Πεντακόσιες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες

Πεντακόσιες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες

Σε μια νέα εποχή μπαίνουν οι δασικές υπηρεσίες της χώρας, όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές. Επισημαίνουν ότι με το Υπουργικό Συμβούλιο της 27ης Σεπτεμβρίου του 2022 εγκρίθηκαν -κατόπιν εισήγησης του υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας- 500 προσλήψεις σε θέσεις τακτικού προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες.

Να σημειωθεί, ότι οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες είχαν γίνει πριν από περίπου 20 χρόνια. Οι προσλήψεις αφορούν, κυρίως σε επιστημονικό και τεχνολογικό προσωπικό και ειδικότερα σε θέσεις ΠΕ Γεωτεχνικών Δασολόγων και ΤΕ Δασοπόνων και υπηρετούν την ανάγκη αποτελεσματικής στελέχωσης των δασικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, δρομολογήθηκε η διαδικασία για την πρόσληψη στις δασικές υπηρεσίες 700 ωφελούμενων ανέργων μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

Με την έγκριση των 500 προσλήψεων τακτικού προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες ενισχύεται σημαντικά -όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας- ο κύριος φορέας ανάπτυξης, προστασίας και διαχείρισης των δασών της χώρας. Τα δασαρχεία -όπως τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για τα δάση, Γιώργος Αμυράς- είχαν αδειάσει από στελέχη, καθώς όσοι συνταξιοδοτήθηκαν, άφησαν πίσω κενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Χάρκοβο: Ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σε νοσοκομείο στο Κουπριάνσκ

Λιβύη: Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με 42 πτώματα

Ποιες χώρες της Ευρώπης αποδέχονται το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top