Πιερία: Ελεύθεροι δύο για το κύκλωμα με τα διπλώματα οδήγησης

Πιερία: Ελεύθεροι δύο για το κύκλωμα με τα διπλώματα οδήγησης

Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων που φέρονται ότι διευκόλυναν, έναντι αμοιβής, την απόκτηση άδειας ικανότητας οδηγού σε υποψήφιους οδηγούς που είχαν ελλιπή θεωρητική γνώση του ΚΟΚ ή ελλιπή κατάρτιση στην οδήγηση.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι μετά την απολογία τους για τη συμμετοχή τους σε κύκλωμα που διευκόλυνε την απόκτηση άδειας ικανότητας οδηγού, έναντι αμοιβής.

Συνελήφθησαν 16 άτομα, μεταξύ των οποίων υπάλληλοι Διεύθυνσης Μεταφορών Πιερίας, ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών και διαμεσολαβητές που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, δωροδοκία- δωροληψία, ψευδή βεβαίωση κ.α., κατά περίπτωση.

Σήμερα απολογήθηκαν δύο εμπλεκόμενοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία των απολογιών και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος δέχτηκε την αρχική πληροφορία για τη δράση εγκληματικής ομάδας που έναντι χρηματικού αντιτίμου 300- 600 ευρώ διευκόλυνε την απόκτηση άδειας ικανότητας οδηγού σε άτομα που είχαν ελλιπή θεωρητική γνώση του ΚΟΚ ή ελλιπή κατάρτιση στην οδήγηση.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ