Σκέρτσος: Έτσι θα λειτουργεί το λιανεμπόριο από τις 14/5

Σκέρτσος: Έτσι θα λειτουργεί το λιανεμπόριο από τις 14/5

Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην… κανονικότητα και στο λιανεμπόριο, από τις 14 Μαίου, μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου.

Όπως ανέφερε πριν από λίγο ο κ. Σκέρτσος, κατά την παρουσίαση του οδικού χάρτη για το άνοιγμα δραστηριοτήτων, με τίτλο «Πέρασμα στο Καλοκαίρι», η χρήση των μηνυμάτων προς το 13033 και το 13032 καταργείται από την Παρασκευή 14/5, πράγμα που σημαίνει ότι τελειώνει και το click-in-a shop ή το click away και οι καταναλωτές θα μπορούν να πηγαίνουν και στα καταστήματα ελεύθερα, χωρίς ραντεβού ή άλλους χρονικούς περιορισμούς.

Το μόνο που μένει ως μέτρο για τη λειτουργία των επιχειρήσεων λιανεμπορίου, πέρα από τη χρήση των ατομικών μέτρων προστασίας που φυσικά διατηρούνται, είναι οι περιορισμοί που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη χωρητικότητα και συγκεκριμένα θα επιτρέπεται ως γενική αρχή 1 πελάτης/25 τμ.

Μέχρι την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, είναι μάλλον δεδομένο ότι διατηρείται η υποχρέωση τοποθέτησης πινακίδας στην είσοδο των επιχειρήσεων για τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό πελατών.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ