Την τελική απόφαση επί των ποινών για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε το δικαστήριο.

Δεκαπέντε ημέρες μετά την ιστορική στιγμή που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε την παράταξη ως εγκληματική οργάνωση, η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη γνωστοποίησε πως στη φυλακή θα οδηγηθούν άμεσα ο Νίκος Μιχαλολιάκος και όλη η ηγετική ομάδα της παράταξης, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε αναστολή ποινής μόνο για 12 καταδικασθέντες.

Εκτός από τον αρχηγό της ΧΑ, στη φυλακή θα μπουν οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα του κ. Κασιδιάρη ώστε να ερευνηθούν «κυβερνητικές παρεμβάσεις» του 2013, για στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής.

Οι ποινές που έχουν επιβληθεί στα μέλη της ηγετικής ομάδας είναι οι εξής:

-Νίκος Μιχαλολιάκος: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

-Γιάννης Λαγός: 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες

-Ηλίας Κασιδιάρης: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

-Γιώργος Γερμενής: 13 έτη κάθειρξη και 6 μήνες

-Χρήστος Παππάς: 13 έτη κάθειρξη και 3 μήνες

-Ηλίας Παναγιώταρος: 13 έτη κάθειρξη

-Αρτέμης Ματθαιόπουλος: 10 έτη κάθειρξη

Σημειώνεται πως με κάθειρξη 13 ετών καταδικάζονται και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής ενώ στη φυλακή θα οδηγηθεί και ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς.

Ανάμεσα στους 12 που δόθηκε αναστολή είναι οι πρώην βουλευτές, Ελένη Ζαρούλια, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Μιχάλης Αρβανίτης και Δημήτρης Κουκούτσης. Μάλιστα από το δικαστήριο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 20.000 ευρώ και της εμφάνισης σε ΑΤ της περιοχής τους.

Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Σε εγρήγορση η αστυνομία για τις συλλήψεις

Σημειώνεται πως η ΕΛΑΣ έχει οργανώσει 25 ομάδες συλλήψεων με 80 αστυνομικούς ενώ υπάρχει η εκτίμηση πως τα ηγετικά στελέχη θα παραδοθούν από μόνα τους στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών τους έχοντας πρόθεση να διαμορφώσουν θετική εικόνα ενόψει έφεσης.

Η ειδική ομάδα δράσης της ελληνικής αστυνομίας, αποτελούμενη από 100 αστυνομικούς της ασφάλειας, της αντιτρομοκρατικής και της ΕΚΑΜ θα κινηθεί ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να περάσει χειροπέδες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που δεν θα έχουν μέχρι εκείνη την ώρα επιλέξει να παραδοθούν αυτοβούλως.

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Χρυσής Αυγής: Παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα ο Κασιδιάρης

Μιχαλολιάκος: Περήφανος που φυλακίζομαι για τις ιδέες μου (VIDEO)

Δίκη ΧΑ: Συγκλόνισε η Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης

Παραδόθηκε και ο Γερμενής: Είμαι αθώος, κοίταγα την οικογένειά μου (VIDEO)

Φύσσα: Δεν μπορώ να πω αν δικαιώθηκε ο Παύλος, μακάρι να ζούσε (VIDEO)

 

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ