Προμαχώνας: Καθυστερήσεις στις πύλες εισόδου και εξόδου – Πότε θα χειροτερέψει η κατάσταση (ΦΩΤΟ)

Προμαχώνας: Καθυστερήσεις στις πύλες εισόδου και εξόδου – Πότε θα χειροτερέψει η κατάσταση (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Ξεκίνησαν τα πρώτα προβλήματα στις πύλες εισόδου, αλλά και εξόδου στον Προμαχώνα, όπου οι καθυστερήσεις για ΙΧ και φορτηγά αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr καταγράφονται ήδη τα πρώτα προβλήματα στις πύλες εισόδου και εξόδου στο τελωνείο του Προμαχώνα. Δεκάδες τουρίστες οι οποίοι θέλουν να εισέλθουν στη χώρα για τις διακοπές τους αλλά και επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών που κατευθύνονται προς τη Βουλγαρία βρίσκονται αντιμέτωποι με ουρές αυτοκινήτων που φτάνουν έως και τα δύο χιλιόμετρα.

Όπως θα δείτε σε φωτογραφίες του GRTimes.gr οι ουρές που σημειώθηκαν αυτές τις ημέρες αλλά και το Σαββατοκύριακο στην πύλη εισόδου από τον Προμαχώνα ήταν τεράστιες.

Μέχρι στιγμής, τα μεγαλύτερα προβλήματα φαίνεται πως δημιουργούνται τα Σαββατοκύριακα για τους τουρίστες οι οποίοι κατευθύνονται για διακοπές προς περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Να σημειωθεί πως από την συγκεκριμένη πύλη εισόδου εισέρχονται αυτές τις μέρες, κυρίως, Ρουμάνοι.

Όσον αφορά στους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών μεγάλες καθυστερήσεις λαμβάνουν χώρα στην πύλη εξόδου του Προμαχώνα, δηλαδή από την Ελλάδα προς τη Βουλγαρία, όπου και σήμερα, Πέμπτη (1/6) σχηματίστηκαν ουρές άνω των δύο χιλιομέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, Βούλγαροι τελωνειακοί πραγματοποιούν ενδελεχείς και πολύωρους ελέγχους στους οδηγούς βαρέων οχημάτων και γι’ αυτόν τον λόγο σημειώνονται τόσο μεγάλες καθυστερήσεις.

Πότε θα χειροτερέψει η κατάσταση

Το GRTimes.gr επικοινώνησε με επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και με Ρουμάνους τουρίστες, μεταφέροντας το κλίμα που υπάρχει από το τελωνείο του Προμαχώνα.

«Η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε τονίσει στο πρόγραμμά της ότι θα πραγματοποιηθεί εκσυγχρονισμός των τελωνείων σε Προμαχώνα και Ευζώνους. Επίσης, αναφέρθηκε ότι θα γινόταν επάνδρωση με προσωπικό, ωστόσο για την ώρα δεν έχει γίνει τέτοια κίνηση» σημείωσε στο GRTimes.gr επαγγελματίας του τουρισμού, ο οποίος θέλει να παραμείνει ανώνυμος.

Τέλος, κατά τον ίδιο, το μεγάλο πρόβλημα θα ξεκινήσει από τις 10 Ιουνίου στις πύλες εισόδου της Βόρειας Ελλάδας, όταν θα αρχίσει και επίσημα η τουριστική σεζόν, με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις να είναι όλο και πιο έντονες.

Να σημειωθεί, ότι αρκετοί τουρίστες -και ιδίως οι Ρουμάνοι- δεν κλείνουν άμεσα τις διακοπές τους διότι φοβούνται πως θα περιμένουν αρκετές ώρες στα τελωνεία μέχρι να περάσουν στη χώρα μας. Εξαιτίας αυτών των καθυστερήσεων είτε ακυρώνουν τις κρατήσεις τους είτε είναι ιδιαίτερα διστακτικοί στο να μεταβούν οδικώς στη Βόρεια Ελλάδα για διακοπές. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι επιλέγουν τελικώς τα ελληνικά νησιά, όπου θα ταξιδέψουν με το αεροπλάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προμαχώνας: Καθυστερήσεις στα σύνορα-Κινητοποιήσεις από τους Βούλγαρους οδηγούς

Προμαχώνας: Πήγε να περάσει τα σύνορα με ταυτότητα άλλου ατόμου-Συνελήφθη 24χρονος

Προμαχώνας: Πήγε να περάσει λαθραία τσιγάρα στη χώρα – Συνελήφθη 67χρονος

Προμαχώνας: 26χρονος Ινδός μπήκε στη χώρα χωρίς έγγραφα και πιστοποιητικό- Σύλληψη και “καμπάνα” 5.000 ευρώ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top