Θεσ/νίκη: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την εστίαση (VIDEO)

Θεσ/νίκη: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την εστίαση (VIDEO)

Το πρώτο βήμα για το σταδιακό άνοιγμα της εστίασης από σήμερα, βρίσκει συγκρατημένα αισιόδοξους τους επιχειρηματίες του κλάδου. Τι δηλώνει στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Χωρίς το περίπου 20% των επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους ανοίγει σήμερα η εστίαση στη Θεσσαλονίκη.

Όπως δηλώνει στο GRTimes ο πρόεδρος της ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, μεταξύ των συναδέλφων του υπάρχει αισιοδοξία αλλά συγκρατημένη, καθώς εκτιμά πως θα χρειαστεί ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου ο κλάδος να επιστρέψει σε μία σχετική «κανονικότητα». Εξάλλου, οι κρατήσεις για σήμερα και αύριο κυμαίνονται σε σχετικά χαμηλά ποσοστά.

Τα καταστήματα εστίασης είχαν προχωρήσει όλο το προηγούμενο διάστημα στις απαραίτητες προετοιμασίες ενώ σύμφωνα με τον κ. Φιλοκώστα, κάποιο μέρος του προσωπικού αναγκαστικά θα συνεχίσει να βρίσκεται σε αναστολή εργασίας καθώς οι ανάγκες με τα σημερινά δεδομένα δεν θα είναι μεγάλες.

«Αγκάθι», εκτός από τη λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων, παραμένει το θέμα της μουσικής που δεν θα επιτρέπεται, αλλά και το ωράριο το οποίο αν και διευρύνεται από σήμερα με την απαγόρευση να ξεκινά στις 11:00 μμ, συνεχίζει να λειτουργεί ανασταλτικά για κάποιο μέρος της πελατείας

Ο κ. Φιλοκώστας πάντως εξέφρασε την ελπίδα, κάποια από τα παραπάνω θέματα να διευθετηθούν με το άνοιγμα και του τουρισμού από τις 15 Μαΐου και μετά.

Την ίδια στιγμή, εκτός από τα εστιατόρια, άρχισαν να λειτουργούν και τα καφέ μπαρ, με αρκετό κόσμο, από νωρίς το πρωί να απολαμβάνει τον καφέ του σε μια σχετικά άδεια πόλη, λόγω και της αργίας.

Υπενθυμίζεται ότι το πολυπόθητο άνοιγμα της εστίασης ξεκίνησε από σήμερα με συγκεκριμένους κανόνες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ