Του Κώστα Παρχαρίδη

Την εβδομάδα που μας πέρασε, ο κ. Αγγελούδης παρουσίασε την ομάδα του σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Πολλοί από αυτούς είναι φίλοι, αξιόλογοι άνθρωποι, είμαστε πελάτες στις δουλειές τους, εκείνοι πελάτες στις δικές μας, πίνουμε καφέ στα ίδια μαγαζιά κλπ. Έτσι είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές, άλλωστε η συμμετοχή και η κινητοποίηση αξιόλογων ανθρώπων είναι κέρδος για την πόλη. Όμως κάποια στιγμή θα πρέπει πραγματικά να παρουσιαστεί και ο επικεφαλής του συνδυασμού ο κ. Αγγελούδης.

Βλέπω στο TikTok του να μιλάει για σημαντικά, δύσκολα και χρόνια θέματα, τα οποία θα λύσει εύκολα σε λίγες ημέρες, λες και κρατάει ένα μαγικό ραβδί…
Αλλά ποιος είναι ο κύριος Αγγελούδης; Είναι πράγματι μεσσίας ή έστω μάγος;

Τι έκανε πριν αποφασίσει να διεκδικήσει τη δημαρχεία;

Είχε τοποθετηθεί δημόσια ποτέ για τα μεγάλα θέματα της πόλης; Είχε αρθρογραφήσει ποτέ για το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα, το πράσινο, την ασφάλεια, τις υποδομές της πόλης; Την περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών είχε πάρει θέση; Αν βρει κάτι τέτοιο οποιοσδήποτε, ας με ενημερώσει.

Είχε κατέβει ποτέ σε κάποια εκλογική διαδικασία για τοπικός σύμβουλος, για δημοτικός σύμβουλος ή έστω σε κάποια συλλογικότητα για τη βελτίωση της πόλης ή της γειτονιάς του;

Είχε κάποια δημόσια συμμετοχή- παρέμβαση στην προηγούμενη εκλογική δημαρχιακή αναμέτρηση; Δεν έπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή μου. Και εδώ κάθε πληροφορία θα βοηθούσε για να γνωρίσουμε τον άνδρα…

Βλέπω στο TikTok του να λέει ότι είναι ανεξάρτητος και πέρα από κόμματα, αλλά ψάχνοντας παλιότερα δημοσιεύματα, είδα ότι όλα σχετίζονται με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ όπου συμμετείχε ενεργά για πολλά χρόνια, καθώς ήταν δίπλα σε στέλεχος πρώτης γραμμής και είχε λάβει και θέσεις. Άρα έχει και κόμμα και χρώμα.

Η ανεξαρτησία και το “πέρα και πάνω από τα κόμματα” άρχισε με το που δεν κατάφερε να πάρει κανένα χρίσμα όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, δηλαδή καμία υποστήριξη από κανένα κόμμα.

Βλέπω στο TikTok του την αγανάκτησή του για την κατάσταση της πόλης και αναρωτιέμαι αν έμενε στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έζησε την «παρακμή» που επικαλείται ή του το ‘χουν πει κάποιοι άλλοι.

Γενικά βλέπουμε έναν άνθρωπο που ήταν μακριά από τον σφυγμό της πόλης, με μηδενικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας. Τι άλλαξε ξαφνικά και αποφάσισε να δαπανήσει πολλά χρήματα κάνοντας μια ακριβή καμπάνια για να βγει δήμαρχος; (Τρία εκλογικά κέντρα, πρωτοσέλιδα, εκλογικό υλικό, εκδηλώσεις σε ξενοδοχεία, τηλεοπτικές εμφανίσεις κλπ).

Κατά τα λεγόμενα του τα τεράστια προβλήματα της Θεσσαλονίκης θα λυθούν εύκολα και σε 100 ημέρες η πόλη θα έχει βελτιωθεί… δραματικά. Στο TikTok βέβαια όλα είναι εύκολα, δυο τρεις κουβέντες και καθαρίζεις, αν έρθουμε όμως στην πραγματικότητα, ή ο κ. Αγγελούδης έχει ένα μαγικό ραβδί ή συμβαίνει κάτι άλλο… Γνωρίζει δηλαδή ότι η κατάσταση δεν είναι όπως την περιγράφει.

Ή τελικά η Θεσσαλονίκη πραγματικά είναι στο σημείο που ο Κωνσταντίνος Ζέρβας περιγράφει, δηλαδή σε ανοδική πορεία και ένα βήμα πριν την εκτίναξη της με δρομολογημένα μεγάλα έργα, με εξασφαλισμένους πόρους που δεν έχει δει ποτέ ξανά (50 εκατομμύρια είναι το τεχνικό της πρόγραμμα, στοιχείο πολύ ενδιαφέρον για τον κλάδο των κατασκευών), με ενδιαφέρον από ξένους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Γιατί λοιπόν να χάσει την ευκαιρία και να μην εκμεταλλευτεί τις όποιες δυσλειτουργίες έφεραν στη δημόσια ζωή η απλή αναλογική, η πανδημία και η ενεργειακή κρίση για να χτυπήσει τον σημερινό Δήμαρχο, ένας άνθρωπος που ξέρει να κινείται και να παίρνει θέσεις χωρίς να… παίρνει θέση για τίποτε;

Όλα αυτά είναι λογικά ερωτήματα που ορίζουν ένα κεντρικό ερώτημα.

Ποιόν θέλουμε στο τιμόνι της πόλης: κάποιον που ως ιδιώτης, ως δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος και ως Δήμαρχος παρακολουθεί, μελετά, γνωρίζει και έχει τοποθετηθεί για ό,τι αφορά στην πόλη, δουλεύει για να την κάνει καλύτερη ή κάποιον που απλά είδε «φως» και μπήκε χωρίς να γνωρίζουμε τις προθέσεις του…

Ας το σκεφτούν οι Θεσσαλονικείς και ας αποφασίσουν.

*Ο Κώστας Παρχαρίδης είναι ιδιοκτήτης της Chalkos Gallery και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι απόψεις του αρθρογράφου είναι προσωπικές και δεν απηχούν τις απόψεις του GRTimes.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top