Σχολεία-Γονείς: «Μαθητές επέστρεψαν σε υπόγειες και προκάτ αίθουσες»

Σχολεία-Γονείς: «Μαθητές επέστρεψαν σε υπόγειες και προκάτ αίθουσες»

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Τα ζητήματα που αντιμετώπισαν σήμερα μαθητές και γονείς με την έναρξη των σχολείων σημείωσε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.

«Ένα από τα κύρια ζητήματα με το άνοιγμα των σχολείων που είχαν να αντιμετωπίσουν οι γονείς, αλλά και οι μαθητές, είναι πως τα μέτρα πια για τον κορωνοϊό, είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Αρκετά παιδιά ένιωσαν αδιαθεσία πριν πάνε στο σχολείο, με αποτέλεσμα να κάνουν τεστ και να βγουν θετικά», τόνισε στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.

Επιπλέον, ο κ. Κοκονάς ανέφερε πως αρκετοί μαθητές «ήρθαν» αντιμέτωποι με τα χρόνια προβλήματα της σχολικής στέγης, με κάποιους από αυτούς να επιστρέφουν σε υπόγειες και προκάτ αίθουσες. Ταυτόχρονα, όπως μετέφερε ο ίδιος, υπήρξαν γι’ ακόμη μία χρονιά πολλαπλές αντιδράσεις από γονείς που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο Δημοτικό, καθώς δόθηκε και πάλι λίστα αξίας 50 – 60 ευρώ, ώστε να αγοράσουν τα «απαραίτητα» οι ίδιοι (π.χ. Κόλλες Α4). «Είναι τραγικό να μην τα καλύπτει όλα το κράτος, ενώ η ακρίβεια έχει «χτυπήσει» ταβάνι και αυτά τα ποσά είναι πολύ σημαντικά στις μέρες μας».

Τέλος, ο πρόεδρος συμπλήρωσε στο GRTimes.gr πως αρκετά ολοήμερα δεν θα λειτουργήσουν, γιατί αρκετοί γονείς δεν δήλωσαν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. «Δεν υπήρχε συγκεκριμένο πρόγραμμα, για να γνωρίζουν οι γονείς τι θα κάνουν οι μαθητές μετά το σχολείο, με αποτέλεσμα να μην τους δηλώσουν κι έτσι πολλά ολοήμερα να μην λειτουργήσουν από την ώρα που δεν θα ξεπεράσουν τα δέκα παιδιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κόπτσης από Θεσσαλονίκη: Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με 40.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Α. Κόπτσης: Δεν θα έχουμε φέτος κενά στα σχολεία (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Στον αγιασμό του 18ου ΓΕΛ ο Κ. Ζέρβας-Καμία έκπτωση στην ποιότητα στα σχολεία (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Παγώνη για κορωνοϊό: Τι ισχύει για επικαιροποιημένο εμβόλιο, σχολεία και «Κένταυρο»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top