Πλεύρης από Θεσσαλονίκη: Καμία κουβέντα για μέτρα – Χρειάζεται προσοχή

Πλεύρης από Θεσσαλονίκη: Καμία κουβέντα για μέτρα – Χρειάζεται προσοχή

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έφτασε πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για την προγραμματισμένη σύσκεψη στην οποία πρόκειται να εξεταστεί η αύξηση του ιικού φορτίου που παρουσιάζει η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Κατά την άφιξή του ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα επιβολής μέτρων και πως η παρουσία του είναι προληπτική προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.

“Έχουμε έρθει κλιμάκιο με την αναπληρώτρια υπουργό την κ. Γκάγκα προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Ξεκαθαρίζουμε εξ’ αρχής ότι έχουμε έρθει προληπτικά, επειδή ακούγεται συνεχώς, δεν τίθεται καμία κουβέντα για περαιτέρω μέτρα. Αυτή την στιγμή είμαστε εδώ να ενημερώσουμε τόσο τους διοικητικές των νοσοκομείων όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση για κάποια νούμερα που θεωρούμε ότι χρειάζονται προσοχή και έχουν να κάνουν με την αύξηση νοσηλειών και κρουσμάτων και να διαχειριστούμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο την πανδημία. Δεν υπάρχει καμία άλλη κουβέντα”, ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Δείτε τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης:

Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, πέρσι πριν από το τριήμερο της 26ης – 28ης Οκτωβρίου είχε πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη προετοιμασίας. “Τα πράγματα δεν πήγαν καλά, κάτι μπορεί να ξέφυγε, ενώ δεν υπήρχαν τα εμβόλια. Φέτος υπάρχουν τα εμβόλια, υπάρχουν οι μεταλλάξεις, υπάρχει μικρό ποσοστό εμβολιασμών”. Για αυτόν τον λόγο, τόνισε ότι σκοπός, αφού γνωρίζουμε την κατάσταση, “είναι να βρούμε την καλύτερη δυνατή διαδικασία λύσης του προβλήματος. “Του χρόνου τέτοια εποχή πρέπει στο μέτρο να είμαστε ίδιοι και να μη μας λείπει κανείς”, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, το 2021 ασφαλώς μας βρίσκει προετοιμασμένους καθώς υπάρχουν και τα εμβόλια, τονίζοντας ότι πρέπει να συντονιστούμε για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε, πως η επιβολή οριζοντίων μέτρων θα πρέπει να αποτραπεί για να προστατευτεί η οικονομία και η κοινωνία.

Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας:

Στη σύσκεψη συμμετέχουν δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι υγειονομικών φορέων και της πόλης.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ