Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων για την τοποθέτηση προκάτ στο 90ο Δημοτικό σχολείο (VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία γονέων για την τοποθέτηση προκάτ στο 90ο Δημοτικό σχολείο (VIDEO)

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για τις εργασίες τοποθέτησης προκάτ στην αυλή του 90ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ) αλλά και για τον αποχαρακτηρισμό του οικοπέδου στην Αλυσίδα (δείτε εδώ), ενώ τα μέλη της Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν συνάντηση με την αντιδήμαρχο Παιδείας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Κοκονάς, η σημερινή παρουσία στο δημαρχείο έγινε για το γεγονός ότι ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης προκάτ αιθουσών στο 90ο Δημοτικό Σχολείο, σε μια από τις ελάχιστες ελεύθερες αυλές που θα έπρεπε να δίνονται στους μαθητές του σχολείου και όχι να κλείνονται με αποτέλεσμα να μη μπορούν τα παιδιά να βγουν και να παίξουν κατά τη διάρκεια του διαλύματος.

Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου, το θέμα που αφορά το οικόπεδο στην περιοχή της Χαριλαου να μπει “εδώ και τώρα” στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί, προκειμένου να γίνει σχολική στέγη στο οικόπεδο πίσω από την Αλυσίδα και να αποδοθεί στον κόσμο της περιοχής.

Από τη μεριά της, η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Κοσμοπούλου, ανέφερε ότι το θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους η οποία ήρθε από το 2018 όπου έπρεπε να βρεθούν αίθουσες για όλα αυτά τα παιδιά, κάτι που δε γίνεται από τη μια ημέρα στην άλλη, όπως παραδέχθηκε. “Το πρόβλημα της σχολικής στέγης υφίσταται εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα, σε τρία χρόνια είναι αδύνατον να μπορέσουν να χτιστούν αίθουσες κατάλληλες για να στεγάσουν τα παιδιά μας”, σημείωσε.

“Δε θα ισχυριστώ ότι αυτό που γίνεται τώρα είναι το ιδανικό. Είναι μια λύση ανάγκης και είμαστε σε μια κατάσταση πολύ καλύτερη από πέρυσι”, επισήμανε, προσθέτωντας ότι τα kibo είναι αίθουσες οι οποίες αποτελούν μια καλή προσωρινή λύση, είναι χώροι που θα στεγαστούν σε κάθε μία 16-18 παιδιά το μέγιστο, έχουν ήδη τοποθετηθεί σε τέσσερις αύλειους χώρους έξι προκατασκευασμένες αίθουσες και οι τελευταίες δύο θα μπούνε στο 90ο σχολείο, ενώ αρχικά ήταν να τοποθετηθούν πέντε.

“Θα καταλάβουν ένα μικρό κομμάτι της αυλής και κάνουμε, μάλιστα, και μια αλλαγή στη χωροθέτηση, σύμφωνα με το αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, για να μην περιορίζουν τον αύλειο χώρο και για να μπορούν τα παιδιά να μπαίνουν από διαφορετικές εισόδους και θα αυλίζονται διαφορετικές ώρες”, ανέφερε η κα. Κοσμοπούλου η οποία υπογράμμισε ότι θα εξοπλιστούν κατάλληλα με ό,τι χρειάζεται.

Σχετικά με το οικόπεδο στην Αλυσίδα, η αντιδήμαρχος Παιδείας, είπε ότι δεν έχει εκπνεύσει ακόμα η ημερομηνία και ότι στην περιοχή υπάρχει και άλλο δεσμευμένο οικόπεδο, το οποίο έχει μεγάλο χρονικό περιθώριο μέχρι να γίνει η απαλλοτρίωση και θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούν οι πόροι.

“Οι πάντες ομολογούν ότι η σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη είναι σε τραγική κατάσταση”, ανέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη με το άνοιγμα των σχολείων, με 25-27 παιδιά σε κάθε αίθουσα εν μέσω πανδημίας και τον συνωστισμό που δημιουργείται στις σχολικές αυλές, με αποτέλεσμα αυτά να δημιουργούν κινδύνους για την υγεία παιδιών και εκπαιδευτικών.

“Το ερώτημα είναι, ο δήμος έχει τα λεφτά και τις δυνατότητες να λύση το πρόβλημα; Να το λύση μέσα σε μια νύχτα όχι, για αυτό χρειάζεται να διεκδικήσει από την κυβέρνηση τα κονδύλια για να μπορέσει να το αντιμετωπίσει”, σημείωσε ο κ. Ζαριανόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

 Θεσ/νίκη: Στα κάγκελα οι γονείς του 90ου Δημοτικού σχολείου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ο Δημ. Μήτρου για το ζήτημα του 90ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Θεσ/νίκη: Οργή γονέων για τα προβλήματα στο 90ο Δημοτικό σχολείο

Τριτοκοσμικές εικόνες στο 90ο Δημοτικό Θεσ/νίκης (ΦΩΤΟ)

Ζητούν να γίνει νηπιαγωγείο το οικόπεδο δίπλα στην «Αλυσίδα» (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ