Θεσσαλονίκη: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ ενόψει της σημερινής επετείου για το Πολυτεχνείο 

Θεσσαλονίκη: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ ενόψει της σημερινής επετείου για το Πολυτεχνείο 

Σε εγρήγορση βρίσκονται όλα τα κλιμάκια και τα Τμήματα της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν σήμερα, Πέμπτη (17/11) με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ περιλαμβάνει πτήσεις από drone, από ελικόπτερο, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού (ΑΙΑΝΤΑΣ). Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ανάπτυξη διμοιριών των ΜΑΤ από όμορους νομούς για την επίβλεψη της κεντρικής πορείας, που θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 17.00 μ.μ. βάσει των καλεσμάτων που έχουν ήδη βγει από διάφορες οργανώσεις, συλλογικότητες και φοιτητικούς συλλόγους.

Ιδιαίτερο βάρος δε, θα δοθεί στη φύλαξη των campus τόσο του Αριστοτελείου όσο και του ΠΑΜΑΚ προκειμένου να αποφευχθούν καταλήψεις χώρων που μπορεί να αποτελέσουν ορμητήρια κουκουλοφόρων, αν και οι καταθέσεις στεφάνων εντός της Πολυτεχνικής Σχολής θα γίνουν κανονικά.

Λόγω των εντάσεων που κατά καιρούς έχουν προκληθεί μετά με την παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στο campus του ΑΠΘ, αρκετά μέλη ΔΕΠ, καθώς επίσης και ο Πρύτανης θα αποφύγουν καταθέσουν στεφάνι.

Χωρίς μαθήματα μέχρι και αύριο, Πέμπτη (18/11)

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα μαθήματα έχουν σταματήσει από χθες μέχρι και την Πέμπτη, ανήμερα της επετείου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως «δεν θα πραγματοποιούνται μαθήματα από την Τρίτη 15/11/2022 στις 15.00 έως και την Παρασκευή 18/11/2022 στις 7.00 π.μ. Την Τετάρτη 16/11/2022 από τις 6.30 π.μ. έως και την Παρασκευή 18/11/2022 στις 7.00 π.μ. δεν θα λειτουργήσουν οι διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, ενώ από την Τρίτη 15/11/2022 και ώρα 17.00 έως και την Παρασκευή 18/11/2022 στις 6.30 π.μ. απαγορεύεται η διέλευση και η στάθμευση οχημάτων εντός του πανεπιστημιακού campus».

Ανακοίνωση και από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Με αφορμή τις εκδηλώσεις και τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ανακοίνωση εξέδωσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με οδηγίες προς τους καταστηματάρχες.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου την ερχόμενη Πέμπτη 17/11/2022, και κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρξουν μεγάλες πορείες στο κέντρο της πόλης μας, με επίκεντρο τα Πανεπιστήμια.

Με σκοπό την αποτροπή κάθε παραβατικής ενέργειας, παρακαλούνται όλοι οι καταστηματάρχες, να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα, καθώς και για την απομάκρυνση εξωτερικά αυτών, πάσης φύσεως υλικών ή απορριμμάτων, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές.

Οι κάδοι σκουπιδιών θα αρχίσουν να μαζεύονται από αύριο Τρίτη 15/11/2022. Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να μην τοποθετήσουν απορρίμματα ή άλλα υλικά μπροστά στα καταστήματά τους.

Συγκεκριμένα, προτείνονται στα μέλη μας τα κάτωθι μέτρα ασφαλείας για εκείνη τη μέρα:

Να μην βγάλουν απορρίμματα και να απομακρύνουν αυτά, αν υπάρχουν μπροστά από τα καταστήματά τους
Να ανεβάσουν τις τέντες των καταστημάτων τους
Να ενεργοποιήσουν τα στόρια, ή οτιδήποτε άλλο προστατευτικό διαθέτει το κατάστημα, μετά το κλείσιμο
Να μην κάνουν χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων την συγκεκριμένη μέρα και, αν είναι δυνατόν, να τα απομακρύνουν από το κέντρο
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι με βάση τον σχεδιασμό της Αστυνομίας, την Πέμπτη 17/11/2022 οι δρόμοι θα κλείσουν στις 5μ.μ.

Οι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τα καταστήματά τους, αυτοβούλως, πιο νωρίς εκείνη τη μέρα, εφόσον κρίνουν ότι είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των καταστημάτων και των υπαλλήλων τους.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Πέμπτη (17/11)

Παράλληλα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από το πρωί της Τετάρτης (16/11) έως και το πρωί της Παρασκευής (18/11) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της 49ης Επετείου Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τροχαίας:

«Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη (17-11-2022) στο κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων πόλης μας, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες στο πλαίσιο εορτασμού της 49ης Επετείου Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Από 14.30΄ ώρα σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων, στο κέντρο της πόλης δεν θα επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

Ειδικότερα:

– Από 14.30΄ ώρα σταδιακά θα υπάρξουν παρεμβάσεις (διακοπές- εκτροπές) της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

– Επίσης δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ως εξής:

α. Από την 06.00΄ ώρα της Τετάρτης (16-11-2022) και μέχρι την 06.00΄ώρα της Παρασκευής (18-11-2022) στις παρακάτω οδούς:

-Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την πλατεία Σιντριβανίου.
-Εγνατία, στο τμήμα της από την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι οδό Εθνικής Αμύνης.
-Αγγελάκη, καθ’ όλο το μήκος της.
-Αρμενοπούλου, στο τμήμα της από την Δημ. Γούναρη μέχρι την οδό Εθν. Αμύνης.
– Γρ.Λαμπράκη, στο τμήμα της από την οδό Εγνατία μέχρι την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου.

β. Την Πέμπτη (17-11-2022), από ώρα 06.00΄ και μέχρι τη λήξη των σχετικών εκδηλώσεων, στις παρακάτω οδούς:

-Εγνατία, στο τμήμα της από οδό Δωδεκανήσου μέχρι την οδό Εθν. Αμύνης.
-Αγ.Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λάζου Εξάρχου μέχρι την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι την Στεφ. Δραγούμη.
-Εθν.Αμύνης, στο τμήμα της από την πλατεία Σιντριβανίου μέχρι την πλατεία Λευκού Πύργου.
– Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Αγ.Δημητρίου μέχρι την οδό Γ. Λαμπράκη.
– Καρ. Ντήλ, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Βασ.Ηρακλείου.
– Βασ. Ηρακλείου, στο τμήμα της από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την οδό Καρ.Ντήλ.
– Κ. Καραμανλή, στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι Καυτανζόγλου.
– Ελ. Βενιζέλου, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι την οδό Εγνατία.
– Ολυμπιάδος, στο τμήμα της από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι την οδό Κασσάνδρου.

Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη-ΑΠΘ: «Φρούριο» ενόψει της επετείου για το Πολυτεχνείο-Ανακοινώσεις ΕΣΘ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top