Τεράστια η αγαπημένη των Ινδιάνων…«Πανσέληνος της Φράουλας» (ΦΩΤΟ)

Τεράστια η αγαπημένη των Ινδιάνων…«Πανσέληνος της Φράουλας» (ΦΩΤΟ)

Η Πανσέληνος της Φράουλας εμφανίστηκε στους ουρανούς μας γι’ ακόμη μία φόρα. Το φεγγάρι θα βρίσκεται πιο κοντά στη Γη, με αποτέλεσμα η πανσέληνος να φαίνεται μεγαλύτερη απ’ ότι συνήθως.

Η τελευταία υπερπανσέληνος για το 2021 έχει γίνει γνωστή ως η «Πανσέληνος της Φράουλας», διότι με την εμφάνισή της έφτανε η εποχή που οι Ινδιάνοι της Αμερικής μάζευαν τις ώριμες φράουλες.

Επιπλέον, η απόσταση Γης – Σελήνης κυμαίνεται από 406.712 χιλιόμετρα (απόγειο) μέχρι 356.445 χιλιόμετρα (περίγειο). Όταν η πανσέληνος λαμβάνει χώρα κοντά στο περίγειο, τότε θεωρείται ότι υπάρχει υπερ-Σελήνη, σούπερ-Σελήνη ή υπερ-πανσέληνος, όροι που δεν είναι αστρονομικοί.

Όσο για τον όρο, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), εφευρέθηκε από τον αστρολόγο Richard Nolle το 1979.

Εν τέλει,  μια πανσέληνος στο περίγειο, καθώς είναι πιο κοντά σε μας, φαίνεται έως 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη σε σχέση με μια πανσέληνο στο απόγειο. Επίσης μια υπερ-πανσέληνος είναι περίπου 7% μεγαλύτερη και 15% φωτεινότερη σε σχέση με μια μέση πανσέληνο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ