Τα αυτοκίνητα – αντίκες που έκλεψαν την παράσταση στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Τα αυτοκίνητα – αντίκες που έκλεψαν την παράσταση στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Κλασσικά αυτοκίνητα από όλη τη χώρα και το εξωτερικό κατέφθασαν στη Χαλκιδική και πιο συγκεκριμένα στον δήμο Κασσάνδρας. Αντίκες και κλασσικά αυτοκίνητα από το 1928 μέχρι το 1990 ταξίδεψαν πάνω από 30 χλμ. κι έδωσαν την ευκαιρία στον κόσμο να τις δει από κοντά.

Μία μεγάλη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της Χαλκιδικής και τους τουρίστες που βρίσκονται για διακοπές στον δήμο Κασσάνδρας, όπου λάτρεις της κλασσικής αυτοκίνησης έκαναν την εμφάνισή τους σε όλα τα χωριά του πρώτου ποδιού με αυτοκίνητα – αντίκες. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Αυτοκινητιστικό Σύλλογο Χαλκιδικής (ΠΑΣΧΑ), έχοντας την υποστήριξη του Αθλητικού Οργανισμού Κασσάνδρας.

Η συγκέντρωση των πληρωμάτων πραγματοποιήθηκε στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, ενώ η εκκίνηση έλαβε χώρα λίγο μετά τις 10:30 π.μ., με προορισμό τα χωριά του δήμου Κασσάνδρας. Τα αυτοκίνητα – αντίκες κινήθηκαν σε σχηματισμό φάλαγγας με την διαδρομή να ξεπερνάει τα 30 χλμ.

Μόνιμοι κάτοικοι και τουρίστες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ιστορικά αυτοκίνητα, αλλά και να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος, διότι μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απαθανατίσουν με το τηλέφωνό τους, κλασσικά αυτοκίνητα που θα τα έβλεπαν μόνο σε ταινίες.

Συνολικά έλαβαν μέρος 65 αυτοκίνητα – αντίκες, με το παλαιότερο μοντέλο να μας γυρίζει στο μακρινό 1928 (Ford Model A) και το πιο κοντινό να έχει δημιουργηθεί το 1990 ( BMW520 – FIAT UNO TURBO).

Στην εκδήλωση του Πανελλήνιου Αυτοκινητιστικού Συλλόγου Χαλκιδικής (ΠΑΣΧΑ) συμμετείχαν οδηγοί από το εξωτερικό (Γερμανία), αλλά και από πολλά μέρη της χώρας. Οι περισσότεροι οδηγοί ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική, ενώ κατέφθασαν αυτοκίνητα από Κιλκίς, Αριδαία, Αθήνα, Μεθώνη και Ναύπλιο.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ