Θ. Τζήμερος στο GrTimes: Δεν έχει καμιά δουλειά το κράτος να χρηματοδοτεί θρησκευτικούς λειτουργούς

Θ. Τζήμερος στο GrTimes: Δεν έχει καμιά δουλειά το κράτος να χρηματοδοτεί θρησκευτικούς λειτουργούς

O πρόεδρος και ιδρυτής της «Δημιουργίας Ξανά», Θάνος Τζήμερος μιλάει στην web εκπομπή «SamTimes» του Grtimes.gr και στη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, με τον ίδιο μάλιστα να πρωτοτυπεί, καθότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος αλλά το κόμμα του.

«Θεωρώ ότι στο ευρωκοινοβούλιο πρέπει να πηγαίνουν άνθρωποι που έχουν τις προδιαγραφές να μείνουν και να δουλέψουν για τα συμφέροντα της Ελλάδας και της ενωμένης Ευρώπης. Εγώ θέλω να μείνω στην Ελλάδα και να δώσω τη μάχη μου εδώ. Να αλλάξει το εδώ πολιτικό σύστημα», εξηγεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής.

Εκφράζει την άποψή του πως «τα κόμματα χρησιμοποιούν τις ευρωεκλογές για επικοινωνιακούς λόγους και τις βλέπουν σαν ένα μεγάλο γκάλοπ, πρόβα, των εθνικών εκλογών. Δεν είναι έτσι. Τα ευρωπαϊκά θέματα είναι τα πιο σημαντικά και κανείς δεν συζητά γι’ αυτά. Η συνοχή της Ευρώπης κινδυνεύει. Η κρούστα του πολιτισμού μπορεί να σπάσει και να βυθιστεί στο μάγμα της αλληλοσφαγής. Το ότι καταφέραμε να έχουμε ειρήνη είναι μεγάλο επίτευγμα της Ε.Ε. όμως, δεν αρκεί». Παράλληλα, ο κ. Τζήμερος περιγράφει πως σήμερα είναι άτολμη, χωρίς ηγεσία και «κινδυνεύει να μεταβληθεί σε ισλαμικό χαλιφάτο, χωρίς ν’ ανοίξει μύτη, μόνο και μόνο δεχόμενη εισβολής που αυξάνονται, με επιθετικό ρυθμό». Μάλιστα, υποστηρίζει πως θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες προς τους ισλαμιστές που κάνουν τις επιθέσεις γιατί «μας προειδοποιούν. Διαφορετικά, κάποια στιγμή θα είχαν την πλειοψηφία, θα ήλεγχαν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ξαφνικά… θα επέβαλαν την μπούργκα».

Λέει πως η Ευρώπη ενοποιήθηκε με πολιτικά κριτήρια χωρίς όμως να έχει τα πολιτικά εργαλεία. «Η είσοδός μας στην ΕΟΚ, έγινε με πολιτικά κριτήρια. Ο Καραμανλής μπήκε στην Ευρώπη, όχι οι Έλληνες. Τότε είχε πει πως θα πετάξω τους Έλληνες στη θάλασσα για να μάθουν να κολυμπούν. Εμείς, πνιγήκαμε και κοντέψαμε να πνίξουμε και τους διασώστες. Όταν ένα κράτος έχει φαύλες δομές και ξαφνικά του ρίχνεις χρήματα, τότε, ενδυναμώνονται αυτές οι δομές. Αντί το χρήμα να πάει στην παραγωγική οικονομία, πέφτει στις τσέπες του συστήματος. Τα κόμματα, διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες, ΜΜΕ και κρατικός συνδικαλισμός, αυτοί είναι οι πυλώνες της διαφθοράς στην Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της «Δημιουργίας Ξανά» αναφέρει πως το ευρωψηφοδέλτιο τους αποτελείται από σοβαρούς ανθρώπους που όλοι έχουν εργασιακή εμπειρία. «Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι την Ελλάδα την κυβέρνησε ο κρατισμός. Είμαστε το μοναδικό κόμμα, κατά του κρατισμού και των πυλώνων στήριξης αυτού του συστήματος γι’ αυτό κι είμαστε το “μαύρο πρόβατο” του πολιτικού και μιντιακού συστήματος».

Κάνοντας τον απολογισμό της θητείας του, ο κ. Τζήμερος λέει πως «ήμασταν μία σφήνα στο πολιτικό συστήματος. Αποκαλύψαμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι λαμογιές του πολιτικού συστήματος αλλά και το θεσμικό υπόβαθρο. Οι δομές, απαγορεύουν στον οποιονδήποτε να κυβερνήσει». Εξηγώντας αυτήν του τη θέση, αναφέρεται και στην φονική φωτιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. «Ποιος δίνει την εντολή εκκένωσης; Ποια είναι η προβλεπόμενη διαδικασία για να μην καούν οι άνθρωποι; Καμία. Θα πάνε στη φωτιά και θα προσπαθούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το ποιος δίνει την εντολή. Γι’ αυτό και η εισαγγελική έρευνα είπε πως επρόκειτο για το απόλυτο μπάχαλο. Δεν είχε να κάνει μόνο με το ότι οι άνθρωποι είναι ανίκανοι, η δομή και το θεσμικό πλαίσιο είναι τέτοιο που και ικανός να είναι κάποιος, τον καθιστά ανίκανο. Το τραγικό είναι πως δουλεύουν σ’ έναν μηχανισμό, χωρίς να αντιλαμβάνονται πόσο λάθος είναι στημένος».

Περιγράφει ως «βιομηχανία απάτης» την έγκριση και… δρομολόγηση έργων από δήμους και περιφέρεις, χωρίς να υπάρχουν στην ουσία τα χρήματα και χωρίς τελικά να υλοποιούνται τα έργα, επί σειρά ετών. «Αν η νομοθεσία όριζε ότι δεν μπορείς να εγκρίνεις έργα που ξεπερνούν τον προϋπολογισμό σου, τότε δεν θα γινόντουσαν αυτά. Να λοιπόν πως το θεσμικό πλαίσιο αφήνει… χώρο στη λαμογιά. Εμείς καταδείξαμε το συμφέρον στη διαφθορά».
Για το πότε βλέπει… εθνικές εκλογές, ο κ. Τζήμερος απαντά: «την τελευταία ώρα που αυτή η συμμορία ανεπάγγελτων θα μπορεί να παντελονιάζει τα δικά σας και τα δικά μου χρήματα. Εκτός αν, μεθοδεύσουν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και το παρατείνουν».

Υποστηρίζει πως τα θέματα μείζονος σημασίας δεν συζητιούνται, όπως είναι «η δημιουργία ευρωστρατού, ή το μέλλον της Ευρώπης ή το πως θα δημιουργηθούν θεσμικά όργανα με εξουσία. Τα κόμματα, θα έπρεπε να εκπαιδεύουν τους πολίτες. Πολλά απ’ όσα χειριζόμαστε στην καθημερινότητά μας προέρχονται από κανονισμούς και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών λέει πως είναι μία «μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνισμού. Ο Τσίπρας και η παρέα του, δώσαν δωρεάν 2,5 χιλ. χρόνια ιστορίας για να μείνουν μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία και να μην πέσει ο κόφτης στις συντάξεις. Όμως, αυτή η προδοσία είχε προετοιμαστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η ΝΔ στο Βουκουρέστι δέχθηκε ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Επομένως ας μην ολοφύρεται τώρα».

Στόχος του, «τα παιδιά όλων των Ελλήνων να μείνουν και να δουλέψουν στη χώρα τους. Αυτό είναι το όραμα και το κίνητρο που με κάνει να ξενυχτάω».

Τέλος, ο κ. Τζήμερος απαντά και στις επιθέσεις που έχει δεχτεί ότι χρηματοδοτείτε από αιρέσεις και συγκεκριμένα, από μάρτυρες του Ιεχωβά. «Αν υπάρχει κάποια αίρεση να μας δώσει λεφτά είναι ευπρόσδεκτα. Μ’ έχουν κατηγορήσει για άπειρα πράγματα κι αυτό γιατί δήλωσα πως σ΄ ένα ελεύθερο κράτος, η θρησκεία και το κράτος να έχουν ξεχωριστά τσανάκια. Δεν έχει καμιά δουλειά το κράτος να χρηματοδοτεί θρησκευτικούς λειτουργούς. Κι επίσης δήλωσα ευθαρσώς πως είμαι αγνωστικιστής. Το αφήγημα της θρησκείας το θεωρώ μεταφυσικό ρουσφέτι, χωρίς να ψέγω τους ανθρώπους που έχουν τη θρησκεία ως αποκούμπι. H συγκεκριμένη δε αίρεση είναι κωμική, όπως όλες οι αιρέσεις που παίρνουν κατά γράμμα τα λεγόμενα θέσφατα».

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ