«Πνίγηκε» από μηνύματα κατά της βίας το σημείο δολοφονίας του Άλκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

«Πνίγηκε» από μηνύματα κατά της βίας το σημείο δολοφονίας του Άλκη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Λουλούδια στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης, άφησαν σήμερα (1/2) μαθητές, από τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης και μέλη Φοιτητικών Συλλόγων, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης 

Τη μνήμη του Άλκη τίμησαν πριν από λίγο μαθητές και φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Αλκιβιάδη Καμπανού και Πλαστήρα.

Κρατώντας πανό και πλακάτ, με μηνύματα κατά της βίας, άφησαν λουλούδια στο σημείο της στυγερής δολοφονίας, ενώ στη συνέχεια εκπρόσωποί τους, αναφέρθηκαν στα μηνύματα που ήθελαν να μεταφέρουν.

Δείτε τι δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Θεοδωρίδης, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Μαθηματικού και εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, στο βίντεο που ακολουθεί:

«Κορυφώνονται» οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Άλκη
Στο μεταξύ, στις 6 το απόγευμα οπαδοί, παιδιά και οικογένειες, πολίτες κάθε ηλικίας, θα συγκεντρωθούν στον τόπο δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, μεταξύ των οδών Νικ. Πλαστήρα και Άλκη Καμπανού (πρώην Θεοδ. Γαζή). Εκεί η Δομή θα προβεί σε μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού.

Στη συνέχεια, η πορεία θα κατευθυνθεί στις 19.00 μ.μ., στο Πάρκο Αθλητικής Φιλίας (απέναντι από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο). Εκεί είναι το ραντεβού με όλους τους συλλόγους, αθλητές, πολίτες που δεν θα βρίσκονται στο σημείο της δολοφονίας.

Τέλος, μέσω της Λεωφόρου Στρατού η πορεία θα καταλήξει στο μνημείο του Λευκού Πύργου. Εκεί θα υπάρξει προβολή φωτογραφιών του Άλκη, φωτογραφιών από ενέργειες που έγιναν στη μνήμη του σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και από ενέργειες της Δομής. Επίσης θα υπάρξει και ένα δρώμενο μπροστά στο Λευκό Πύργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τρισάγιο στη μνήμη του Άλκη Καμπανού με μηνύματα κατά της βίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top