Θεσσαλονίκη: Απαλλαγή αναρχικών για “εισβολή” στο Τουρκικό Προξενείο (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Απαλλαγή αναρχικών για “εισβολή” στο Τουρκικό Προξενείο (ΦΩΤΟ)

Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες οι 12 νεαροί που εισήλθαν στον αύλειο χώρο του Τουρκικού Προξενείου Θεσσαλονίκης. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού και για απείθεια γιατί αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα, μετά τη σύλληψη.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε απαράδεκτη την ποινική δίωξη για το πρώτο αδίκημα καθώς το προξενείο δεν αποτελεί υπηρεσία του ελληνικού κράτους και δεν υποβλήθηκε σχετική έγκληση από τις τουρκικές Αρχές ενώ το δεύτερο αδίκημα έχει τεθεί στο αρχείο με το νέο νόμο.

“Πραγματοποιήσαμε μια συμβολική διαμαρτυρία στον αύλειο χώρο του μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ. Αναρτήσαμε πανό για λίγα λεπτά. Μετά ήρθαν οι υπεύθυνοι, μας είπαν να σταματήσουμε και πήγαμε στην άκρη” ανέφεραν οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους.

Οι 12 συνελήφθησαν διότι εισήλθαν στο χώρο του τουρκικού προξενείου Θεσσαλονίκης όπου φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό και άνοιξαν πανό, τον Οκτώβριο του 2019.

Οι νεαροί (μεταξύ αυτών και μία γυναίκα) εισήλθαν στον χώρο προσποιούμενοι τους επισκέπτες του μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ, που στεγάζεται στο ίδιο σημείο.

Το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους. Αναρτήθηκαν πανό που, μεταξύ άλλων, έγραφαν: “Νίκη στα όπλα της κουρδικής αντίστασης. Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συντρόφους και συντρόφισσες. Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης: Ρουβίκωνας ”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top