Συνέχεια εμβολιασμών σήμερα στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Συνέχεια εμβολιασμών σήμερα στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Άρχισαν από σήμερα οι εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα κατά του κορωνοϊού μετά την  διακοπή, μόνο για μία ημέρα, εχθές, λόγω του εορτασμού του Πάσχα.

Mετά από την μεγάλη ανταπόκριση που έδειξαν οι ηλικιακές ομάδες των  30-39 και 40-44, η επόμενη ηλικιακή ομάδα αυτή των 44-49 φαίνεται πως να επιθυμεί να σπεύσει να εμβολιαστεί, σε λίγες ώρες κλείστηκαν 260.000 ραντεβού.

Κινητικότητα υπήρξε σήμερα και στη Θεσσαλονίκη καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν στο εμβολιαστικό κέντρο εντός της ΔΕΘ για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για την εν λόγω ηλικιακή ομάδα άνοιξε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και είχαν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους.

Σε διαφορετική περίπτωση δίνεται η δυνατότητα να κλείσει κάποιος το ραντεβού εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι είναι μεταξύ 45-49 μπορούν να κάνουν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), ενώ από τις 5 Μαΐου θα μπορούν να κάνουν και το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ