Π. Ψωμιάδης στο GrΤimes: Τίποτα δεν έχει τελειώσει με το θέμα της Μακεδονίας

SamTimes, Σημαντικά   | 24/04/2019 | 07:00

O «νομάρχης της καρδιάς των πολιτών» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών», Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλάει στην web εκπομπή «SamTimes» του Grtimes.gr και στη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά.

Έχει υπάρξει δημοτικός σύμβουλος, βουλευτής, νομάρχης, Περιφερειάρχης και τώρα, διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο της νύμφης του Θερμαϊκού. «Γιατί όχι εγώ», υπογραμμίζει ο κ. Ψωμιάδης και περιγράφει πως από το ’82, όταν κι εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος «από του πουθενά», όπως λέει, όνειρό του ήταν να βγει δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είναι γεγονός πως έχει δώσει τις… εξετάσεις του καθώς κατάφερε να ηγηθεί δύο φορές της Νομαρχίας και μία της Περιφέρειας, με ποσοστά που φτάνουν στο 53%.

O κ. Ψωμιάδης, αποκαλύπτει πως το όνομα του συνδυασμού του προέκυψε μετά από συζήτηση και με τους ίδιους τους πολίτες. Μιλώντας για το ψηφοδέλτιό του, λέει πως στελεχώνεται από «παιδιά της πιάτσας. Που το καθένα ξεχωριστά, γνωρίζει τα προβλήματα. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να απέχει από το πολιτικά κόμματα», λέει χαρακτηριστικά.

Υποστηρίζει κατηγορηματικά πως «μόνον ο κόσμος με ακολουθεί πιστά αυτά τα χρόνια. Είχα 100 “στρατηγούς”, 1.000 “στρατιώτες” και δεν με ακολούθησε κανείς γιατί, ακολουθούν τις εντολές των κομμάτων. Εγώ, ανήκα, ανήκω και θα ανήκω στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στο σήμερα, δυστυχώς, δεν με εκφράζουν ορισμένα πράγματα στη ΝΔ. Δεν με εμπνέουν».

O υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης λέει πως ένας δήμαρχος δεν επιτρέπεται να ασχολείται με θέματα εξωτερικής πολιτικής, αυτό που ορίζει δηλαδή κι ο νόμος. Μάλιστα, αναφερόμενος στον κ. Μπουτάρη λέει πως θα έπρεπε ήδη να έχει τιμωρηθεί. «Την ώρα που η Ελλάδα διαπραγματευόταν, πήγε στα Σκόπια και τα ονομάτισε Μακεδονία. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Ούτε και το 2010 ήταν τυχαίο όταν είπε πως είναι η ώρα να τελειώνουμε με το τρίγωνο του διαβόλου Άνθιμο- Παπαγεωργόπουλο- Ψωμιάδη. Όταν ανέλαβα τη Νομαρχία, ο Μπουτάρης είχε πει πως δεν μπορώ να διοικήσω ούτε περίπτερο. Διοικήσαμε τρεις τετραετίες, με 53%. Από την άλλη, σήμερα, ο δήμος δυστυχώς δεν έχει ούτε κεφαλή ούτε πόδια. Εδώ κι έξι μήνες είναι ένας διαλυμένος δήμος. Αυτό είναι λυπηρό για την πρωτεύουσα της Μακεδονίας».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ψωμιάδης παραδέχεται πως δεν την έχει διαβάσει, υποστηρίζοντας μάλιστα πως «κανείς δεν την διάβασε κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι κανείς δεν ήξερε για τα Μακεδονικά προϊόντα. Στην πορεία το μάθαμε. Εμείς όμως θα αντισταθούμε. Η Ευρώπη πάει να διαλυθεί. Δεν θα μπορέσουμε εμείς να διεκδικήσουμε τη δικαίωση του ελληνικού λαού; Θα συνεργαστούμε με έγκριτους επιστήμονες, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, και θα διεκδικήσουμε τα δίκαιά μας. Τίποτα δεν έχει τελειώσει με το θέμα της Μακεδονίας. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το όνομα. Δεν θα τους περάσει».

Στο τραπέζι της συζήτησης, ξετυλίγεται και το «κουβάρι» για το τι έγινε την ημέρα του ξυλοδαρμού του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Ο κ. Ψωμιάδης ξεκαθαρίζει πως «κατέκρινα την επίθεση ενάντια στον κ. Μπουτάρη, την ίδια στιγμή. Εξάλλου, απ’ όλα τα βίντεο φαίνεται πως δεν συμμετείχα. Απλώς, εκείνη την ώρα έδινα μία συνέντευξη, περνούσε από μπροστά ο κ. Μπουτάρης και είπα “να το πολιτικό τραβέλι που πούλησε τη Μακεδονία”». Για την πρόσφατη μεταξύ τους θεσμική συνάντηση, ο κ. Ψωμιάδης λέει πως δεν κρατά κακίες. Παράλληλα εξηγεί πως «βγαίνουν οι υποψήφιοι κι υπόσχονται τα πάντα. Όπως μου είπε και ο κ. Μπουτάρης, την επόμενη μέρα, όποιος κι αν είναι, δεν πρόκειται να έχει αυτοδυναμία, δεν πρόκειται να διοικήσει. Άρα, πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες. Από τους 49 υποψήφιους, ο αυριανός δήμαρχος θα έχει 16 δικούς του που σημαίνει πως δέκα θα πρέπει να… έρθουν εκ μεταγραφής».
Ερωτώμενος για πιθανές συνεργασίες, ο κ. Ψωμιάδης απαντά πως θα μπορούσε να συνεργαστεί με αυτούς που είναι κοντά στις απόψεις του. «Λίγο αριστερά, λίγο δεξιά. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα συνεργαστώ με όσους μιλούν για διπλή ονομασία στο Σκοπιανό».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν διστάζει να απαντήσει και στο τι συμβαίνει με τα δικαστήρια που εκκρεμούν εις βάρος του. «Υπάρχει μία καταδικαστική απόφαση. Η έκπτωσή μου από το αξίωμά μου γιατί, μείωσα ένα πρόστιμο. Το μείωσα διότι η νομική μου υπηρεσία είπε πως μπορώ να το κάνω». H δεύτερη υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος του, τα 45άρια. «Κατηγορούμαι γιατί έκανα έργα κι έδωσα τα ίδια έργα στην ίδια εταιρία. Όπου, έδωσα τα λεφτά αλλά, δεν έγιναν τα έργα. Ζημιώθηκε η Νομαρχία κατά 1 έως 6 εκατ. ευρώ. Μετά από έξι μήνες έρευνας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διαπιστώθηκε πως όλα τα έργα ήταν νόμιμα και το δημόσιο δεν ζημιώθηκε ούτε ένα ευρώ! Στο γιατί έγιναν όλα αυτά, να ρωτήσετε αυτούς που με πήγαν στα δικαστήρια, με εντολή Σόρος».

Ο κ. Ψωμιάδης κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του κατά τη διάρκεια των ετών που υπηρετεί την κοινωνία λέει πως «ότι είπα, το έκανα. Δεν λέμε πράγματα που δεν θα γίνουν. Ποτέ δεν υποσχέθηκα πράγματα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε». Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εκτιμά πως ο εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, θα βγει από την πρώτη Κυριακή. «Συνέχισε, με γοργούς ρυθμούς, τα έργα που εμείς δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε», λέει για τον κ. Τζιτζικώστα.

Μιλώντας για την πόλη και τα προβλήματά της, ο κ. Ψωμιάδης λέει πως πρόθεσή του είναι να μπει μπροστά και να διεκδικήσει. «Θα σταθούμε δίπλα σε όλους όσους διεκδικούν τα δίκαια αιτήματά τους». Πρόθεσή του, να μπουν ορκωτοί δικαστές στον Δήμο. «Θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη. Θα μπει τέλος στις διαγραμμίσεις. Θα αξιοποιήσουμε ότι οικόπεδο έχει ο δήμος, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κοινωνία. Τα πασαλάκια, θα φύγουν από τα σημεία όπου δεν χρειάζονται. Αυτή η άσχημη εικόνα πρέπει να εκλείψει».

Τέλος, στόχος του είναι να «καθαρίσει η Αριστοτέλους. Θα γίνουμε μία πόλη με κανόνες, νόμους και τάξη». Για το δε gay pride λέει πως «σέβομαι την διαφορετικότητα όμως, δεν γίνεται να κυκλοφορούν ξεβράκωτοι στην πόλη. Να γίνει μία σοβαρή εκδήλωση στην Έκθεση, στο λιμάνι όπου θέλουν κι ο δήμος θα είναι μπροστάρης. Όχι όμως μέσα στην πόλη». Το μεγάλο τόλμημά του, η επέκταση της παλιάς παραλίας. «Είναι ώρα κάποιος να τολμήσει», λέει.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

06:0018/09

Ένα λαμπερό τρίμηνο θα ζήσουμε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Πολιτισμός

05:3018/09

Ένας διαφορετικός Πινόκιο στο Θέατρο Σοφούλη Πολιτισμός

05:0018/09

Αυτή την Τετάρτη πάμε για group therapy στον… Κήπο Θεσσαλονίκη ,Υγεία

04:3018/09

Το Νόησις γιορτάζει τα 50 χρόνια από την προσελήνωση Επιστήμη ,Θεσσαλονίκη

04:0018/09

Δύο εντελώς απρόβλεπτες αλήθειες για την ανδρική απιστία Ελλάδα ,Κοινωνία

03:3018/09

Aυτές τις τρεις γυναίκες του ζωδιακού δεν τις ξεπερνούν ποτέ οι άντρες Διάφορα

03:0018/09

Aν ένας άντρας κάνει αυτά τα δυο πράγματα, τότε σε αγαπάει πραγματικά Διάφορα

02:3018/09

Πώς να ξαπλώσετε για ύπνο αν πονάει η μέση σας Διάφορα

02:0018/09

Αντισύλληψη και διαβήτης: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο και ποιες λιγότερο Υγεία

01:3018/09

Ξεκινάς πρακτική; 9 πράγματα που πρέπει να κάνεις Διάφορα

01:0018/09

Φάρμακο για την υπερπλασία του προστάτη φαίνεται να «φρενάρει» τη νόσο Πάρκινσον Υγεία

00:3018/09

Να πώς θα κρατήσεις μακριά τον σκόρο από τις ντουλάπες και τα ρούχα σου Διάφορα

23:5817/09

ΟΗΕ- Στα 272 εκατομμύρια ανέρχονται οι μετανάστες σε όλον τον κόσμο Διεθνή

23:4517/09

Σημαντική ανακάλυψη στις ΗΠΑ: Ερευνητές «αγγίζουν» το κουφάρι του πλοίου του Κάπτεν Κουκ Επιστήμη

23:3017/09

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέα πληρωμή σε αγρότες για την πρόωρη συνταξιοδότηση Οικονομία

23:1517/09

Τραγωδία στο Τέξας- Ένας 5χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 4χρονο αδερφό του Διεθνή

23:0017/09

Τα Ζαγοροχώρια στον κατάλογο των πολιτιστικών τοπίων της UNESCO Πολιτισμός

22:5017/09

Σαουδική Αραβία- Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η αποκατάσταση της παραγωγής πετρελαίου Διεθνή

22:4017/09

Χανιά- Αγόρι 5 χρονών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του Κοινωνία

22:3017/09

Μητσοτάκης: Κάθε μήνα θα επισκέπτομαι την Περιφέρεια Πολιτική

22:2017/09

Σε πρόωρες εκλογές οδεύει ξανά η Ισπανία Διεθνή

22:1017/09

Συνάντηση Ε.Α.Υ.Θ – Ηγεσίας για όλα τα ζητήματα της ΓΑΔΘ Κοινωνία

22:0017/09

Αυστηρό μήνυμα Βορίδη σε όσους εισάγουν παράνομα γάλα Αγροτική Οικονομία

21:4717/09

Συνάντηση Μαγκριώτη – Ζέρβα για Μετρό, ΟΑΣΘ, Περιφερειακό Πολιτική

21:3617/09

Σοκάρει η περιγραφή του μοτοσικλετιστή για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ο ουρανός «έβρ... Θεσσαλονίκη

21:2617/09

Η Ουάσιγκτον διεκδικεί όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου του Σνόουντεν Διεθνή

21:1517/09

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ- Αλλάζουν οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις Κοινωνία ,Σημαντικά

21:0117/09

Δημοσκόπηση MRB- Μπροστά με 14,5% η ΝΔ Πολιτική ,Σημαντικά

20:5617/09

Πάιατ: Με τη συμβολή των ΗΠΑ μετασχηματίζεται ενεργειακά η Ελλάδα Ενέργεια

20:4117/09

Eκδήλωση για την επέτειο της γενοκτονίας του Ελληνισμού της Μικρασίας (ΦΩΤΟ- VIDEO) Θεσσαλονίκη

20:2817/09

Ενεργή συμμετοχή του ΥΠΕΝ στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας Περιβάλλον

19:5317/09

Σε εξέλιξη συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και στην Αθήνα Κοινωνία

19:3817/09

ΑΖΚ: Το Thess INTEC μεγάλη ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη ,Τεχνολογία

19:3617/09

Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο (ΦΩΤΟ-VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

19:2517/09

Θεσπρωτία- Δασική πυρκαγιά στο Σούλι Κοινωνία

19:1517/09

Τα «καυτά» προβλήματα του τουρισμού στη συνάντηση ΣΕΤΕ – Υπουργείου Τουρισμός

19:0417/09

Ζάκυνθος- Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο χωριό Μαριές Κοινωνία

18:5917/09

ΓΕΝ: Συνεχίζονται οι έρευνες για το περιστατικό στην Λέρο Ελλάδα

18:5517/09

Ιταλία- Από την Υεμένη ο 23χρονος που μαχαίρωσε στρατιωτικό Διεθνή

18:4817/09

Αδ.Γεωργιάδης: Αύξηση τιμής στα καύσιμα σήμερα, δεν δικαιολογείται – Έλεγχοι σε π... Ειδήσεις ,Οικονομία

18:4117/09

CeoClubsGreece: Με 150 μέλη που ηγούνται εταιρειών με τζίρο 7 δις Επιχειρήσεις

18:3817/09

Επανέρχεται η ηρεμία στις αγορές- Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου Οικονομία

18:3417/09

Επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη για τη διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ σε αιτούντες άσυλο Ελλάδα

18:3317/09

Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Epsilon Support Center Επιχειρήσεις

18:2917/09

Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στη Μουδανιών Κοινωνία

18:2817/09

Αυξήθηκαν κατά 39% οι εξαγωγές ενδυμάτων στο εξάμηνο 2019 Οικονομία

18:2117/09

Υπόθεση Novartis: Τι ανέφερε στην κατάθεση της στον εισαγγελέα η Ελ.Τουλουπάκη Ελλάδα ,Κοινωνία

18:1517/09

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εξασφάλισε δωρεά 50 ζευγαριών υποδημάτων για... Κοινωνία

18:1117/09

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Κουρτς για το προσφυγικό Χωρίς κατηγορία

18:0917/09

Ετοιμάζονται για την Αφρική 371 νέα πελαργάκια από την πεδιάδα της Θεσσαλονίκης Περιβάλλον

17:5817/09

Σταϊκούρας για ΣΥΡΙΖΑ: «Αφού τα είχαν όλα έτοιμα, γιατί δεν τα υλοποίησαν» Οικονομία

17:3417/09

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στις Μαριές Ζακύνθου Κοινωνία

17:2817/09

Σύσκεψη για τις εξελίξεις στην αγορά καυσίμων: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, οι έλεγχοι ... Ενέργεια ,Οικονομία ,Σημαντικά

17:1617/09

Τουρκικές διαμαρτυρίες για αγώνα χάντμπολ κόντρα στον ΠΑΟΚ (VIDEO) Αθλητισμός

17:0917/09

Μητσοτάκης: Τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια Πολιτική ,Σημαντικά

16:5917/09

Μαχαίρωσαν στρατιώτη στο Μιλάνο – «Αλλάχ ακμπάρ» φώναζε ο δράστης Διεθνή

16:5217/09

Στον Μαρινάκη Forthnet και η 6η τηλεοπτική άδεια Media

16:5017/09

Εντός της ρύθμισης των 120 δόσεων και οι γιατροί Ειδήσεις ,Οικονομία

16:4317/09

Οριστικό: Δεν αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020 Auto Moto

16:4117/09

ΟΑΕΔ – Επιδόματα- Από Τετάρτη και μέσω ΚΕΠ οι νέες αιτήσεις Κοινωνία

16:3117/09

Αυτοί είναι οι νέοι υποδιοικητές του ΕΤΕΑΕΠ Ειδήσεις ,Οικονομία

16:3017/09

Τηλεφωνική επικοινωνία Ακάρ – Παναγιωτόπουλου Πολιτική

16:2617/09

Συνολικά 22 συλλήψεις μέσα σε ένα 24ωρο στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

16:2417/09

Ρώσος κοσμοναύτης: Καλό θα ήταν να οπλοφορούμε κατά την επιστροφή μας στη Γη Διεθνή

16:1617/09

Τ.Θεοδωρικάκος: Το πρόβλημα των απορριμμάτων θα λυθεί μέσα στην τετραετία Πολιτική

16:1317/09

Νέες αποφάσεις για απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες Ελλάδα

16:0417/09

Επιχείρηση της αστυνομίας για ναρκωτικά στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού Ελλάδα ,Κοινωνία

15:5817/09

Δύο στρέμματα γεμάτα με δενδρύλλια χασίς, εντόπισε η αστυνομία στη Λαμία (ΦΩΤΟ-VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

15:4817/09

Αφγανιστάν: 30 νεκροί και 45 τραυματίες σε επιθέσεις αυτοκτονίας των Ταλιμπάν Διεθνή

15:3217/09

Λέσβος: Εξιχνιάστηκε κλοπή από σπίτι 83χρονης Ελλάδα ,Κοινωνία

15:2717/09

Οι προτάσεις των επιμελητηρίων για τον νέο αναπτυξιακό νόμο Ειδήσεις ,Οικονομία

15:2217/09

Πλήρης ικανοποίηση ΦΟΔΣΑ και ΠΕΔ-ΚΜ, για τη «Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Δυτικού Τομέα» Δήμοι ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

15:0817/09

Τρεις ποδηλατοπορείες στη δυτική Θεσσαλονίκη για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

15:0317/09

Τρύγος στον Αστικό Αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

14:4917/09

Ενισχύεται το ανθρώπινο δυναμικό της Mega Brokers Επιχειρήσεις ,Οικονομία

14:4717/09

Σεμινάριο για δημοσιογράφους- Οδηγίες χρήσεως στην εποχή του… «copy–paste» Ελλάδα

14:3517/09

Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης επισκέφθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ) Πολιτική

14:3317/09

Οκτώ σπάνιες ιστορίες για τα αποψινά ζευγάρια του Champions League Αθλητισμός

14:2317/09

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η 16χρονη που αγνοείτο Θεσσαλονίκη

14:1617/09

TEE/TKM: Να αποδοθούν ευθύνες για το «φιάσκο» με την Εξοικονόμηση κατ οίκον ΙΙ Ειδήσεις ,Οικονομία

14:0617/09

Σε… αναμμένα κάρβουνα οι βενζινοπώλες Ελλάδα

13:5717/09

Πέτσας: Η περιοδεία Μητσοτάκη «αποδεικνύει ότι είμαστε διαρκώς κοντά στην ελληνική περι... Πολιτική

13:4717/09

Σύσκεψη στο ΥΠΕΝ για τις εξελίξεις στην αγορά καυσίμων Ενέργεια

13:4017/09

Τουρισμός: Σημαντική αύξηση αφίξεων-προκρατήσεων από Ρωσία προς Ελλάδα Τουρισμός

13:2917/09

Αναζητείται ασυνείδητος οδηγός που παρέσυρε και τραυμάτισε υπάλληλο της καθαριότητας Ελλάδα ,Κοινωνία

13:1517/09

Απεργιακές κινητοποιήσεις στη Χημική Βιομηχανία για τον Αναπτυξιακό νόμο Ελλάδα

13:0717/09

Προωθείται άμεσα η μη αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα απολυτήρια σχολε... Ελλάδα ,Παιδεία

12:5817/09

Φαρμακοποιοί Αττικής: «Όχι» στη διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις από ιδιωτικά φαρμ... Ελλάδα ,Υγεία

12:4917/09

ΠΝΟ: Απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου Ελλάδα

12:4517/09

Guardian για προσφυγικό: Κανόνας οι ελλείψεις στα τρόφιμα- Φίδια δαγκώνουν παιδιά Διεθνή

12:4017/09

Το ΣτΕ ακύρωσε περιβαλλοντικές άδειες λιγνιτικών σταθμών Ελλάδα ,Περιβάλλον

12:2717/09

Ιωάννινα: Δέσμευση Μητσοτάκη για τα απορρίμματα Κόμματα ,Πολιτική