ΟΑΣΘ: Άλλα 53 λεωφορεία στους δρόμους σε 2 εβδομάδες – 80 μέχρι τον Σεπτέμβρη

ΟΑΣΘ: Άλλα 53 λεωφορεία στους δρόμους σε 2 εβδομάδες – 80 μέχρι τον Σεπτέμβρη

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την προμήθεια 80 λεωφορείων με leasing μεταξύ του ΟΑΣΘ και του αναδόχου προμηθευτή.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Στην άμεση ενεργοποίηση των νέων λεωφορείων που απέκτησε μετά τη σημερινή υπογραφή της σχετικής σύμβασης, με leasing, θα προβεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ και πιο συγκεκριμένα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να βγουν στους δρόμους και έτσι θα είναι διαθέσιμα για τους πολίτες, άλλα 53 λεωφορεία. «Τα λεωφορεία βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκη από τον προμηθευτή και αναμένεται να βγουν άμεσα στους δρόμους. Στην αρχή θα βγουν 53, ενώ στη συνέχεια θα δοθούν στην κυκλοφορία ακόμη 10 – 15 οχήματα μέχρι τέλη Αυγούστου. Από Σεπτέμβριο θα κυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα, με στόχο να καλύψουμε τη ζήτηση που υπάρχει» τονίζει στο GRTimes.gr ο Πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΑΣΘ καθ. Γιώργος Σκόδρας.

Η διαδικτυακή υπογραφή της σύμβασης έγινε «παρουσία» του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών Γιάννη Ξιφαρά, ο οποίος παρακολούθησε διαδικτυακά τη διαδικασία, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και μελών του Δ.Σ. του Ο.Α.Σ.Θ.

Όσον αφορά τα λεωφορεία που ήρθαν από τη Λειψία, τις επόμενες μέρες θα ανέβει διαγωνισμός για να βρεθεί ο ανάδοχος που θα εγκαταστήσει σύστημα ψύξης και στα 49. Επίσης, θα αντικατασταθούν σε 30 από αυτά, οι καταλύτες και θα τοποθετηθούν νέοι. Ο διαγωνισμός θα κοστίσει περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο κ. Σκόδρας προσθέτει ότι θα χρειαστεί υπομονή και χρόνος για το γενικό λίφτινγκ, με στόχο φυσικά την άμεση κυκλοφορία τους, μαζί με τα άλλα λεωφορεία του οργανισμού, στους δρόμους.

Να σημειωθεί, ότι ο ΟΑΣΘ έχει προμηθευτεί ήδη 180 λεωφορεία από την ανάδοχο εταιρεία, η οποία θα αναλάβει και το κόστος συντήρησής τους, βελτιώνοντας σημαντικά τις συγκοινωνιακές υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης. «Θέλουμε να καλύψουμε τη ζήτηση και να μην έχει ο κόσμος προβλήματα με τις μετακινήσεις του. Ελπίζουμε σε ανάκαμψη, αλλά αυτό φαίνεται ότι θα ξεκινήσει από το 2022 περίπου» προσθέτει ο Πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΑΣΘ.

Εν κατακλείδι, από τον Σεπτέμβριο ο Ο.Α.Σ.Θ θα διαθέτει καθημερινά περισσότερα από 400 οχήματα στο πολεοδομικό συγκρότημα και συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορούν περισσότερα από 550 λεωφορεία, μαζί με τα 125 των ΚΤΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΑΣΘ: «Πράσινο φως» για προμήθεια επιπλέον 80 λεωφορείων με leasing

ΟΑΣΘ: Με leasing 80 λεωφορεία- το “ξεσκόνισμα” της ΑΑΔΕ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ