Θ. Κοκονάς: Άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν

Θ. Κοκονάς: Άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν

Την τεράστια και άμεση ανάγκη να χορηγείται άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν από κορωνοϊό και ως εκ τούτου δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του σχολείου τους, επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Όπως είπε στο GRTimes.gr ο Θανάσης Κοκονάς, τη στιγμή που μόλις σε διάστημα δύο ημερών καταγράφηκαν 25.000 κρούσματα στα σχολεία της χώρας, με τα περισσότερα να αφορούν μαθητές, οι γονείς των παιδιών που νοσούν δεν προβλέπεται να μπορούν να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού από την εργασία τους, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη παρουσιαστεί μεγάλα προβλήματα σε πολλές οικογένειες. Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, ότι ουκ ολίγοι γονείς έχουν επικοινωνήσει από χθες με την Ομοσπονδία προκειμένου να ρωτήσουν αν προβλέπεται να τους χορηγηθεί άδεια.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Κοκονάς, παρά το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί χιλιάδες κρούσματα σε μαθητές, οι γονείς τους, σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους, με τον κίνδυνο για τεράστια διασπορά του κορωνοϊού να είναι μεγάλη. Ακόμα, τα παιδιά τα οποία νοσούν, αναγκάζονται να παραμένουν σπίτι τις περισσότερες φορές με τον παππού και την γιαγιά, αφού πολλοί γονείς είναι αναγκασμένοι να συνεχίσουν να πηγαίνουν στην εργασία τους, με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να είναι άμεσα εκτεθειμένοι στον ιό.

Πέρα από την απαραίτητη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν, τόνισε, επίσης, ότι με τα 25.000 κρούσματα που καταγράφηκαν σε μόλις δύο ημέρες από την λειτουργία των σχολείων, υπάρχει έντονη ανησυχία σε παιδιά και γονείς, ζητώντας να παρθούν άμεσα και δραστικά μέτρα από την κυβέρνηση για την προστασία της υγείας τους και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων μετά τα 25.000 κρούσματα – Ζητούν άμεσα μέτρα (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό “χάος” λόγω κακοκαιρίας-Φράκαρε Βαρδάρης και Περιφερειακή Οδός (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top