Πάτρα: Ζητήθηκε εκταφή της μικρής Τζωρτζίνας – Τί ψάχνει το ανθρωποκτονιών

Πάτρα: Ζητήθηκε εκταφή της μικρής Τζωρτζίνας – Τί ψάχνει το ανθρωποκτονιών

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη συγκλονιστική υπόθεση με τα τρία νεκρά κοριτσάκια της οικογένειας από την Πάτρα. Οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το pelop.gr, αναφέρουν πως διαβιβάστηκε αίτημα για την εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί εκταφή και για τα άλλα δυο παιδιά.

«Η εκταφή είναι το ύστατο μέσο που χρησιμοποιούμε όταν υπάρχουν ενδείξεις. Για να υπάρχουν ενδείξεις πρέπει να ολοκληρωθεί η τρίτη ιατροδικαστική διερεύνηση, δηλαδή του πρόσφατου θανάτου του παιδιού και ουσιαστικά εάν μας δημιουργεί αμφιβολίες ή την ανάγκη να διερευνήσουμε περαιτέρω τα προηγούμενα γεγονότα προφανώς και θα γίνει εκταφή» τόνιζε νωρίτερα σήμερα στο Newsbeast ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Σημειώνεται πως μετά την προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η εισαγγελία της Πάτρας και την έρευνα, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη από τις αστυνομικές αρχές στην πόλη της Πάτρας, στην υπόθεση συνδράμει και το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν και τα στοιχεία που υπάρχουν σε νοσοκομεία της Αθήνας αλλά και ιατροδικαστικές πράξεις, οι οποίες έχουν γίνει στην πρωτεύουσα για τον θάνατο των δύο από τα τρία κοριτσάκια.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών θα βοηθήσουν στις έρευνες που διεξάγει η Ασφάλεια της Πάτρας, με τη συγκέντρωσης αυτών των στοιχείων και τις ιατροδικαστικές πράξεις, θα ληφθούν και καταθέσεις από γιατρούς και όσους συμμετείχαν σε αυτές τις υποθέσεις προκειμένου να συμπληρωθεί όλο το υλικό και να αποσταλεί εκ νέου στην εισαγγελία της Πάτρας προκειμένου να ελεγχθεί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Είναι μια εξέλιξη η οποία έρχεται να επιταχύνει τις διαδικασίες και γίνονται στην ουσία δύο έρευνες, μία στην Πάτρα και μία στην Αθήνα, για να δοθούν απαντήσεις στα ανεξήγητα ερωτήματα.

«Τα τρία κορίτσια καταρρέουν σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς εξήγηση»

Για τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από την υπόθεση μίλησαν στην ΕΡΤ, η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου και ο Σπύρος Παπαϊωάννου, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

«Για εμάς ο θάνατος των τριών παιδιών είναι ένα άλυτο μυστήριο, γιατί έχουμε τρεις διαφορετικές οντότητες, δηλαδή τρία διαφορετικά ιστορικά που φαίνεται να καταλήγουν περίπου με τον ίδιο τρόπο. Τα κορίτσια καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς να υπάρχει μια εξήγηση που να αποτυπώνει ακριβώς ποιο είναι το αίτιο του θανάτου» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.

Σαφώς υπάρχουν ιατροδικαστικές αναφορές, σημείωσε, ωστόσο στους γιατρούς έχει μείνει ένα ερωτηματικό. «Η θλίψη στην ιατρική κοινότητα εδώ είναι μεγάλη και ειδικά στους θεράποντες ιατρούς που έδωσαν την ψυχή τους για να σώσουν τα παιδιά. Είχαν νοσηλευτεί σε 4 νοσηλευτικά ιδρύματα, σε δύο στην Πάτρα και δύο στην Αθήνα, έχουν εμπλακεί πολύ έμπειροι συνάδελφοι και η απορία είναι ότι δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση που να μπορεί να αποτυπώσει τι ακριβώς έγινε». Η Τζωρτζίνα θα είναι αυτή που θα δώσει τις απαντήσεις, σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου, μετά και από τα αποτελέσματα τοξικολογικών εξετάσεων.

«Καταρχήν με την παρέμβαση της δικαιοσύνης την οποία χαιρετίζουμε θα ανοίξουν πάλι όλοι οι φάκελοι και θα δημιουργηθεί μια έρευνα συνολικά και για τα 3 παιδιά. Τα 3 περιστατικά είναι εντελώς διαφορετικά. Το πρώτο παιδί που είχε αποτυπωθεί από τον ιατροδικαστή αγενεσία φλεβόκομβου που είναι μια πολύ σπάνια πάθηση και οδήγησε το παιδί 7 μηνών να πεθάνει, ουσιαστικά θα τεθεί υπό διερεύνηση, υπάρχει σαν οντότητα επιστημονική. Το δεύτερο παιδί είχε λευχαιμία, πήγαινε εξαιρετικά καλά και η εικόνα που έχουμε από τους γιατρούς ότι δεν υπήρχε λόγος επιστημονικά να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατο του παιδιού. Στην τρίτη περίπτωση υπήρχε μια νοσηλεία στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο στην αρχή όπου ενώ ήταν υπό την στενή παρακολούθηση του ιατρικού team, κάθε μια ώρα περνούσε γιατρός, υπήρχε το παιδί σε μόνιτορ, ξαφνικά σε πολύ λίγα λεπτά, μετά από 20 λεπτά από την τελευταία επίσκεψη της γιατρού το παιδί βρέθηκε να είναι σχεδόν νεκρό, οπότε έγινε ανάνηψη από τους θεράποντες και ύστερα το παιδί μετακομίστηκε σε ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου σε πολύ άσχημη κατάσταση και πραγματικά δεν δόθηκε ποτέ απάντηση, πώς ένα παιδί που ο γιατρός μόλις έχει περάσει, το έχει δει και υπάρχει μόνιτορ, κατέρρευσε μέσα σε πολύ λίγα λεπτά. Όλα αυτά θα τεθούν τώρα στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης και της επιστήμης, γιατί θα πρέπει να μιλήσουν και οι γιατροί συνολικά και για τα 3 περιστατικά. Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας μπορεί να διαταχθεί εκταφή και των 2 μικρότερων κοριτσιών, αν θεωρήσει η δικαιοσύνη ότι μπορεί να βρεθούν απαντήσεις» ανέφερε η κυρία Μαστοράκου.

Έχουν πραγματοποιηθεί ειδικές αναλύσεις για να αποτυπωθεί αν υπάρχει γενετική αιτία που να δικαιολογεί τους θανάτους και δεν έχει διαπιστωθεί κάτι, επεσήμανε η κυρία Μαστοράκου, απαντώντας και σε αυτό το ερώτημα.

Οι αιτίες θανάτου των κοριτσιών όπως έχουν γίνει γνωστές μέχρι σήμερα

Συνοψίζοντας πάντως τι είναι μέχρι τώρα γνωστό για τις τρεις αδελφές, στην πρώτη περίπτωση του 7μηνου κοριτσιού, υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση, στον θάνατο του δεύτερου κοριτσιού έχει αποτυπωθεί ως αίτιο η ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα, ωστόσο πάλι αφήνονται ερωτηματικά για το πώς πέθανε το παιδί και στο τελευταίο παιδί δεν έχει βρεθεί αιτία θανάτου κατά την ιατροδικαστική εξέταση, οπότε δεν υπάρχει κάποιο εύρημα που να εξηγεί την κατάληξη.

«Το πρώτο παιδί ήταν στο σπίτι μαζί με την μαμά του και κατέρρευσε εκεί, ήρθε στο νοσοκομείο νεκρό. Τα άλλα δύο ήταν υπό νοσηλεία και υπό παρακολούθηση» είπε η κ. Μαστοράκου.

«Χρειάζονται εξειδικευμένες εξετάσεις» λέει καρδιολόγος

Για τις επιπλέον εξετάσεις και την έρευνα αστυνομικών, εισαγγελικών Αρχών και ιατροδικαστικών υπηρεσιών στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε στην ΕΡΤ ο Σπύρος Παπαϊωάννου, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

«Είναι πολύ λεπτό το θέμα. Έχει εμπλακεί ο Εισαγγελέας. Από την στιγμή που υπάρχει αυτή η εμπλοκή, ενδεχομένως να χρειάζονται κάποιες πολύ εξειδικευμένες εξετάσεις που αφορούν τον γενετικό έλεγχο, τον έλεγχο DNA, το οποίο πιθανώς θα συσχετιστεί με την υπόθεση» δήλωσε ο κ. Παπαϊώάννου για την υπόθεση με τα τρία κορίτσια στην ίδια οικογένεια που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε μόλις τρία χρόνια στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου «μπορούν να γίνουν κάποιες εξετάσεις που θα δώσουν κάποια περεταίρω στοιχεία. Θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή για να δούμε την τελική έκβαση αυτών των ερευνών και από εκεί και έπειτα θα συζητήσουμε κάποια πράγματα. Σίγουρα κάποιος μπορεί να σκεφτεί κάποια νοσήματα, αλλά αυτή την στιγμή να κάνουμε υπομονή από σεβασμό στην οικογένεια».

Με πληροφορίες από pelop.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Ανθρωποκτονιών η υπόθεση με τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα

Πάτρα: Αλλάζει χέρια ο φάκελος για τα 3 αδέρφια που πέθαναν σε τρία χρόνια

Μυστήριο με τον θάνατο των 3 κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα – Εισαγγελική παρέμβαση

Πάτρα-Οικογενειακή τραγωδία: Προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο των τριών παιδιών

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Ψάχνουν απαντήσεις για την τριπλή απώλεια παιδιών (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top