από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορούσε την προώθηση στο εξωτερικό, νωπών αγροτικών προϊόντων, το “Eurofresh Fruits”.

To συγχρηματοδοτούμενο από την Κοινότητα πρόγραμμα, είχε αποτελέσει πρωτοβουλία της ΚΕΕΕ επί εποχής Κωνσταντίνου Μίχαλου. Σε αυτό μετείχαν πολλά Επιμελητήρια, μέλη της ΚΕΕΕ και επιχειρήσεις των Επιμελητηρίων που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η αποχώρηση της ΚΕΕΕ από το πρόγραμμα, όπως λέχθηκε, είναι σε βάρος της καλής φήμης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της δυνατότητας, μελλοντικά, συμμετοχής σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ το κυριότερο ήταν, ότι για αυτή την ενέργεια δεν είχε ενημερωθεί η διοίκηση της ΚΕΕΕ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

KEEE: Ανατροπές στη διοίκηση- Νέος πρόεδρος ο Γιάννης Μασούτης;

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top