Πλακιωτάκης: Μόνιμη σύνδεση Θεσσαλονίκης – Αιγαίου (VIDEO)

Πλακιωτάκης: Μόνιμη σύνδεση Θεσσαλονίκης – Αιγαίου (VIDEO)

«Η Θεσσαλονίκη ως Μητροπολιτικό κέντρο της Βορείου Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων συνολικά, πρέπει να έχει στις θαλάσσιες μεταφορές», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά το τέλος της συνάντησης που πραγματοποίησε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως είπε, στον σχεδιασμό του υπουργείου είναι η μόνιμη και η σταθερή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Αιγαίο και αυτό θα γίνει μέσα στα πλαίσια των πολυαστικών συμβάσεων που ήδη δρομολογούνται.

«Αυτό θα συνδυαστεί με τη δρομολόγηση νέων πλοίων, σύμφωνα με τους νέους περιβαλλοντικούς κανόνες και τους κανονισμούς και μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει μόνιμη και σταθερή σύνδεση με το Αιγαίο», σημείωσε.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι όπως ανακοίνωσε σήμερα θα γίνει νέα επιδοτούμενη γραμμή που θα συνδέει τις Σποράδες, με γρήγορο πλοίο επιβατικό οχηματαγωγό και «με αυτόν τον τρόπο η κάτοικοι της πόλης, της Βορείου Ελλάδος, θα μπορούν με απευθείας σύνδεση – πρόσβαση, να επισκεφτούν τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόννησο, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αυτό θα βοηθήσει σε οικονομικό, τουριστικό και οικονομικό επίπεδο, τόσο τους νησιώτες όσο και τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Πλακιωτάκης ενημέρωσε, όπως είπε, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ότι ήδη το μεγάλο πρόγραμμα του Οργανισμού Λιμένων Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη, ένα πρόγραμμα που θα υπερβεί μαζί με τις μη υποχρεωτικές επενδύσεις πάνω από 300 εκ. ευρώ και είναι στο τελευταίο στάδιο ανακήρυξης του αναδόχου για την υλοποίηση του πολύ μεγάλου έργου αξιοποίησης της έκτης προβλήτας που θα αναβαθμίσει σε πολύ σημαντικό βαθμό και θα μετεξελιχθεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως εμπορευματικός κόμβος, όχι μόνο των Βαλκανίων αλλά και συνολικά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Η επιτυχία, η ανάπτυξη, η εξέλιξη της πόλης, είναι πάντα στη θάλασσα, είναι πάντα στο λιμάνι», τόνισε ο κ. Ζέρβας ο οποίος εξέφρασε την χαρά του μετά την ενημέρωση του υπουργού που από την 1η Ιουνίου θα υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες.

«Είναι κάτι που ζητούσε η πόλη μας, που έχει ανάγκη η Βόρειο Ελλάδα, το Βόρειο Αιγαίο και χαίρομαι που αυτό ξεκινάει και θα έχει μια βιωσιμότητα», σημείωσε ο δήμαρχος, εκφράζοντας επίσης τη χαρά του που υπήρξε η δέσμευση για έργα και αξιοποίηση του λιμένα.

Διαβάστε επίσης:

Στο ΥΜΑΘ ο Πλακιωτάκης – Συνάντηση με Καλαφάτη (VIDEO)

Πλακιωτάκης: Σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σποράδων από την 1η Ιουνίου (VIDEO)

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Πλακιωτάκη με τον Τζιτζικώστα (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ