Τη δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον κορωνοϊό, δίνει στα μέλη του και στους εργαζόμενους, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Ήδη από τις 9 το πρωί, κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν εγκατασταθεί στον εξωτερικό και στεγασμένο χώρο στη νότια πύλη της ΔΕΘ (Πύλη ΧΑΝΘ) και έχουν ξεκινήσει να διενεργούν τεστ σε όσους προέρχονται και το επιθυμούν. Όσοι ενδιαφέρονται θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν έλεγχο έως και τις 2 το μεσημέρι ενώ η δράση θα συνεχιστεί έως την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους να σπεύσουν για να υποβληθούν σε rapid test «για να αποδείξουμε ότι εμείς οι επαγγελματίες και οι υπάλληλοι είμαστε έτοιμοι για να ανοίξουμε τις προσέχεις ημέρες», επισημαίνοντας ότι «αυτό δείχνει ότι μας αρέσει η ασφάλεια».

Όπως τόνισε η α’ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ, Χρύσα Γρανούζη, «είναι πολύ σημαντικό την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι έτοιμοι και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να έρθουμε στην κανονικά», επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει άμεσα να ανοίξει το λιανεμπόριο, η εστίαση και ο τουρισμός. «Θα είμαστε δίπλα στους επαγγελματίες, το οφείλουμε ως ΕΕΘ και το αποδεικνύουμε πάντα με όλες τις δράσεις που κάνουμε», σημείωσε.

Μιλώντας για τη σημερινή πρωτοβουλία, ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΘ, Κωνσταντίνος Ιακώβου τόνισε ότι έγινε με σκοπό «να δείξουμε στην επιτροπή λοιμωξιολόγων αλλά και στο κράτος ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες βιώνουν καθημερινά αυτό το δράμα που ζουν με την αγωνία, τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και τώρα που είμαστε κλειστά, για να ανοίξουμε πιο γρήγορα την αγορά, το λιανεμπόριο, τον τουρισμό και αυτό είναι που ζητάμε».

Σημειώνεται πως το «παρών» έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου, Κλεόβουλος Θεοτόκης.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ